Pulkaåkning
Hej hej , Snö, och precis lagom kallt har det varit idag. Så jag har inte hunnit med att blogga så mycket – vi har istället varit ute i pulkabackarna. Vi har åkt massor med pulka och snowracer , och Melvin har övat och tränat på att åka på sin nya snowboard. Jätteduktig är han, och klarar av att hålla balansen bra … Continued
Sesampanerad lax med potatismos och hollandaisesås
Måndagmorgon, och vi är färdiga med frukosten och Nomi & jag har vinkat av barnen till skolan. Vi ska snart ge oss ut på promenad med Molly, och Nomi är överlycklig över att det är snö idag också – så att hon kan åka pulka. Innan dess blir det ett middagstips här på bloggen . För vi lagade en god maträtt … Continued
Kolapaj med choklad
Tjingeling på er raringar, Här ska jag strax rusa iväg till frisören, tack gode gud. Inte en dag för tidigt om man säger så. Och vad roligt att ni är så många nya som hittat hit: Välkomna. För att söka bland alla recept så klickar ni på kategori högst upp på sidan, eller om ni … Continued
Twixkakor
Jag fick nyss ett mail av Annika som hade ett önskemål på bästa kakan att baka till ett födelsedagskalas.Och då kom jag såklart att tänka på twixkakorna , som vi själva bakar till nästan alla kalas. Choklad, mjukkola på en spröd mördegsbotten ! Dessa kakor är hur-goda-som-helst. Du behöver till ca 20 kakor 1 ugnssäker form i ca 20*30 cm … Continued
Kebabgryta
Nu är vi inne nu i värmen efter några timmar ute i snön. Vi promenerade bort till pulkabacken och hade med oss varmchoklad. Äntligen lite riktig vinter ! Sitter här med en kopp kaffe, och tänkte gå igenom mail och svara på kommentarer. Och på tal om mail så har jag fått in många önskemål … Continued
Rosa drömmar
Ca 30 – 35 stycken drömmar 100 gram rumstempurerat smör 1 tsk vaniljpulver 3 dl strösocker 1 dl rumstempurerad rapsolja 1 tsk hjorthornsalt 4 dl vetemjöl några droppar röd karamellfärg. Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader, vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt oljan , och rör ihop mjöl och hjorthornsaltet innan du rör ner det i … Continued