Maträtter som man kan slänga ihop på en kvart tjugo minuter gillar jag, detta är en precis sådan 🙂
Jättegod även med kyckling – så gillar du inte lax fungerar det utmärkt att byta ut.
Det här behöver du till 5-6 personer
pasta
4 bitar lax
olivolja
ett gäng med cocktailtomater
1 dl philadelphiaost
1-2 msk pesto ( valfri sort)
2 msk finhackad bladpersilja
flingsalt
Gör din laxpasta så här:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Skär laxen i lagom stora mumsbitar, och hetta upp en panna med olivolja.
Fräs laxen, klyv tomater på mitten och fräs även dem i olivoljan- ta bort från plattan när de börjat mjukna. Vänta tills pastan är klar och häll över den avrunna pastan i pannan. Hetta upp igen, och rör ihop philadephiaost och pesto och hackad bladpersilja och vänd ner i pannan. ( Har du mkt pasta kan behövas mer philadelphia och vice verca) När osten smält samman med pastan är det klart.
Servera genast med fräscha grönsaker.
Jisses så gott detta lät! Det receptet får hamna i ”att göra”-listan 😀 ha en fortsatt trevlig helg!
Det gör du rätt i 🙂
Trevlig helg.
Hej. Nu tål vi inte pesto. Vad rekommenderar du istället?
Jag kan rekomendera en god smaksatt färskost istället 🙂
Testar idag med smaksatt färskost istället 🙂 låter iaf supergott, tack!
Fantastiskt gott recept!