Islyktor & islådor
Välkommen Fredag, I helgen är det fjärde advent och jag gissar att vi är många i vårt avlånga land som kommer julpyssla för fullt. Detta julpysslet är dessutom helt gratis. Bättre kan det inte bli. Isiga ljuslyktor, och det enda som krävs är egentligen ett par minusgrader. Sedan är det bara att låta fantasin flöda. … Continued
Kycklingsallad
Hej hej, Hoppas er torsdag börjat bra. Här ska jag alldeles strax ge mig av mot mataffären. Behöver fylla på både kyl & frys inför helgen. Och lunchen ska jag äta ute, vilket torsdagslyx. Annars är detta är en typisk lunchtallrik hemma hos mig. Kycklingsallad med extra allt. De små mozzarellabollarna är en favvo, likaså soltorkade … Continued
Kladdkaka med nougatganache
Är ni inne och letar något gott till fredagsfikat? Då kanske ni ska bjussa på denna. Det här behöver du för att baka kladdkaka 24 cm : 4 ägg 4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4- 5 msk kakao 2 dl vetemjöl 170 gram smält smör Topping: 1 dl vispgrädde 200 gram guldnougat eller dubbelnougat Gör så … Continued
Mustig Gulaschsoppa
Idag kokade jag en mustig gulaschsoppa till lunch. Blir det något över så är det smidigt att frysa in den. Detta är en sådan gryta som jag skulle kunna äta 7 dagar i veckan utan att tröttna på den. Det här behöver du till 5-6 portioner : smör 1 gul lök 1 pressad vitlöksklyfta 1 kilo … Continued
Ge bort något som verkligen behövs
Godmorgon, Att vi är fadder åt en by i Vietnam vet ju ni som har läst här ett tag. Det är tack vare att ni läser som jag har möjlighet att göra det, så därför skriver jag vi (du & jag). Bloggen är sedan över ett år tillbaka månadsgivare, och vi skänker pengar dit varje månad. Vi stödjer … Continued
Julgodis med schweizernötschoklad
Alltså denna tryffel är farligt god! Försvinnande god och dessutom så busenkel att göra. Det här behöver du: 3/4 dl vispgrädde 200 gram schweizernötschoklad 1 msk smör strössel Gör så här: Låt grädden sjuda upp i en kastrull, ta bort från värmen och bryt ner chokladen och bänd ner smöret. Rör tills smeten är blank. … Continued