Glöm inte följa mig på Instagram för fler tips : @jennysmatblogg
Fyllningen:
Ca 250 gram strimlad skinka / rökt kassler
färsk Broccoli
1/2 tub mjukost
1 dl lagrad riven ost
2,5 dl Creme fraiche
2 ägg
Salt och peppar
Garnering:
Riven Ost
Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader. Gör pajdegen och platta ut den i pajformen,( ca 22- 26 diameter )
ställ i kylskåpen medan du lagar till röran. Bryn skinkan lätt och tillsätt creme fraiche och mjukost. Vispa sedan äggen lätt innan du rör ner. Salta och peppra och rör i osten, låt alltsammans sjuda upp. Fyll upp pajskalet med röran och tillsätt önskad mängd färsk broccoli. Ställ in i ugnen, grädda pajen i mitten av ugnen. Efter ca 20 minuter tar du ut pajen och strör över ost – ställ sedan in pajen i ugnen igen i ca 20 minuter till.
Kan med fördel stå och svalna en stund innan den serveras,
Serveringstips: Sallad med ruccola körsbärstomat, fårost och en skvätt balsamvinäger.
Riktigt gott ! Tack för ett toppenrecept !
Åh vad gott det ser ut! Måste prova nästa gång jag gör en paj 🙂 Måste få fråga hur du bär dig åt för att få pajen så där hög/tjock? 🙂
Jag pressar ut pajdegen högt i formen, och så mkt fyllning 🙂
Gör du någon gång en ”smalare” variant av pajdeg och även fyllning.
Hej
Ser väldigt gott ut men ska man förgrädda pajskalet innan man häller i röran?
Mvh Pernilla
Lagade pajen igår och den var SUPERGOD! Rekommenderas verkligen. Tack för receptet! (Nej skalet behövs inte förgräddas Pernilla) 🙂
Om man gör det i en form med löstagbar kant så man får hög kant och mycket fyllning. Tar du dubbel sats då?
Kanske 1 1/2 skulle jag gissa 🙂
Mycket konstigt recept på pajdegen. Blev bara en kladdig massa som absolut inte gick att trycka ut i en form… Men annars en god paj!
Vad använder du för mjukost?
Går det bra med philadellphia mjuk ost ?
Ska broccolin kokas först eller ska man ta den dom den är
Beror på hur man vill ha tuggmotståndet 🙂 Men jag förkokade inte min
Riktigt bra! Familjen älskade detta recept ❤️?
Vad är det för form , när den blir så hög ? Vanlig springform med lösbar botten ? Du har verkligen den bästa bak o matbloggen !!
Jag hade en kladdkaks-form. En sådan där rund med avtagbara kanter 🙂
Vad är det för mjukost du använder?
Hej tror du man kan frysa ner pajen ? 🙂
absolut
Supergod, men varför blir pajdegen så torr ibland, följer alltid recepten på degen tycker jag har mycket fyllning i skalet
OJ VAD GOD Tack!!!
gjorde den till familjen samt till min snart 11 månaders bebis alla gillade den starkt!
Så himla god. 😀