Hej och godkväll till er alla därute,
Vi har haft en toppenbra söndag, jag åkte med barnen till Leos lekland med Ingela och hennes barn. Det var inte så mycket folk som det brukar vara på helgen, gissar nog att det kan ha berott på ishockeyn som var samtidigt på tv:n. Och efter ett par tre timmar av bus, rutchkanor och hoppa på studsmattor så for vi hemåt och lagade middag till hungriga magar. Blev en lagom lättlagad pasta-middag med kycklingfile. Inga konstiga ingredienser alls, och tar mindre än tjugo minuter att laga….
Tips : Använd gärna en fin pasta, då blir upplägget på tallriken vackrare 🙂
Det här behöver du :
Pasta
1 kycklingfile per person
Krydda : chili explosion
valfri pesto
1 burk med körsbärstomater
olivolja
flingsalt
Servering : Turkisk yougurt
Gör så här :
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Stek under tiden kycklingen, du kan välja att krydda kyckligen med vilken som helst, jag hade en chilikrydda. Jag brukar ugnsbaka tomaterna , men idag orkade vi inte vänta på ugnen. Så jag stekte dem i en kastrull med lock , på ganska gög värme. med rikligt med olivolja och lite flingsalt. Stek kycklingen klart i smör, och skär den sedan i lagom fina bitar. När pastan är klar häll av vattnet och skölj av dem, vänd sedan ner ett par teskedar av din favorit pesta. Jag hade en med paprika / chili smak. Vänd försiktigt ner tomaterna och servera genast med en klick turkisk yougurt.
Smaklig spis.
* * * * * * * * * * * * * * * *
Hepp, nu ska jag snöra på mig skorna och ge mig ut på en promenad med Molly
Hoppas du får en riktigt fin söndagskväll.
Kram