Chili con carne

I´m back . . . .Efter några timmar, eller snarare halva dagen hos frissan så är det rätt gott att vara hemma igen. Lite längre hår, några nyanser mörkare utväxten är borta för ett tag iallfall. Vi ska snart iväg på lite föräldrarinformation nu i kväll också, denna gången inför Nomis kommande förskoleklass. En tidig middag blev det idag, en chili con carne med ris. För att få riset som en fyrkant som på bilden så använder jag jasminris som jag pressar ner i en fyrkantig liten form med hjälp av en sked. Sedan vänder jag den upp och ner på tallriken och knackar lätt på utsidan, så lossnar den fint på tallriken. Lätt och roligt för att få vilken rismåltid som helst att se festligare ut.

Jag vill ha min chili con carne ganska stark – jag har i två matskedar med sambal oelek. 

Det här behöver du : 

800 gram nötfärs
1 stor gul lök
4 tomater
1 burk krossad tomat
2 pressade vitlökar
2 msk med oxfond
2 dl kallt vatten
2 msk tomatpure
1/2 -2 msk sambal oelek ( beroende på hur stark mat du gillar)
1 förpackning med stora vita bönor

 Gör så här : 

Finhacka lök och tomat och fräs mjuka, stek färsen klar och pressa ner vitlöken.
Rör ner tomatpure, tomatkross, fond, vatten och sambal oelek. jag hade två msk för jag gillar när det blir starkt. Låt hela grytan puttra på svag värme, vänd i bönorna och pudra ev över lite chilipulver innan du serverar med ris och en god sallad

Smaklig spis !

13
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Catarina
10 år sedan

Jag brukar lägga riset i en kaffekopp och sedan stjälpa upp 🙂

Malin
10 år sedan

Åh, nu blev jag sugen på chili con carne :). Skulle också vilja ha mer hetta i maten men våra barn petar mest då. Bra med grytor av den här sorten då kan man ta bort lite innan man kryddar på lite extra! Tack för all inspiration!

//Malin

Anja
Reply to  Malin
1 år sedan

Har lärt mina barn att äta kryddor och nu är det ett måste! Prova servera gräddfil på sidan om också

Martina
10 år sedan

Hej! Tack för en jättebra blogg 🙂
Hade varit roligt att se en bild på hur håret blev hos frisören 🙂

anki
10 år sedan

tjoho – gött göttigott gott!

8 år sedan

Funkar det lika bra med
Små vita bönor som stora ?

Rick
Reply to  Josefine
8 år sedan

Nej det går inte! Måste vara stora annars kommer det bara brännas fast och koka över!

Anja
Reply to  Rick
1 år sedan

Jag tar både vita bönor i tomatsås Och blötlagda vita och svarta bönor i min chili ! De blötlagda bönorna åker i först och på slutet lägger jag de på.burk eftersom de inte behöver någon koktid

Maria
9 månader sedan

Hur länge ska det puttra/koka ihop ☺️ ska bönorna bara i i slutet för att värmas till?

Nästa inlägg

Mot frisören och nya djurmönstrade byxor

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x