Hej på er,
Här kommer en riktigt smarrig thairätt som vi lagade nu i helgen när vi var i stugan. En kycklingsoppa, med kokosmjölk som bas och så en himla massa goda grönsaker. Denna kan serveras både som soppa som här på bilden eller som gryta som du serverar tillsammans med ris.
Detta behöver du till 4 portioner:
4 kycklingfileer
2 tsk paprikapulver
rapsolja att steka i
1 stor morot
1 stam med färsk broccoli
1 gul lök
1/2 msk med röd curry pasta
1 tsk tomatpure
1 liten burk med vattenkastanjer
1 dl bambuskott
1 dl med sockerärtor
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
2 burkar med koksmjölk
1 lime
salt & peppar
ev. dofta över cayennepeppar
Gör din thaisoppa så här:
Strimla kycklingen i lagom stora bitar. Och skär & klyfta grönsakerna, just morötterna & broccolin skar jag i mindre bitar då dessa tar lite längre tid. Fräs sedan kycklingen i rikligt med olja tills den får färg. Krydda den med paprikapulver, röd curry och tomatpure under tiden. Vänd sedan ner morötter , lök och broccoli och fräs runt några minuter. Sedan lägger du i resten av grönsakerna och vänder runt, häll över kokas mjölken och låt allt sjuda upp tillsammans. Låt det inte koka för länge, för då försvinner det krispiga i grönsakerna. Ta bort pannan från värmen och pressa ner juicen från en lime. Smaka av med salt & peppar och ev. lite cayennepeppar.
Serveras genast.
Soppan ser supergod ut, älskar soppa i alla dess former och speciellt om det är soppor med lite sting i.
http://www.diningandcooking.blogg.se
Ser grymt gott ut. Hur är det med kokosmjölk – är det nyttigt eller onyttigt? Vågar man ta i lite, eller ska man vara sparsam när det gäller kokosmjölk? Bra med chili!
Hej! Jag skulle behöva tips på enkla och goda tårtor. Gärna med matångorna. Hittade ingen kategori till det. Men du kanske har några smarriga på lager ändå? 🙂
Gärna med marängbotten skulle det stå! Haha