Bullar med mandelmassa
Ca 60- 70 bullar. ugn: 200- 225 grader Dubbelsats: 100 gram jäst för söta degar 350 gram smör 10 dl standardmjölk 4 dl strösocker 2 tsk äkta vaniljsocker 1 kryddmått salt 2,5 – 3 liter vetemjöl Fyllning: Ett lager med smör 400 gram kylskåpskall mandelmassa Pensla med vispat ägg och strö över pärlsocker. Gör så … Continued
Daimkladdkaka
Kladdkaksrecept kan man aldrig få för många av. Och det verkar som om det blir regn även idag- en perfekt bakdag. Detta orginalreceptet håller jag mig till, sedan varierar jag därefter gärna toppingen / fyllningar. Då tycker jag att kladdkakan blir som godast 🙂 Gör den gärna kvällen innan, för den ska stå i kylskåp … Continued
Currykyckling i tunnbröd
Du behöver : 1 kycklingfile 1 tunnbröd smör blandsallad 3 körsbärstomater Rödlök 2 – 3 msk creme fraiche 1/4 dl jordnötter Curry Gör så här: Strimla kycklingen och stek den i curry. ( Gillar du inte curry så går det att byta ut mot vilken krydda som helst ) Sedan smörar du tunnbrödet, och fyller … Continued
Pizza på Tortillabotten
Tortillapizza Du kan variera dessa precis som en vanlig pizza. Förslag på topping på tortillabröden är : Tomatsås mozzarella tacofärs skinka Stekt tärnad (curry-) kyckling skivad chorizo jalapenos paprika oliver banan ananas Skivad lök och körsbärstomater Gratinera pizzan i ugnen på 225 grader i 10 minuter ( eller tills osten bubblar ) Smaklig … Continued
3 rätters och filmkväll
Började med varma mozzarella / skinka snittar. Fyll tunnbröden med mozzarella, och klippt rökt valfri skinka. Skär lagom stora bitar och grädda dem på 200grader tills osten smälter / bubblar. Och servera genast – gott som bara den. Varmrätten blev en ädelostfylld kyckling med soltorkad tomat : Serverad med krämig gratäng och pepparsås … Continued