Lättlagad kycklingpaj
Har du fått mat över sedan kycklinggrytan så är denna pajen perfekt att göra: Det du behöver är: 7- 8 dl Kycklingröra 2 ägg 1 gullök Smördeg ca : 25*25 cm Gör så här: ställ ugnen på 200 grader, Vispa upp äggen och blanda ner i kycklingröran, häll upp i en pajform , ca 22-24 cm … Continued
Kycklinggryta med mangochutney
Idag blir det ett kycklingrecept: Detta behöver du till ca 4- 6 portinoner färsk pasta 600-700 gram kyckling 1 röd paprika 1 orange paprika 5 dl creme fraiche 1/2 dl chilisås 1/2 – 1 dl mango chutney 1 msk koncentrerad kycklingfond salt och nymalen peppar Serveras med en god sallad , med pressad lime över. … Continued
Biffar med fetaost
För fler enkla mat & efterrätts-tips finns jag även på instagram: @jennysmatblogg Detta behöver du: Potatis 700 gram nötfärs / blandfärs smör till stekning 2 klyftor pressad vitlök 1 ägg 2 tsk torkad oregano 150- 200 gram smulad fetaost Salt och nymalen peppar Sås: 2 msk smör 1/2 dl vatten 3 dl grädde 2-3 tsk kalvfond 1 … Continued
Fläskfile med banan och curry
Det här behöver du till 4- 5 personer : Ris 600 gram Fläskfile 10 stycken små färska champinjoner 1 röd paprika 1 orange paprika 1 gullök 2 bananer 4- 5 dl vispgrädde 2 dl god riven ost curry Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader Koka riset enligt anvisningar på förpackning. Grovhacka paprikorna , … Continued
Gratinerad fläskfilé
Snabb & lätt gratinerad fläskfile : . Och till den gratinerade fläskfilen, behöver ni för ca 5-6 portioner : 2 st fläskfile 2 tomater 1 rödlök 1 vitlök Mozzarella eller 2 dl riven god ost Färsk basilka salt och peppar Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader , Putsa fläskfilen, och skär lagom stora bitar, och bryn … Continued
Färgglada Marshmallows-klubbor
Du behöver till 20 klubbor : 20 Marshmallow 20 grillspett i trä 50-100 gram mjölkchoklad Strössel i fina färger Trä på Marshmallow på träspetten, häll upp strössel på ett litet fat. Smält chokladen över ett vattenbad, doppa toppen på Marshmallowen och försök se till att överskottet av choklad rinner av innan … Continued