VECKOMATSEDEL
Då var det dags för ännu en veckomatsedel, hoppas ni hittar lite som faller er i smaken. Måndag : Potatis- & Halloumibullar ( veg )Tisdag : Soppa med torsk, lax & räkor Onsdag: Dubbelmarinerad kycklingTorsdag : Dilljärpar med bulgurkompott & yougurtFredag: Köttfärsgratäng Du behöver till en stor form:Kokt pasta (al dente) till en stor form600 … Continued
JULMAT I DAGARNA 2
Då har vi ätit oss igenom 2 ”julbord” till. Känns som om jag kommer hålla mig mätt ända fram till helgen nu. Haha… Vi började med Hällsnäs Gård, som ligger en bit utanför Göteborg. Där blev vi mötta av en vacker brasa ute på gården, väldigt stämningsfullt och julmysigt. Ett sittande julbord, vilket är både … Continued
SAFTIG SAFFRANSKAKA
Det verkar som om ni är lite extra sugna på att julbaka denna helgen, det kan jag utläsa från statistiken. Så då vill jag även tipsa om denna supergoda långpannekakan med saffran. Perfekt att frysa in dessutom, och ta fram tills man får oväntatbesök. Fotograf Ulrica Pousette Detta en en långform/ samma djupa som man har … Continued
VANILJFYLLDA SAFFRANSBULLAR
Nu blir det lite mera julrecept, och saffransbak. Dessa bullar är så saftiga och goda. Vill man göra det enklare för sig så kan man röra ihop marsankräm. Tips för den som vill ta genvägar. Fotograf Ulrica Pousette, Till dessa saffransbullar behöver du: 1 pkt jäst för söta degar150 gram smör5 dl mjölk2 kuvert med … Continued
FÖRSTA FRUKOSTEN
Nu har vi tagit första turen med plåtis. Och jag känner nästan att jag kan flytta in här på heltid, haha… Näe då, men det är svinmysigt! Här finns inga måsten, inge tvättmaskin eller massa annat som pockar på ens uppmärksamhet. Sov som en stock hela natten, och vaknade upp med vattnet precis utanför dörren. … Continued
MOR MATILDAS RIMMADE JULSKINKA
Hej där, Hur har ni det i dessa adventstider, har det kanske blivit lite tjuvstart av julmaten? Det har jag i alla fall, tycker ju att julmat är så gott. Köttbullar, Janssons, kroppkakor och prinskorvar i all ära. Men det är ändå det kalla som är det godaste, i mitt tycke. Så julskinka med en … Continued