Välkommen soliga midsommarafton! 🙂
Här på Öland har vädret visat sig från sin bästa sida, solen lyser från klar blåhimmel, och inte ett moln så långt ögat kan nå. Vi ska snart börja med förberedelserna inför sillunchen. men innan dess vill jag hinna skriva ner receptet på silltårtan.
Denna är perfekt att göra även imorgon om ni får gott om sill över.
Jag gjorde silltårtan igår och dekorerade med ägg, gräslök , röd rom, rädisor och hackad rödlök.
Ingredienser :
250 – 300 gram kavring
75 gram smör
1 burk med matjesill + 1 1/2 msk sillspad
3 dl creme fraiche
3 dl kesella
4 gelatinblad
1 finhackad rödlök
1 dl finhackad färsk dill
salt och lite vitpeppar
Dekorering : Ägg, rödlök, färsk gräslök, röd rom, rädisor.
Gör så här :
Smält smöret och låt svalna. Skär bort ev. mörka kanter, mixa brödet. Låt matjesillen rinna av. Och spara 1 1/2 msk av spadet.
Blanda samman smör och bröd och platta ut i en rund form med avtagbara kanter 20 cm. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten. Ta fram en annan skål och rör ihop, creme fraiche, kesella, finhackad lök, strimlad matjesill, spadet och den färska finhackade dillen.
Lägg gelatinet i en kastrull med lite av vattet och smält under omröring på svag värme.
Häll sedan i gelatinröran i smeten och bred det över kavringen.
Ställ in i kylskåpet i fem timmar. Sedan kan du dekorera och servera den.
Nu önskar er alla en riktigt fin och solig midsommar!
Åh vad gott det ser ut:)
Glad midsommar till dig, hoppas med att vädret håller i sig här på västkusten, då dom inte lovat det.
Kram kram
Glad midsommar till dej Jenny & till hela din fina familj 🙂
Hej!
Vad är det för märke på den blå-turkosa karamellfärgen du köpt från Coop? Har letat överallt efter en bra turkos färg, men hittar ingen! 🙂
Kan jag göra denna silltårta idag och äta den imorrn?
Absolut