Idag kommer bloggen uppdateras massor med alla julgodis recept – så glöm inte att titta in då och då 🙂 Först ut denna trillingnöt, min egna favorit i Aladdin-asken.
Vill du ha dem lite mindre söta , välj en mörkare choklad.
Dessa trillingnötter gör du enkelt med :
200 gram mjölkchoklad
100 gram hasselnötskärnor
Gör så här :
Rosta nötterna på 225 grader i tio minuter, gnugga av överflödigt skal. Smält chokladen över ett vattenbad, eller i micron. Jag brukar använda en kopp/mugg för att chokladhöjden ska bli högre. Vänd ner hela påsen med hasselnötskärnor i chokladen och vänd om lite med en sked så att alla får choklad på sig. Fånga upp dem tre och tre , låt lite av överskottschokladen rinna av och lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna. Chokladen som blir över kan du med hjälp av en gaffel eller sked ringla över godisbitarna. Gott gott !
För mer mat- & bakinspiration följ mig via facebook HÄR
Eller instagram @jennysmatblogg
Hej du skulle inte vilka länka min mat och träningsblogg på din blogg? 🙂 vore så tacksam.
http://www.lonqvistlife.devote.se är min blogg 🙂
Kan man ha dem i rumstemperatur utan att de smälter?
Om du tempererar chokladen så ja 🙂
Hej bara undrar använder du vanlig marabou mjölkchoklad
Ja 🙂
Hej bara undrar använder du vanlig marabou mjölkchoklad
Hej.
Hur länge håller dessa och hur förvarar man
Dem bäst???
Kylen, där håller den tills den tar slut 😀
Tack för snabbt svar trots att du är i Thailand☺️
Super då vet jag
är det stora lr små hasselnötter ?? hihi kram
Jag har nyss gjort dina goda trillingnötter 🙂 tack för tipset. Men när jag skulle vända ner dem för andra gången i chokladen så visste jag inte hur jag skulle bete mig. Ska jag doppa dem med fingrarna eller med en sked? Inte så lätt att få av överflödig choklad. Så dem liknar mest en hel nöt
De ska bara doppas i choklad 1 gång.
Blir det choklad över kan du ringla över det när nötterna stelnat något:-)
Okej, men när jag gjorde det en gång så kändes det lite snålt med choklad. Och inte alls lika fylliga och fina som dina. Typiskt 🙂 men du, tack för du svarade så snabbt tilllbaka. Det är banne mig inte alla som gör
Kolla så att inte chokladen är för varm nästa gång. Smält den långsamt så den är krämig och inte rinnig så ska du se att chokladen stannar bättre,:-)
Så enkelt, så gott!! Perfekt julpyssel 🙂
Hej!
Jag ska testa att göra dessa till julafton, kan man temperera chokladen så att de kan stå framme? 😀
Hej! Jag tog precis ut mina nötter ur ugnen – kolsvarta! Haha! Hade inne dom i 10 min i 225 C, men våran ugn lever ett eget liv! Hade en 200 g påse så langar in dom sista och låter dom stå inne lite kortare! Hoppas på bättre resultat denna gång!
Hej! Vad tar du upp nötterna med ur chokladen? Sked??
Något stämmer inte… Rostade dem i 5 minuter på 225 grader och de blev helt svarta så jag kunde inte göra dem… Pengarna åt hel*ete.
Man får hålla lite koll på dem.
Det är olika från ugn till ugn
Gjorde blev definitivt inte så snygga som dina. Rostade nötterna i 5 minuter det var helt lagom. Goda som bara den är dom. 🙂 Tack för bra recept o inspiration!
Ännu godare o ännu mer lik Aladdin askens trillingnöt blir dom om man rostar hasselnötterna o sen vänder dom i nutella – för att sen doppa dom i smält choklad – lite bökigare, lite kladdigare – men lovar att det är värt besväret *ler*