Hej från stugan.
Vi är tillbaka efter att ha fikat lite hos lillasyster och kollat på deras nya lilla kattunge – en liten maine coon bebis. Hur söta är de inte dessa små lurviga yrväder. Nu önskar sig Nomi en katt i både julklapp & födelsedagspresent, jo man tackar.
Ett litet middagstips för kvällen eller för morgondagen tänkte jag bjussa på nu på bloggen.
Det här behöver du :
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
500 gram kycklingfärs
3 msk tomatpure
1 msk kinesisk soya
3 msk konc. kycklingfond
1 burk med tomatkross
1 burk med färdigkokta kikärtor
2 dl creme fraiche
1 tsk paprikapulver
salt & peppar
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör, finhacka löken och vitlöken och bryn den glansig. Vänd ner färsen och bryn den klar. Vänd ner tomatpure, soya, fond, och paprika. Rör runt och vänd ner tomatkross och avsköljda kikärtor. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter. Vänd sist ner creme fraiche och sjud upp- smaka av med salt & peppar och servera med en god pasta.
Så h i m m l a gott! Jag använder mer o mer kycklingfärs här hemma 🙂