Ikväll till middag blev det kräftpaj , räkor och hemmagjord majonäs,
och så självklart en god sallad till detta och lite baguetter med ost och smör :
Kräftpaj med dill:
Skaldjur är alltid gott, och godare blir dem att dippa i hemmagjord majonäs :
Till kräftpajen behöver du :
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten
Fyllning :
2 burkar med kräftstjärtar a´170 gram styck
1/2 purjolök
1/2 dl klippt färsk dill
1 1/2 dl grädde
2 stora ägg
Salt och peppar och lite cayennepeppar
Gör så här:
Mät upp mjöl i en bunke, tärna i smör och häll i 2 msk kallt vatten.
Arbeta ihop till en deg och platta ut i en form ( ca 24-26 cm )
Ställ kallt i 30 minuter.
Ställ ugnen på 225 grader, och picka pajdegen och förgrädda i ca 10 – 15 minuter.
Rör ihop 1 1/2 burk med kräftstjärtar ( resten sparas till dekorering ), med dill och hackad purjolök .
Bred ut kräftblandningen sedan i det förgräddade pajskalet.
Mät upp grädde i en skål, och knäck i äggen- vispa ihop detta lite lätt för hand.
Salta & peppra gräddblandningen och smaka av med lite cayennepeppar.
Häll blandningen över all kräftfyllning :
Ställ sedan in i ugnen i ca 15- 20 minuter till – tills den fått vacker färg.
Dekorera sedan med kräftstjärtar, citron och dill.
Sedan är det klart att servera! 😀
Denna ska jag göra imorgon 🙂 gott gott!
Låter jättegott, men kan inte se receptet på den hemmagjorda aiolin ?
Hej, har överblivna kräftor vi köpt på IKEA och hittade detta receptet. Inte altid man hittar purjolök och om man gör måste man köpa så mycket. Tror du salladslök (scallions) skulle bli lika bra?
Tack!