VECKOMATSEDEL
Söndag igen, då blir det veckomatsedel. Hoppas ni hittar lite ni gillar. Måndag : Vegetarisk BroccolipajTisdag : Fiskgryta med kräftorOnsdag: Kyckling & currygratängTorsdag : Pulled PorkFredag: Chickennuggets Det här behöver du för att laga chicken nuggets för 6 personer 1 kilo tunna kycklingfileer1 uppvispat ägg2 dl ströbröd1 kryddburk med sesamfrönlite flingsaltrapsolja till stek eller fritering … Continued
MOT ÖLAND & SYSTERYSTER
Go morron raringar, Hoppas ni sovit gott och vaknat upp till en härlig och solig helg. Hoppas detta är sista snön för i år, för nu vill jag ha vår. I dag efter skolan åker Nomi och jag över till Öland för att hälsa på Systeryster och kusinerna. Laga massa god mat och skvallra i … Continued
GAMBAS A PIL PIL RÄKOR
Ännu en smarrig rätt jag åt på Gotland. Så gott! Det här behöver du: 1 påse stora råa räkor 5 msk olivolja1 nypa flingsalt 1 finhackad chili ( gärna het ) + chiliflakes2 vitlöksklyftor paprikapulver Serveras med bröd Gör så här: Skala räkorna. Hacka vitlök.Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt salt, hackad … Continued
KASSLER GRATINERAD MED MJUKOST
Vardagsmat när den är som enklast & godast. Det här behöver du: 700 gram kassler1 tub med mjukost ( te.x paprikasmak ) 2 1/2 dl vispgrädde 1 tsk sambal oelek salt & peppar riven ost Servera med ris & sallad Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Skiva kasslern och lägg i en ugnssäker … Continued
KRÄMIGASTE POTATISGRATÄNGEN MED OXFILE & HEMSLUNGAD BEA
Jamen ni hör ju! Hur bortskämd har inte jag blivit på Gotland ? Potatisgratängen är svårt att ge i exakta mått. Men vi skivade potatisen tunt med mandolin. Kokte den mjuk i hälften grädde, och hälften mjölk. Smakade av den med kalvfond, salt & peppar. Slängde upp den i en ugnsform och rev över ost … Continued
DOVHJORT MED RÖDVINSSKY OCH RÅSTEKT POTATIS
Men herrejäklar vad mycket god mat jag ätit på Gotland. Kommer knappt bli hungrig igen 😉 Denna dovhjortsfilen var så mör att den smälte i munnen. Gör så här: Viktigt att ta upp köttet i tid så att det har rumstemperatur när man ska börja tillagar det. Köttet ska brynas för att få vacker färg … Continued