Sötsur kycklinggryta
Du behöver till 5-6 portioner : Ris 800 gram kycklingfile 6-8 ananasringar 2 dl ananas-spad 3 msk vitvinsvinäger 4-5 dl vatten 2 msk honung 5 msk sweet chilisås 4 msk chilipure / tomatpúre 1 paprika 2 gullök 3 morötter lite riven färsk ingefära Maizena Gör så här : Koka riset enligt anvisningar på förpackning. Strimla och … Continued
Kräftpasta
Denna rätten går variera mycket med kryddor och smaker.Sist när jag gjorde denna rätten , så hade jag dessa ingredienser : Detta behöver du : Pasta 170 gram kräftor / räkor 1 röd strimlad paprika 1 pressad vitlök saften av 1/2 citron ( Kan uteslutas om man inte gillar syrlig-smak) 1 tsk chili-pesto ( kan ersättas av … Continued
Tips till bakningen
Kom på att jag inte nämnt mitt allra tips på bakning, då det gäller kakor med choklad. och det är verkligen inget märkvärdigt egentligen men något man kan tänka på 🙂 Så dagen tips är : Byt ut blockchokladen i era recept mot vanlig mjölkchoklad, eller god mörk kvalitetschoklad där de ska vara mörk blockchoklad … Continued
Nomi 2 år
Morgonen började med kråksång och paketöppning. Vår minsting fyller 2 år !! Vart tar tiden vägen ?! Jag vet att jag tjatar om att tiden går så himla fort… Men om tiden fortsätter gå så här fort, så kommer jag fylla 35 år och 1 vecka! 😉 Yrvaken liten Nomi sliter upp paketen : Många färgglada paket fick … Continued
Goda fyllda croustades
På fredagar brukar vi hjälpas hjälpas åt med maten hela familjen – eller de som vill iallafall , både att planera , handla, duka och själva matlagningen. Och när man lagar maten så är det trevligt att ha lite snacks att mumsa på medan middagen förbereds : Här har vi fyllt croustades med skagenröra och toppar med kräftstjärtar … Continued
Skaldjurssoppa
Det här behöver du till 4 portioner. God som förrätt, men beräkna då mindre portioner. 2 sharlottenlök 2- 3 morötter smör 2 citroner 7 dl vatten 3 dl grädde 200 gram kräftost ( finns att köpa i tub eller ask ) 1 skvätt med koncentrerad skaldjursfond salt 1-2 kryddmått Cayennepeppar 400 gram skalade kräftor Färsk … Continued