Lax i ugn med fetaostsås
Det här hade jag i min laxpanna för 2 personer: 2 portionsbitar med lax 1 gul lök 1 stor sötpotatis 10 stycken gröna sparris olivolja salt & peppar Till såsen: 1 1/2 dl creme fraiche 100 gram fetaost 1 msk pressad citronsaft 1/2 msk chilisås salt & citronpeppar Gör så här: Ställ ugnen på 220 … Continued
Istället för jordgubbstårta
Nu kommer lite tips för er som inte vill baka den traditionella grädd- och jordgubbstårtan till midsommar. Istället för sockerkaksbotten , testa marängbottnar som till denna: ( finns att köpa färdiga) En söt marängtårta med citronkräm & jordgubbar Det här behöver du : 2 stycken marängbottnar 1/2 liter jordgubbar citronmeliss 4 dl vispad grädde Citronkräm: … Continued
Mat till midsommar
Whaaaat, bara en vecka kvar till midsommar… Måste ringa och höra vad vi ska ta laga och ta med oss tills dess 🙂 Letade runt lite i arkivet och här kommer lite av vad vi brukar ha för mat till midsommarbordet. Massa fler recept finns om ni söker i sökrutan. På köttbullar, bröd, sallader , pajer … Continued
Lunch för två
Dagens första inlägg blir ett litet smarrigt lunchtips.Jag gjorde detta i veckan, och det räcker till två- går såklart att dubbla receptet om man är fler. Och själva tonfiskröran är jättegod till varma mackor….. Och om ni inte har eller vill laga mat med creme fraiche så kan ni enkelt göra egen vit sås på mjölk … Continued
Örtbakad lax
Lax med potatis och örtsås Det här behöver du: 4 portionslaxar flingsalt 2 dl creme fraiche 200 gram philadelphiaost 1 msk finhackad dill ( färsk eller fryst) 1 msk gräslök ( färsk eller fryst) Salt & citronpeppar Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader. Lägg de tinade laxbitarna, i en smord ugnsform och rör … Continued
Sega lingonsnitt och skolavslutning
Hej och godmorgon ! Snart är sommarlovet här för alla barnen – Nomi & Jacob började sitt igår. Och idag är det Melvins avslutning vi ska gå på först och efter lunch ska vi åka till Thelmas skola. Mycket sommarfikor nu denna veckan 🙂 Så jag tänkte att det kunde passa bra med receptet … Continued