Pannbiffar med fluffigt potatismos

Precis skjutsat in ett par formar med lasagnen i ugnen och barnen hjälps åt att duka bordet,så jag kan uppdaterar bloggen här under tiden maten ska bli färdig. Sen ska jag köra Melvin till fotbollsträningen, ska bara hitta fotbollsskor, vattenflaska och benskydd innan dess – dessa tre saker verkar alltid försvinna hemma hos oss 🙂

Dagens  middagsrecept jag tänkte skriva om lagade vi förra veckan… och husmanskost är väl toppen- detta receptet är en återkommande favorit. Maträtter med köttfärs är lätt att variera och detta är något som alltid finns hemma i kylskåpet eller i frysen.  Denna gången så hade löken precis tagit slut- jag som hade tänkt att göra en god söt-salt brunsås till. Men gräddsås är inte så dumt det heller – vad gillar du bäst för sås till ?

Det här behöver du :
Smör att steka i
1 kilo köttfärs ( blandfärs)
2 msk oxfond
1 riven gullök
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar

Potatismos:
Mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt och vitpeppar

Till såsen :
Steksky från biffarna
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1 tsk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
ev. någon droppe soyakulör

Gör så här  :

Koka potatisen i saltat vatten. Värm upp ugnen på 80 grader ( till biffarna )
Blanda ihop alla ingredienser , och rulla och platta ut lagom stora pannbiffar,
fräs i smör tills de är genomstekta. Ta upp biffarna och lägg i en ugnssäkerform i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och  fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott  ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen. Låt småsjuda.
Känn på potatisen att den är mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.

Klart att serveras.

 

1
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

ÅÅÅÅÅÅH, så gott det ser ut, kan inte för mitt liv förstå varför andras mat ser så pass mycket godare ut än min egen…..;) Egentligen skulle man byta matlådor med varandra. TACK för superbra tips!

jennysmatblogg
Reply to  anela
11 år sedan

😀 Haha det skulle vara spännande att byta matlådor. Det kanske man borde inför på jobbet

Kram

11 år sedan

Gå inte in på min blogg idag vännen… du dör av skam! ;)) Love

Maria
10 år sedan

Hej Jenny
Ikväll ska jag göra denna rätt men jag har bara delikatesspotatis vet du ifall man kan göra mos av delikatesspotatisen eller blir det bara konstigt

Jennys_matblogg
Reply to  Maria
10 år sedan

Vet nog inte riktigt vilken slags potatis du menar ?

Jessica
9 år sedan

Har gjort detta smarriga och enkla recept 2 ggr senaste 3 veckorna. Hela familjen älskar det! Tack för en superbra blogg! 😀

Jenny Warsen
Reply to  Jessica
9 år sedan

😀 Så himla kul att höra. Tack för att du berättar.

Nästa inlägg

Tio frågor till

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x