Smördegsinbakad kyckling
Idag blir det en smördegsinbakad kyckling, med smak av mozzarella och skinka. Serverad med en bulgur/pestoröra och en grönsallad. Det som behövs till 4 personer : Bulgur Pesto 4 kycklingfileér Smör 4 smördegsplattor Mozzarella Strimlad skinka salt Serveringstips : En nyttig grönsallad Gör så här: Ställ ugnen på 200-225 grader. Koka bulgur enligt anvisningarna … Continued
Daries äppelkaka
Hej Hej! Nu är vi hemma igen från ett par dagars semester på Öland,med massa god mat, smarrig fika och trevligt sällskap 🙂 Och på hemvägen så hann vi även precis i tid till min mormor och morfars elva-fika.Det var så trevligt så, och mormor hade bakat en ny sorts muffins, med aprikos och banan-smak, ska … Continued
Kyckling i ädelostsås
Och som dagens lättaste middagstips blir det kyckling. För kyckling känns alltid rätt, vare sig det är till vardagsmat eller finare middagsbjudningar! 4 – 5 portioner : Färsk pasta 800 gram kycklingfile Smör 140 gram ädelsost en skvätt koncent. kycklingfond 1 stor röd paprika 3 dl grädde 3 dl creme fraiche Salt och peppar Gör så här … Continued
Kräftpaj
Ikväll till middag blev det kräftpaj , räkor och hemmagjord majonäs, och så självklart en god sallad till detta och lite baguetter med ost och smör : Kräftpaj med dill: Skaldjur är alltid gott, och godare blir dem att dippa i hemmagjord majonäs : Till kräftpajen behöver du : 3 dl vetemjöl 125 gram smör 2 msk kallt … Continued
Pasta med kräftsås
Idag ville jag tipsa om en supersnabb och god Tisdagsmiddag.Tar endast 15- 20 minuter att laga. Och det är ju perfekt en dag när man inte har tid att stå och laga mat i flera timmar… Detta behöver du , ca 4 pers : Valfri pasta 200-250 gram kräftstjärtar 2 msk Kokosolja 1/2 st finhackad/riven gullök 1 msk tomatpure 1 … Continued
Pannacotta på mjölkchoklad
Denna efterrätten är en riktig höjdare för oss chokladälskare. Till 6 personer : 4 dl vispgrädde 4 msk strösocker 200 gram mjölkchoklad 2 st gelatinblad Vitchoklad, färska hallon och lite krossad mörkchoklad. Gör så här: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. ( ca 5 minuter) Och koka upp grädde tillsammans med sockret. Ta bort från plattan och … Continued