Du behöver till 5-6 portioner :
Ris
800 gram kycklingfile
6-8 ananasringar
2 dl ananas-spad
3 msk vitvinsvinäger
4-5 dl vatten
2 msk honung
5 msk sweet chilisås
4 msk chilipure / tomatpúre
1 paprika
2 gullök
3 morötter
lite riven färsk ingefära
Maizena
Gör så här :
Koka riset enligt anvisningar på förpackning.
Strimla och bryn kycklingen så att den är genomstekt.
Skala och skär upp morötterna i tunna skivor, klyfta upp paprikan, löken och dela ananasen.
I en annan stekpanna häller du upp vatten, ananasspad, vitvinsvinäger ,sweetchilisås, honung och chilipure
låt detta sjuda upp och rör sedan ner maizena, så att du får en slät och lagom tjock sås.
Häll då i alla grönsaker och låt detta sjuda i 10 minuter- eller tills grönsakerna mjuknat upp. Rör sedan ner såsen /grönsakerna i kycklingen och till sist tillsätter du ananasen och ev. ingefära – detta ska sjuda upp tillsammans i 2- 3 minuter.
Hej! Det ser ut och låter gott, men jag undrar om det är sötsursås (sweet and sours) eller sweetchilisås som ska användas, i rubriken står det ju sötsur och i receptet sweetchili, och på bilderna ser det ut som sötsur. De är ju ändå ganska olika tycker jag. Tacksam för svar! Mvh Linda
Hej Linda!
Med hjälp av sweetchili-såsen (och alla andra ingredienser) blir det en sötsur sås 🙂
Ska det verkligen vara så mycket vinäger i? Det blev väldigt surt, tycker jag. Och jag gillar ändå surt.