TISDAGSFRULLE & PLANER
. Välkommen 1 Mars, Ny månad och nya möjligheter. Jag avslutade måndagen med båtkursen, ( 4 lektioner kvar) och inviger denna tisdagen med min första kurs i drejning. Woop woop.Jag har ju skrivit till er att jag är så sugen på att lära mig dreja, men har nog i min tanke planerat att skjuta upp … Continued
VECKOMATSEDEL
Här kommer veckomatsedeln i vanlig ordning. Hoppas ni hittar lite ni gillar. Måndag : Vegetarisk pizzaTisdag : Havets Wallenbergare med potatispuréOnsdag Pasta- & tomatsoppa toppas med ost Torsdag : Köttfärsrulle a la ugnspannkaka Fredag : Tacostroganoff Räcker minst till 4-5 personer : 1 falukorvsring1 fin hackad gul lök2 msk tomatpure2 msk ketchup1 dl vispgrädde4 dl creme … Continued
TORSDAG DEN 24:E FEBRUARI
. Goder morgon, I går blev det grillat till middag, både kyckling och fläskfilé. Omnomnom. Sedan landade vi i soffan och kollade på serie, eller plöjde klart Josefin Bornebuschs ” Harmonica”. Gillade den inte alls tyvärr, den var mörk, tung och tråkig. Men hennes tidigare serie ”Älska mig” gillade jag däremot jättemycket. Fast idag ska … Continued
PEPPRIG FLÄSKFILE MED POTATISGRATÄNG
. Tjingeling, I går åt vi skaldjurssoppa till middag, men vi vart så hungriga att vi helt glömde att fota. Haha… Därför tipsar jag om det här istället som vi lagade för några veckor sedan. Ibland kan det enklaste vara gott nog. På menyn ikväll står det grillat. Muuuums- längtar redan. Hade en färdig potatisgratäng … Continued
SNART ÄR VI HÄR IGEN
. Hej hej Hoppas ni har en fin Tisdag. Här skiner solen över Kalmar, en alldeles ljuvlig vårdag. Gårdagen avslutades med plugg, jag går ju på kurs för förarbeviset som krävs till vattenskoter från och med Maj månad. Så 10 måndagskvällar i rad har / och kommer jag sitta i skolbänken. Har gått en fem … Continued
VECKOMATSEDEL
Här kommer veckans matsedel,varsågoda . Måndag : Morotssoppa med gräddfil Tisdag : Västerbottenlax Onsdag: Korvgratäng med mosTorsdag : Raggmunkar i våffeljärnet Fredag: Oxfilé, Potatisgratäng med hemslungad bea Potatisgratängen är svårt att ge i exakta mått. Men vi skivade potatisen tunt med mandolin. Kokte den mjuk i hälften grädde, och hälften mjölk. Smakade av den med … Continued