Chili- och honungsmarinerad file med ugnsrostad potatis

Idag är det ett proppat schema så jag tittar bara in en liten snabb sväng för att ge er ett recept på en god middag. Ska försöka kika in sen lite senare, denna marinaden  iallafall fungerar lika bra med fläskfile, ytterfile och kycklingfile. Dessa marinader passar lika bra att tillagas i ugn som på grillen, nu har vi inte börjat grilla än i år- så vi lagade vårat i ugn.
Chili och honungsfile
Marinad
Marinad : 
1 dl rapsolja
1 hackad vitlök
1 finhackad chili
1 pressad lime
1 1/2 msk flytande honung
Gör så här: 
Ställ ugnen på 100-120 grader.  Blanda ihop marinaden och häll över köttet låt stå kallt i några timmar. Vänd över vätska då och då.  Stek så att den får fin färg runt om och lägg sedan i en ugnssäkerform och sätt in en termometer i köttet. När köttet kommer upp i 72 grader , ta ut och rulla in i grillfolie och låt vila i en halvtimme. Servera med klyftpotatis , jag brukar ringla över olja över potatisen lite flingsalt och ströbröd innan ugnen.
Recept på såsen hittar du HÄR
IMG_4923-001
0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
10 år sedan

Hej! Ser gott ut! Har du tips på bra bjudmat som kan förberedas så mycket som möjligt innan gästerna kommer. Helst dagen innan. Det ska passa såväl stora som små. Lite ”desperat” undran;)

Jennys_matblogg
Reply to  Karin
10 år sedan

Denna file kan serveras kallskuren, Gör en liten extra marinad vid sidan av och ringla lver precis innan servering. Annars har jag fler tips under kategori buffee 🙂

Nästa inlägg

Stickat från Gina tricot

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x