Vällagade färdigrätter med Gooh & Filip Fasten
DETTA INLÄGG PRESENTERAS I REKLAMSAMARBETE MED GOOH I veckan var jag uppbjuden av Gooh till Stockholm till den urtrevliga restaurangen Agrikultur som drivs av kocken och kökschefen Filip Fastén. Ni känner säkert till honom, han blev ”Årets kock 2014” och fick utmärkelsen ”White Guide Rising Star 2016” och Filip driver just detta finfina ställe. … Continued
Islandstips
Godmorgon, Torsdag den 8:e februari idag, och jag ska åka till Kalmar och luncha med systrarna. Mona har fyllt år, så då ville vi träffas på en födelsedagslunch. Sedan ska vi åka och hälsa på mormor & morfar, kanske ta en liten fika med dem. Något som jag inte hunnit att berätta om för er … Continued
Knäckig äppelpaj
Detta är en favorit som borde lyftas fram oftare. Det är en sådan efterrätt som man alltid har ingredienserna till hemma. Och man kan byta ut frukten mot bär om så önskas. Här kommer en knäckig äppelpaj som är lika god till eftermiddagskaffet som till helgfikat Det här behöver du till en form på 22-24 … Continued
Grönsaksris med lax
Hej där, Gårdagens mat blev en laxrätt med snabbstekt grönsaksris. Eller ja ris för barnen, en sallad för mig. Jag har inte riktigt lärt mig uppskatta ris. Det här behöver du till 4 personer: ris för 3 personer 3 dl blandade frysta grönsaker 1 finhackad rödlök 4 portioner lax smör wasabi & sesame- krydda Kall … Continued
Stockholm tur & retur
Tjingeling, Gårdagens stockholmbesök, var lika trevligt som vanlig. Efter ett par möten så hamnade jag på ett fik med mitt mobila kontor. Hann jobba bort lite innan hemresan, samt kika lite på folket. Rätt trevligt att sitta och jobba så här, fast jag tar mig sällan tid till det. Smoothies, kakor, och mackor, hade jag inte … Continued
Halloumistroganoff
Hej hej från huvudstaden, Jag har precis kommit ifrån mitt lunchmöte och har nu landat på ett cafee där jag ska jobba en liten stund innan nästa möte. Flyget går hem vid 18 någongång så jag har klämt in så många jobbträffar jag bara hinner. Stockholm är väldigt vackert alltså, speciellt nu med massa … Continued