Triss i julgodis
Triss i julgodis Daimgodis Du behöver 2 dl grädde 2 dl ljus sirap 2 dl strösocker Garnering : 200 gram mjölkchoklad Gör så här : Koka upp grädde, socker,och sirap i en storbottnad kastrull. Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet” (D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas … Continued
Krämig lövbiffsgryta med bulgur
En riktigt god gryta med lövbiff, med bulgur. Och denna kan även serveras med pasta eller ris, ta det ni gillar bäst. Det går bra med vilken crème fraîche som helst, välj en smaksättning du gillar. Till en grytan för 4 personer behöver du: smör 1 hackad gul lök 600 gram lövbiff 2 vitlöksklyftor 3 msk tomatpure 2 … Continued
Lingonglass
I höstas gjorde jag en riktigt god glass efter tips på en läsare. Lingonglass – kan ju inte vara annat än gott. Jag gjorde denna glassen av min variant ”snabbglass”. Dvs bara grädde 1 burk kondenserad mjölk och sedan tillsätter man valfri smak. Denna gången rårörda lingon. Det här behöver du: 5 dl vispgrädde 1 … Continued
Vegetarisk panna
Försöker ni också ha köttfria måndagar ? Tänk om alla gjorde det en dag i veckan, då skulle köttkonsumtionen minska något enormt. Och vegetarisk mat är god, så det är ju faktiskt inte så att man måste pinas. Och jag tar gärna emot fler bra vegetariska recept från er, alltid roligt när ni vill dela med er. … Continued
Veckomatsedel
Startar dagen med veckomatsedel. För att komma till recepten klickar ni som vanligt på länken. Måndag Frasiga falafel Tisdag Laxtacos Onsdag Spagettisoppa Torsdag Kyckling- & Choritzogryta Fredag Bästa tacopajen Det här behöver du till pajdegen : 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50 gram rumsvarmt smör 1 1/2 dl mjölk Till fyllningen: 800 … Continued
Cornflakesgodis
Hej, Kikar förbi med litet godistips. Och det är extra smidigt att göra dessa krispiga godisar om det blir över lite choklad, när man tillexempel har chokaddoppat kakor eller godis. Krossa ner cornflakes i chokladen och rör om till en krispig massa. Har du jordnötssmör hemma, rör ner ett par msk av det också. Häll upp i fina knäckformar … Continued