EDAMAMEBÖNOR SOM SNACKS
Detta är bland det godaste snacks som finns att beställa in på restaurang tycker jag. Och det är inte svårt att göra hemma. Edamamebönor hittar du oftast bland de frysta grönsakerna i butik. .Edamamebönor ska först kokas upp snabbt i ett par minuter.Häll bort allt vattnet och stek dem i rikligt med olivolja samtidigt som du kryddar … Continued
ÄLGSTEK MED HASSELBACKSPOTATIS & MUSTIG SKY
Måste bara tipsa om denna goda rätten vi lagade förra veckan. Hur lyxigt är det inte att äta älgstek bara så där mitt i veckan. Guldkant på tillvaron minst sagt. Vi provade Per Morbergs recept på älg, med några mindre justeringar. Det här behöver du: älgstek 1 kg salt & peppar smör till stekning 1 … Continued
BESÖK PÅ VILDMARKSHOTELLET
Go´kväller,.Som ni såg på Instastory så var jag i Norrköping i lördags, ett pressbesök till tjusiga Vildmarkshotellet. Eller ”Nya Vildmarkshotellet” som det nu heter eftersom det är nyrenoverat och uppfräschat som bara den- rummen känns stilrena luftiga och lyxiga.Ska ni boka här framöver så kan jag ju varmt rekommendera att ta med balkong mot vattnet. … Continued
HALLONPAJ MED SAFFRANSSMUL
Något gott till första advent? Då tycker jag att ni ska prova denna saffranspaj. Du behöver till en pajform : 250 gram hallon ( frysta eller färska ) 1/2 dl socker 1 msk potatismjöl 1 kuvert saffran 1 dl strösocker 3 dl mjöl 150 gram smör Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Fördela … Continued
MANDELSKORPOR MED SAFFRAN
Efter många gråa dagar så längtar jag efter snö nu. Gör ni det också? Fast fram tills dess kanske jag kan pigga upp er med dessa goda saffransskorpor. Det här behöver du : 150 gram sötmandel 3 dl strösocker 75 gram rumsvarmt smör 3 ägg 1 pkt saffran 7 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Gör så … Continued
STRONGER
.Hej hej, Hoppas ni har en härlig helg, och att ni fått ladda batterierna ordentligt. Nu när det är grått och trist ute så är det roligt med lite färg och mönster som piggar upp. Och vilken tur då att jag har ordnat en rabattkod till er från Stronger.De har massa färgglatt inne just nu. … Continued