Knäckig rabarberpaj med kanel
Rabarberpaj ca 5- 6 rabarberstjälkar 1 msk potatismjöl 1/2 dl strösocker kanel Pajsmeten: 150 gram smör/margarin 1/2 dl sirap 1 dl grädde 2 dl vetemjöl 2 1/2 dl havregryn 1 tsk bakpulver 2 dl strösocker Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarberna med potatisskalare, skär i lagom stora fina bitar. Pudra pajformen … Continued
Chokladkakor / chokladbröd
Småkakor är lite roligt att baka, eftersom det inte tar så lång tid, och oftast är perfekt att frysa ner och tina upp lagom tills man får lite oväntade fikagäster 🙂 Sist så bakade vi jättegoda småkakor med choklad i och Nomi tycker det är så roligt att vara med i köket och hjälpa till : … Continued
Frisk citronpaj
Frisk citronpaj med citrusfrukter. Pajdegen: 100 gram rumstempurerat margarin 3 dl vetemjöl 4 msk strösocker 2 msk kallt vatten Fyllning: 3 citroner 5 ägg 1 dl strösocker 1 1/2 dl grädde Till servering: Gräddglass och Kumquats eller annan citrusfrukt Gör så här: Rör ihop samtliga ingredienser till pajdegen, tryck ut degen i en rund pajform som … Continued
Grillad toast med kräft- och mangosallad
Du behöver: 3 stycken formfransk 1 burk med kräftstjärtar smör 1 mango 1 rödlök en skvätt pressad lime 2-3 droppar tabasco ( frivilligt) Flingsalt Färsk dill Gör så här: Tärna mangon, hacka rödlöken och skala kräftorna. Rör sedan ihop i en skål, droppa ner tabasco, pressad lime och en liten nypa flingsalt. Rör om, och låt … Continued
Svamp- och skinksås med färsk pasta
Ca 3-4 personer. Färsk pasta 2 dl grädde 2dl creme fraiche 5-6 färska champinjoner smör 300 gram Skinka/ kassler 1 msk köttfond 1 dl mjukost t.ex kavli ev. lite redning ( vatten och mjöl) salt & peppar Gör så här: Koka pastan enligt anvisningar på förpackning. Bryn strimlad skinka & den skivade svampen i smör så att de får lite fin … Continued