Klassisk förrätt med avokado och kräftstjärtar
Det är så mycket roligare att laga mat, när det är enkelt! Och kan det bli mycket enklare än så här?! Jag tror inte det. Och gott är det också! Egentligen behöver jag nog inte skriva ut receptet på det här, för detta kan ni säker redan. men jag kan skriva ner här hur vi … Continued
Brie- och salamipaj
Idag bär det av mot Skara sommarland, hela familjen plus en kompis till Jacob. Det var ett par år sedan vi var där sist- och ungarna har tjatat om att åka tillbaka, Det ska bli jätteroligt att åka karuseller och äta popcorn och sockervadd! Så idag hoppas vi på fint väder! Och även idag blir det … Continued
Kolapaj
Du behöver : Digestivbotten: 10 krossade digestivkex 25 gram smält smör ( ev. något digestivkex till, eller lite mer smält smör. Testa er fram) 1 burk med inlagda mandariner 1 burk karamelliserade mjölk. 3 dl vispgrädde 50 gram grovhackad mörk kvalitetschoklad. Gör så här: rör ihop till en pajbotten och platta ut i formen ( ca 22-24 … Continued
Pizzabullar
Vilken underbar värme som vi äntligen har fått. . . . Men det är alldeles varmt för att stanna kvar här hemma i stan!! Så nu åker vi till Öland ett par dagar och solar och badar. Och här kommer ett recept på Pizzabullar, som passar perfekt att ha med sig till stranden som ett mellanmål … Continued
En krämig röra med file, svamp och pepparost
Här kommer ett litet tips på Nomis favoritmat: För 4-5 personer 800 gram fläskytterfile / fläskfile 500 gram pasta 10 champinjoner 2,5 dl grädde 2 dl creme fraiche 1 ask Cantadou 4 peppar 1/2 dl riven valfri ost 2 msk kalvfond soya salt och ev. peppar Serveringstips: En god grönsallad och plommontomater Gör så här: Värm … Continued
Vitchoklad-pannacotta med citronmarinerade jordgubbar
Efterrätten räcker till ca 6-8 personer . Detta behöver du. : 10 dl grädde 4 1/2 st gelatinblad 1/2 dl strösocker 300 gram vit blockchoklad Garnering : 1/2 liter Jordgubbar 1 Citron Citronmeliss Gör så här: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, så att de blir mjuka. Häll upp grädden och socker i en kastrull och låt sjuda … Continued