Hej raringar,
Roligt att ni tittar förbi så flitigt, här har vi rätt nyligen landat på öland – vi umgås, fikar och ska snart förbereda kvällens grill. Ville bara kika förbi och hinna skriva om gårdagens fantastiska middag ”pulled pork” vi lagade igår – har ni lagat det tidigare? En maträtt som kan få vilken nybörjare som helst att känna sig som en mästerkock. Det blev fantastiskt gott.
Det finns otroligt många recept på ”pulled pork” – så här gjorde vi.
Det här behöver du :
1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
3 dl barbecuesås
2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Tillbehör : gott bröd, sallad och vitlökssås – recept HÄR
Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader.
Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet. Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet.
Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen.
I en sådär 7- 8 timmar. När köttet är klart så ska det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det. Fantastiskt saftig och smakrik- så gott!
Man kan äta det med lite vad man tycker är gott, tacosbröd, tortilla, källarfranska eller gott hamburgarbröd. Med sallad, och lite goda kalla såser- du måste bara återkomma om du prövar receptet. Fantastiskt gott!
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom,
KLICKA HÄR
Åh, tack och vad kul att du la upp denna just nu! Jag har ätit något liknande några gånger under våren men inte haft någon aning om att det var det som var ”pulled pork” och jag har velat göra det själv men inte vetat hur. Nu kan jag. Tack!
😀 Återkom gärna och berätta vad du gillade receptet
1 Vitlöksknyte??? skulle det stå en klyfta??? 😀
Använd vilken mängd du själv tycker känns lagom, ungsbakad vitlök blir väldigt mild och lite nötig smak på 🙂 Urgott om du frågar mej!
Detta gillas genast på bloglovin för att testas… !
Åh, tack för receptet, har hört talas så mycket om pulled pork men aldrig smakat det. Är det någon speciell sorts barbequesås du använder?
Och hur mycket vitlök ska det vara, en hel eller en klyfta?
Kram och hälsningar, och tack för en underbar blogg! Så fina bilder från ert hus som du visade tidigare i veckan!
Ta så mycket vitlök du vill, bakad vitlök smakar inte så koncentrerat.
Den blir mer söt/ nötig i smaken.
Använd vilken barvequesås som du har hemma, eller gör en själv:-) Gärna med lite rökig smak- det blir supergott
Vad gott det ser ut! Skulle vilja ha det på fredag men jobbar så tror du det funkar att tillaga det en dag innan och värma på nåt vis? Förresten vad roligt att dy lagt ut lite ”efterhand” bilder! 🙂 Kram
Idag testar vi pulled pork efter att ha funderat så länge.. 🙂 hoppas det är så gott som jag tror!
Hej Jenny!
Provade att göra Pulled Pork efter ditt recept i fredags. Oh my vad gott!! Rostade mandelpotatis till, passade jättebra som tillbehör!
Tack för din inspirerande blogg!
Jessica i Göteborg
Vad roligt att höra! Och visst är det gott 😀
Mmmm, så gott! Har blivit bjuden på det 1 gång men inte lagat själv. Än!
Har tänkt att tillaga detta på lördag när vi står för maten här på landet. Har du ngt bra vintriga till? Lovar att återkomma med hur det smakade:) / Susanne
Hej Jenny !
I dag testade jag för första gången på att göra ditt recept på Pulled Prok, även din vitlökssås. Jättegott..
Hade i stort sätt hade jag samma tillbehör som du hade också, hihi..
Min blev dock lite torr, men förmodar att jag hade den inne lite för länge då min precis var lite under kilot..
Men tack för receptet och det ska göras fler gånger.
Hälsningar
Camilla
Detta gjorde vi ikväll och åt med tortillas och grönsaker. Mmm, sååå gott!! Jag gjorde dock på skivad fläskkarre men det gick bra det med!
Måste bara tipsa om en cheddarsås som vi brukar ha till
När vi äter pulled pork!! Eget hittepå men sååå gott – jätteenkelt!!
Köp ett paket med cheddarhamburgarostskivor
och en burk créme fraiche, koka upp créme fraîchen och lägg i osten som får smälta i créme fraîchen!! KLART!!
Vi brukar ha pitabröd som vi fyller med sallad, knaperstekt bacon, brynta champinjoner, cheddarost och pulled pork!! Mums!!!!!!!!!
Hej tänkte göra detta till ikväll och jag undrar om köttet ska serveras tillsammans med den vätska som blir i grytan det blir ju ganska blött
Vill du ha det mindre blött / saftigt kan du bara servera köttet på ett annat uppläggningsfat.
Fungerar det att göra högrev med detta recept?
Hej vilken bbq sås rekommenderas?
jag kan inte komma in på länken där det står HÄR för att komma till brödet och såsen m.m
Hejhej! Toppen gott recept! Kan man göra flera köttbitar i en gryta? Ska göra till ett släktkalas och tänker om man kan slippa att göra en och en bit? ?
Om det får plats i grytan funkar det 🙂 Men det kanske kan ta längre tid i ugnen ?
Lycka till
Hej
Jag provade ditt recept på Pulled pork det var supergott. Tack för att du inspirerar min matlagning med så goda rätter.