Hej och välkommen fredag,
Nu står helgen här på glänt, och första helgen på länge har vi inga direkta planer. Kanske blir det att åka och kolla ut lite nya möbler till köket, vem vet. Jag tänkte föreslå lite god helg mat : Har ni provat att laga pulled chicken än…. Detta är ett roligt alternativ om man tröttnat på att göra det på fläsk – eller nötkött, och väldigt mycket godare tycker vi här hemma. Har ätit det flera ggr än vad som syns på bloggen, helst tycker jag att det ska ätas i mjukt nästan precis nybakat tunnbröd med grönsaker och en kall sås.
Kan ätas på många sätt, med potatis och en sky, till potatisgratäng, fluffig pure, som tacos eller så här i tunnbröd med grönsaker och vitlökssås.
Det här behöver du :
900 gram kycklingfile
2 1/2 – 3 dl barbequesås
Paprikapulver
1 gul lök
Olja
Serveras med grönsaker i tortillabröd
Gör Pulled Chicken så här :
Ställ ugnen på 130- 140 grader. Fräs kycklingen så att den får lite färg på ytan och lägg den i en ugnssäker gryta, ringla över lite olja, i med den klyftade löken.
Häll över barbequesåsen och ställ in i mitten av ugnen med lock på grytan , i cirka 2 1/2 timme ( tills kycklingköttet inte längre är rosa) , kycklingen ska trilla isär när du sätter gafflen i den. Dela kycklingen med två gafflar och servera genast.
Hejsan, jag undrar vilken barbequesås du använder?
Tack för alla goda recept, följer dig på insta, facebook och bloggen <3
Kram och trevlig helg!
Olika varje gång, men jag väljer dem som är minst rökiga och hellre lite mer chilismak på.
Finns olika- Rays är god 😀
Mmmm, tycker det är supergott med pulled chicken och bra också att det inte tar lika lång tid som pulled pork 😉
Mums, håller med dig tycker att Pulled Chicken är bäst, jag gjorde min på en hel kyckling, sjukt gott. Idag blir det faktiskt Pulled Pork, hade kött i frysen som måste användas, får skynda mig hem idag och få in den i ugnen. Sen skall jag göra ditt recept på Dajm cheesecaken som vi kan njuta till Melodifestivalen imorgon, skall bli kul och smaka hur god den är. Ha en skön fredag, kram kram
Pulled pork är också gott 😀
Hoppas du gillar receptet på cheesecaken.
Kram och bästa fredagen till dig!
Smeten va super, slank ner lite innan den åkte in i frysen
Vilken barbequesås har du?=) menar du 21 timmar eller 2,5 timmar?=)
🙂 2 1/2 = 2 och en halv timme :))
Hej. När man gör med kyckling, kan man bara lägga den i en form eller måste man ha med lock. För kollat olika recept å då står det att man ska ha lock på grytan?
Lock- ja 🙂
Kan man lägga kycklingen i stekpåse?:)
Ingen aning…. Men det borde väl fungera.
Prövar du så återkom gärna med resultatet 🙂
Det går jättebra det brukar jag göra🤗
Tror du det funkar med folie över ifall man inte har någon ugnssäker gryta med lock?
Du har väldigt många inspirerande blogginlägg! Har följt dig länge 🙂
Tack snälla…
Det borde ju fungera… Men är inte säker 🙂
Jag testade att göra pulled chicken för några veckor sen och det blev supergott!
En liten fråga bara.. när har du på paprikapulvret? Det framgår inte i receptet 🙂
Man kan göra som man vill, jag hade lite paprikapulver innan den åkte in i ugnen. 🙂
Fantastiskt gott och enkelt! Ett bra alternativ till fredags-tacos!!
Roligt att du gillar det, tycker också det blev supergott 🙂
Funderar på att testa receptet imorgon 🙂
Använder du färsk kycklingfile eller tina upp fryst kycklingfile?
Tack för alla goda och enkla recept som du delar med dig! 🙂
Jag tinade fryst kycklingfile, men färsk är säkert ännu godare 😀
hej! Funkar det med kycklinginnefile?
Kan man använda någon annan ugnform? Tänkte på locket man ska ha, har ingen sådan men kanske att man kan lägga över aluminimfole?
För hur många portioner?gillar din blogg väldigt mycket! Det är en stor inspirationskälla.
Goooottt! Tusen tack för receptet <3
<3 <3 Va roligt!
Supergott!! Tack för ett bra recept!!! Blev precis som jag hade tänkt mig!
Stekpåse funkar utmärkt. Jag gör all min pulled i det. Slipper disk o kladd!!
Ska testa detta receptet i morgon tänkte jag och köra det i en tryckkokare kört mina andra pulled recept i den, jag kommer använda ditt recept men köra det i den, gäller bara att hitta rätt antal minuter i den 😉
Hej. Hur många räcker ditt recept till på 900 g kyckling?
Kan man ha en gjutjärnsgryta med lock ?
Som gryta, kan man använda en kastrullgryta med lock som tål ugn då? eller är det en slags keramikgryta som gäller 🙂 (lite vilse på matfronten)
Bara det tål ugnen så går det bra.
Fantastisk god rätt som hela familjen älskade!!
Testade denna med bra resultat, klart nöjd.
Inser att valet av BBQ kan göra en del skillnad så det lär bli fler tester med olika såser.
Låter supergott! Hur gör du den kalla såsen till? ?
Har du recept på den kalla såsen?
Hej, kan man använda någon fond istället för BBQ sås? Om hur mycket?
Absolut, prova några msk. jag skulle gissa på samma mängd.
Hej.
Ska resta göra pulled chocken på fredag. hur många personer är receptet till?😄
Supergott hur många är receptet till?