Karamelliserade mandlar / brända mandlar
Brända mandlar får mig annars att tänka på marknader eller på jul. Men nu gjorde jag en liten omgång med detta igår för att ha på glassen. Det är busenkelt att göra och jag fick tips på instagram att man kan krydda med lite olika sorters julkryddor när den tiden närmar sig. Själv hade jag … Continued
Godaste lasagnen
Som middagstips idag blir det krämig lasagne : Ca 4-5 pers: 10 -12 lasagneplattor (gärna färska ) 600 gram blandfärs Smör 2 pressade vitlök 1 riven gullök 1/2 dl chilisås 1 burk krossade / passerade tomater salt och peppar 2-3 dl riven ost, tex. mozarella Bechamelsås: 5 dl grädde 4 dl mjölk 1 dl vetemjöl 100 gram smör … Continued
Chili con carne på mitt vis
Jag och Nomi är snart på väg till gymnastiken, skulle bara skriva ner receptet på denna urgoda chiligrytan vi lagade förra veckan. Och det finns lika många olika recept på chili con carne som på köttfärssås. Här är mitt sätt att laga chili con carne på. Vill du ha mindre het chili så minska ner … Continued
Fiskgryta
Hej och godmorgon bloggvänner. Idag blir middagstipset en god och lättlagad fiskrätt som med några små justeringar kan bli mer LCHF – anpassad. Då byter du ut torsken mot fetare fisk & och byter ut vatten mot lite grädde och mer creme fraiche för att undvika att behöva reda av med mjöl. Servera fiskrätten med … Continued
Godaste Kebabsåsen
Detta är den godaste kebabsåsen av alla jag provat. Smakar precis som pizzerians, och hemligheten är Fanta. Låter knasigt, men prova- den blir grym. Missa inte att följa mig på instagram @jennysmatblogg för fler mat- & bakuppdateringar Godaste kebabsåsen : 2 dl gräddfil 1 dl creme fraiche 3 msk majonäs 1/2 dl Fanta apelsin … Continued