Ännu en riktigt god soppa – om man gillar champinjoner iallafall 😀
Vill du göra den mer LCHF – vänlig , byt då ut vattnet mot grädde och skippa brödet.
Det här behöver du till 6 små förrätter eller två huvudrätter :
300 gram färska tvättade champinjoner
1 gul lök
smör
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
4 dl grädde
salt och peppar
Gör så här :
Värm upp en kastrull med smör, fräs den finhackade löken tillsammans med den skivade svampen. Låt fräsa tills det dofta riktigt gott och svampen fått lite gyllene färg, rör om under tiden. Häll över ett par dl av vattnet och låt sjuda upp, mixa sedan soppan slät. Och smula ner buljongen, häll över resten av vätskan och smaka av med salt och peppar.
Låt sjuda i tio minuter innan du serverar.
Gott med vitlöksbröd till och lite knaperstekt bacon är säkert också riktigt gott om du ska äta som huvudrätt.
Jenny jenny jenny! Dags att ge ut en kokbok snart ? Jag vill ha alla dina goda recept samlade på ett och samma ställe 🙂 du är så bäst.
Kramisar
Tack Åsa,
Ja, vem vet. Att ge ut en bok är nog alla mat- och bakbloggares största dröm 😀
Kram
Hej Jenny!
Tack för receptet med fläskfile provencale, det var supergott!
Ska även testa din champinjonsoppa:)
Idag gjorde jag ett enkelt recept med citronkyckling som blev gott.Det var sås med cremefraish, citron, flytande honung, buljong och kryddor. Har du gjort det?
Lena : Roligt att du gillade receptet 😀
Citronkyckling är alltid gott, men just det recpetet har jag nog inte prövat- låter smarrigt iallafall 😀
Spenatsoppan fick godkännt, så nu prövar vi champinjonsoppa ( fast med LCHF tänk då 🙂 ) Bakade faktiskt ett jättegott LCHF bröd i helgen, så kanske rosta det, hm…måste prövas!
Kul att du hunnit med att pröva spenatsoppan! Den är ju så nyttigt också 🙂
Hej Jenny
gjorde din champinjonsoppa igår. Verkligen jättegott!
Smakade av med lite timjan, tycker det är så gott med timjan och champinjoner.
Jag är jätteglad för dina soppor, jag fick opererat bort mina visdomständer så det är det enda jag kan äta 😉
Länkade till din blogg när jag bloggade om receptet, hoppas det är OK?
Vad roligt ! klart det går bra:-)
Är något av det godaste jag har ätit! Och så lätt att göra med