Godmorgon
Jag tänkte att jag kikar in med ett tidigt middagstips idag. Matpajer äter vi alldeles för sällan, för det är ju bara så gott. Här fyllde vi en med röktskinka och ädelost, smakrik och serveras med goda grönsaker.
Det här behöver du till denna ost och skinkpaj ( 5- 6 personer):
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1/2 dl kallt vatten
75 gram rumsvarmt smör
1/2 tsk salt
Fyllning:
350 gram kassler / rökt skinka
140 gram ädelost
3 dl vispgrädde
3 ägg
1 msk grovkorning senap
salt & peppar
5 körsbärstomater
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredinenser till pajdegen, och tryck ut i pajformen. Nagga pajskalet lätt med en gaffel och förgrädda i 8-10 minuter. Under tiden tärnar du osten och skivar skinkan tunt, detta fyller du sedan pajskalet med och vispar ihop äggstanningen för hand : ägg, grädde, senap & salt och peppar. Häll detta över fyllningen, dela tomater och lägg över och in i ugnen i cirka 35- 40 minuter.
Låt svalna / stanna till sig något innan du serveras.
Smaklig måltid.
Mumsigt =)
Hej. Gjorde pajen idag fast med västerbottenost, kanon! Tack för alla fina recept!
Ska prova denna..ser så god ut.
Tack Jenny
hejsan.. ville bara tipsa om denna matpaj…
Jag gjorde den och la ut på min matblogg..
ville ha en paj jag kunde äta fast ja åt Gi..
Och den är riktigt god.. gillar annars inte degen i saker:P
Men denna va riktigt god.
kanske inte bryr dig om de:P Men ett tips är alltid kul o ge:D
http://rutigkiwicooking.weebly.com/rutigkiwi-cooking/hemma-efter-en-bortahelg
En jättegod paj, men nästa gång jag gör den ska jag hoppa över saltet i äggstanningen. Det blir mycket sälta av skinkan ädelosten och senapen.
Hej jag skulle jättegärna uppskatta ett snabbt svar hehe!! Vad använde du för typ av form till denna paj? Med löstagbar kant eller en vanlig pajform (exempelvis i glas) Vill få pajen så hög och fin som du fick, men den vanliga pajformen är ju inte mer än 2 cm hög i kanten? Hmm….
Pajkanten är inte speciellt hög. Kanske ser ut så på bilden. Jag hade en vanlig pajform. Ej med avtagbara kanter 🙂
En liten fråga: På bilden ser det ut som det är riven ost över pajen om man tittar på ena cocktailtomaten, är det så eller vad är det som ligger på den? det står inget om det i receptet nämligen….