Raggmunkar var länge sedan jag gjorde, och nu var det dags igen. För det är ju bara så gott, med riktigt husmanskost…
Nu till receptet på riktigt goda raggmunkar.
Till ca 4 personer
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 ägg
8- 10 st potatis ( fast )
Smör till stekning.
Och serveras till rimmat sidfläsk , eller som vi gjorde här : Knaperstekt bacon ( eller skippa om du vill äta vegetariskt )
Lingonsylt eller ännu hellre rårörda lingon.
Dryck : Ett stort glas kallt mjölk.
Gör så här :
Riv potatisen,
Vispa ihop ingredienserna till smeten ( mjöl, mjölk, salt och tillsist ägget ) i en skål.
Rör efter detta sedan ner den rivna potatisen.
Och värm en stekpanna, och stek små plättar av smeten – tills de blivit gyllenbruna potatislaggar.
Klara att servera
Prova med äppelmos till raggmunken. Ljuvligt gott ♡
Toppenrecept. Jag är skeptisk till alla smeter som ska stekas då jag nästan alltid misslyckas på något sätt. Jag klarade av att få till alla raggmunkar och de uppskattades av både sambo och ettåring. Jag kryddade smeten med lite muskot och nästa gång drar jag i en liten lök också.