RÄKOMELETT
Räkomelett med dillstuvning. Recept från min bok ”Jennys Jul”, fotograf : Ulrica Pousette. Till omeletten: 4 ägg 3 msk grädde salt & peppar smör till stekning Till stuvningen: 1 dl vispgrädde 100 gram philadelphiaost 2 msk finhackad dill salt 1 dl riven ost Toppa med handskalade stora räkor Gör så här: Vispa ihop äggen med grädden … Continued
NUTELLASEMIFREDDO
Här kommer en efterrätt som det bjöds på i helgen då vi hade gäster. Försvinnande gott. Det här behöver du till nutellasemifreddo på 10 bitar : 2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären) 3 äggulor 3 äggvitor 2 msk socker 4 dl grädde 400 gram ljummen nutella Gör denna fantastiska glasstårta … Continued
VECKOMATSEDEL
Här kommer en ny och färsk veckomatsedel. Hoppas ni hittar lite ni gillar. . Måndag: Crepes med svampstuvning ( veg.) Tisdag: Philadelphialax med pressad potatis Onsdag: Sötpotatis- & kasslergratäng Torsdag: Korv- & pastasoppa Fredag : Fläskfile med ”fusk-bea” Det här behöver du till 4 personer : 2 putsade fläskfileer smör salt & peppar potatis ( … Continued
MYSDAG VID ÖRAREVET
Hej svejs, . Det är ju Söndag idag och ni är många son kikat förbi och undrat var veckomatsedeln är. Och den är på väg, vi har bara varit iväg hela dagen. Så jag tänkte först uppdatera med dessa bilder. Efter frukosten så packade vi in barn, hund och fikakorg i bilen, och styrde kosan mot … Continued
GRATINERAD HUMMER
I går provade jag att gratinera hummer för första gången. Och det blev riktigt gott. Hittade receptet på ”Mitt Kök”, men ändrade om lite i måtten så det passade mina smaklökar bättre. . . Du behöver: 2 kokta humrar . Såsen: 1 msk smör 3 msk mjöl 2 1/2 msk hummerfond 2 dl vispgrädde 2 … Continued
EMMAS GODA RÄKSNITTAR
Letar du efter något gott att bjuda på till helgens bjudning? Då vill jag tipsa om dessa goda räksnittar . Till 8 personer 4 rostbröd smör / olivolja Till räkröran 100 gram philadelphiaost 150 gram skalade räkor 1 tsk sambal olek salt & peppar Toppa med färsk dill Gör så här: Dela rostbröden på diagonalen … Continued