Thelmas apelsinmarmelad
Vi hade ju tänkt att köra in till stan igår, men det började regna så då valde vi nybygda Grand Samarkand istället. Där har man alla butiker under ett och samma tak. Perfekt 🙂 Thelma hittade blandannat ett par tuffa örhängen i cool färg som vi köpte. Och sen fikade vi såklart på det lilla nya fiket Thelma beställde in … Continued
Citroncheesecake med hallonsås
Godkväll 🙂 Nu är vi hemma igen , och det har varit jättetrevligt på öland med massa god mat och trevligt sällskap.Min syster &hennes man hade ordnat med en grillbuffe, och det var för oss årets första grillmat. Såå himla gott!!Både grillad fläskfile, och grillad lax stod på menyn. Tillsammans med potatisgratäng, råstekt potatis om goda … Continued
Thelmas ostscones
Thelmas hembakade ostscones , bakade i muffinsform : Det här behöver du : 75 gram smör 8-9 dl vetemjöl ( ett par dl kan bytas mot grahamsmjöl ) 4 tsk bakpulver 3 dl mjölk 1- 2 dl riven ost 1 tsk salt Olja till pensling av muffinsformen Gör så här: Ställ ugnen på 200- 225 grader … Continued
Hembakade Bagels
Nu har jag har bakat bagel för första gången i mitt liv, men det var absolut inte sista gången. Det var faktiskt både roligt att baka , och väldigt goda sen att äta. Receptet är Leilas Detta här behöver du till ca 12 bagels : ( jag bakade dubbelsats och fick ca 20 bagels ) 25 g jäst 5 … Continued
Nominerad till Izabellas bloggpris
Oj vad glad jag blev när det trillade in ett litet mail från Isabellas redaktion i mailet stod det att jag hade blivit nominerad till Isabellas Bloggpris. Isabellas är ett nytt magasin som handlar om det goda vardagslivet – trädgården, inredningen och maten! Och nu är jag en av tio stolta nominerade matbloggar , tack tack- snälla Ni. … Continued
Thelmas och Jacobs hembakade pizzor
Igår kväll bakade Thelma och Jacob pizzor till middag. Vi bakade en plåt med ”vesuvio-pizza ” och en plåt med ”kyckling-pizza” : Barnens vesuviopizza, med ost och skinka : Du behöver till pizzadegen ( 1 plåt ) : 1/2 pkt jäst 2 1/2 dl fingervarmt vatten 2 msk olja 1/2 tsk salt … Continued