Recept trillingnöt

 

Idag kommer bloggen uppdateras massor med alla julgodis recept – så glöm inte att titta in då och då 🙂 Först ut denna trillingnöt, min egna favorit i Aladdin-asken.

Trillingnöt

Vill du ha dem lite mindre söta , välj en mörkare choklad. 

Dessa trillingnötter gör du enkelt med : 

200 gram mjölkchoklad
100 gram hasselnötskärnor

Gör så här :
Rosta nötterna på 225 grader i tio minuter, gnugga av överflödigt skal. Smält chokladen över ett vattenbad, eller i micron. Jag brukar använda en kopp/mugg för att chokladhöjden ska bli högre. Vänd ner hela påsen med hasselnötskärnor i chokladen och vänd om lite med en sked så att alla får choklad på sig. Fånga upp dem tre och tre , låt lite av överskottschokladen rinna av och lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna.  Chokladen som blir över kan du med hjälp av en gaffel eller sked ringla över godisbitarna. Gott gott !

För mer mat- & bakinspiration följ mig via facebook HÄR
Eller instagram @jennysmatblogg

1
Prenumerera
Notis om

23 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hampus
10 år sedan

Hej du skulle inte vilka länka min mat och träningsblogg på din blogg? 🙂 vore så tacksam.

Hampus
10 år sedan
Lisa
10 år sedan

Kan man ha dem i rumstemperatur utan att de smälter?

Reply to  Lisa
8 år sedan

Om du tempererar chokladen så ja 🙂

Nettan
9 år sedan

Hej bara undrar använder du vanlig marabou mjölkchoklad

Jenny Warsen
Reply to  Nettan
9 år sedan

Ja 🙂

Nettan
9 år sedan

Hej bara undrar använder du vanlig marabou mjölkchoklad

Johanna
9 år sedan

Hej.
Hur länge håller dessa och hur förvarar man
Dem bäst???

Jenny Warsen
Reply to  Johanna
9 år sedan

Kylen, där håller den tills den tar slut 😀

Johanna
9 år sedan

Tack för snabbt svar trots att du är i Thailand☺️
Super då vet jag

ida
9 år sedan

är det stora lr små hasselnötter ?? hihi kram

Sara
9 år sedan

Jag har nyss gjort dina goda trillingnötter 🙂 tack för tipset. Men när jag skulle vända ner dem för andra gången i chokladen så visste jag inte hur jag skulle bete mig. Ska jag doppa dem med fingrarna eller med en sked? Inte så lätt att få av överflödig choklad. Så dem liknar mest en hel nöt

Jenny Warsen
Reply to  Sara
9 år sedan

De ska bara doppas i choklad 1 gång.
Blir det choklad över kan du ringla över det när nötterna stelnat något:-)

Sara
9 år sedan

Okej, men när jag gjorde det en gång så kändes det lite snålt med choklad. Och inte alls lika fylliga och fina som dina. Typiskt 🙂 men du, tack för du svarade så snabbt tilllbaka. Det är banne mig inte alla som gör

Jenny Warsen
Reply to  Sara
9 år sedan

Kolla så att inte chokladen är för varm nästa gång. Smält den långsamt så den är krämig och inte rinnig så ska du se att chokladen stannar bättre,:-)

9 år sedan

Så enkelt, så gott!! Perfekt julpyssel 🙂

Elin
9 år sedan

Hej!
Jag ska testa att göra dessa till julafton, kan man temperera chokladen så att de kan stå framme? 😀

RR
8 år sedan

Hej! Jag tog precis ut mina nötter ur ugnen – kolsvarta! Haha! Hade inne dom i 10 min i 225 C, men våran ugn lever ett eget liv! Hade en 200 g påse så langar in dom sista och låter dom stå inne lite kortare! Hoppas på bättre resultat denna gång!

Gunilla Loqvist
8 år sedan

Hej! Vad tar du upp nötterna med ur chokladen? Sked??

Camilla
7 år sedan

Något stämmer inte… Rostade dem i 5 minuter på 225 grader och de blev helt svarta så jag kunde inte göra dem… Pengarna åt hel*ete.

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
7 år sedan

Man får hålla lite koll på dem.
Det är olika från ugn till ugn

Kattiz
7 år sedan

Gjorde blev definitivt inte så snygga som dina. Rostade nötterna i 5 minuter det var helt lagom. Goda som bara den är dom. 🙂 Tack för bra recept o inspiration!

4 år sedan

Ännu godare o ännu mer lik Aladdin askens trillingnöt blir dom om man rostar hasselnötterna o sen vänder dom i nutella – för att sen doppa dom i smält choklad – lite bökigare, lite kladdigare – men lovar att det är värt besväret *ler*

Nästa inlägg

Fem olika sorters julgodis

23
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x