Påsken närmar sig med stormsteg, det märker man inte minst i alla butiker just nu.
Och jag har fått önskemål om baktips till påsken, och jag har egentligen inte bakat så mycket till påsk ser jag i arkivet ( får bli ändring på det tror jag minsann ) Men lite hittar jag och det är dessa:
Påsktårta med lemoncurdfyllning & KitKat
För mindre portionsbitar, skär mindre KitKatbitar
Till tårtbotten på 20-22 cm behöver du :
smör & ströbröd till formen
150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten
Cirka 11 KitKat gick åt till denna tårtan.
Garnering : Chokladbitar & påskgodis
Gör så här:
Ugnen 175 grader.
Börja med att smöra & bröa formen. Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Låt svalna innan du skär upp i 2 delar.
Fyllningen mellan tårtorna gjorde jag med citronfyllning :
4 dl vispgrädde
1 1/2- 2 dl lemoncurd
Vispa grädden fluffig och vänd ner och blanda runt lemoncurden. Bred på lagrerna när tårtbotten och lite runt omkring tårtan, så fort den svalnat helt. Och ställ in i kylskåp under natten. Dekorera tårtan precis innan servering – detta är ju det allra roligaste
Sedan är den klar att servera.
Och vilken tårta som helst blir ju ”påskig” med lite fina godisägg. Eller hur?
Påskig kladdkaka riktigt gul och härlig färg.
Till denna påskefterrätt behöver du :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1 /2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
200 gram vit choklad ( Marabous tex )
cirka 10 droppar gul karamellfärg
Serveringstips : 2 dl grädde + 3/4 – 1 dl lemoncurd
Gör din påsk dessert så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen över vattenbad tillsammans, låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 – 25 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat – cirka 3 timmar.
Servera med citrongrädde & färgglada godisar.
Vad använder du för recept på Lemon Curd? Tårtan såg jätte festlig ut!
Jag köpte färdig 🙂 Finns i hyllan nära sylten
Men jag ska ha något recept på hemlagad lemoncurd på bloggen om du önskar göra egen. Sök i sökrutan 🙂
Jag funderar på citronkladdkaka till påsk 🙂
Varför är det så mycket jordnötter i recepten?
Är mormor till en liten kille som är riktig jordnöttsalergiker. Så vi måste läsa på allt han skall äta. Du har så många goda recept men varför jordnötter.
Med vänlig hälsning, Margaretha Nystrand
Hej, är riktigt sugen på att göra den med kit kat men vad använder du för form när du hör bottnarna!? 🙂
Jag funderade också lite på vad en bör använda för form till botten
Uj uj uj. Kladdkakan med vit choklad var på tok för söt. Varför så mycket socker? Chokladen är ju väldigt söt i sig! Ska nog försöka modifiera den nästa gång eftersom det nog blir en gång till för att smaken bortsett från det söta var god.
Tokgillar din blogg – TACK!!!
Är allergisk mot diverse så ”översätter” inbland dina recept för att passa mig än bättre.
Men behöver din expertis – vad kan jag byta ut kitkat till? (Tål ej gluten) idéer? 🙂