Tjingeling,
Har inte så mycket att skriva, så det får bil en massa bilder istället.
Om ni undrar vad vi har för oss, så är vi på Öland och bara myser. Vi checkade in i vår stuga igår vid 18-tiden.
Sedan hängde vi bara med mina systrar och deras familjer. Men de åkte hemåt här innan lunch, och vi väntar nya gäster om en stund.
.
Jag, Nomi & Elsa tog oss en tur ner till stranden. Och trots att väderprognosen sagt regn hela helgen så har vi faktiskt haft tur.
Några regnstänk kom i morse, men hela dagen nu har varit uppehåll och till och med lite sol emellanåt.
*peppar peppar* Hoppas det fortsätter så.
.
Vi hade nästan hela stranden för oss själva.
Känns nästan som att vara utomlands. Vita stränder.
Lunchen blev Ceasarsallad för mig
och chicken nuggets för de minsta.
.
Ja, det var vår dag so far.
Och nu ska jag springa upp till receptionen och möta mina nya gäster.
Hoppas ni får en härlig lördag
Godmorgon ,
Här kommer ett tidsinställt inlägg då jag redan är på väg till Växjö.
Har möten där idag, sedan blir det raka vägen tillbaka till Kalmar och packa ihop oss för en campingweekend. Mysigt.
Och till er som planerar att grilla ikväll så har jag ett riktigt smarrigt tips. Jag hade en påse med Rawslaw i kylen som jag ville göra något extra gott av.
Så jag blandade helt enkelt påsens innehåll med 1 dl majonäs
och 2 1/2 dl crème fraîche. Smakade av med 1 tsk dijonsenap och salt och peppar.
Doftade även av med lite chiliflakes.
Om det blev gott? Jo man tackar. Det blev svingott! Lite nya sommarnaglar nu när man börjat få färg.
Jag serverade denna röra till grillad kyckling.
Men den är säkert minst lika god till Ribbs och en god köttbit.
Påminner om coleslaw fast den blev både kristligare och krämigare.
Mums.
Bland det godaste som finns att grilla (och äta) är väl burgare.
Dessa gjorda på högrev är extra saftiga, men för att få dem så där drömmigt goda så är hemligheten just att ha barbequesås i den, och även pensla på dem under grillningen. Och toppa med massa jalapenos såklart, älskar stark mat.
.
Till 4 stycken stora burgare
800 gram högrevsfärs
2-3 msk med barbequesås eller Hp-sause
salt & peppar
Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare. För att få dem riktigt snygga använder jag en hamburgerpress. Lägg dem på grillen när den är riktigt varm, Pensla även med lite Barbequesås under grillningen.
Gokväll,
Jag smälter nästan bort i denna värmen… Och jag har dessutom suttit inne och jobbat hela dagen. Varmt! Plus att jag bakade hela förmiddagen, det värme upp huset lite ytterligare. Pjuu, imorgon tänkte jag packa med mig barnen tidigt och åka över till Öland och bada. Nu känns det som om jag är ikapp lite på jobbfronten igen. Och något som går åt mycket nu är glassar.
.
Fyllde upp halva frysen med de godaste glassarna.
Mina favvisar just nu är Tiptop och Sandwich.
.
Men nu ska jag förbereda picknickmaten till beachen,
och sedan ska jag redigera bilder och förprogramera lite inlägg till er imorgon.
Så att ni har något att läsa då jag befinner mig på ön.
I dag kom Susanne och hennes småttingar hit på lunch.
Det är alltid trevligare att vara fler när man ska äta. Tycker ni inte det? Den veckan när jag är själv bjuder jag gärna hem kompisar / familjen på mat. Det är faktiskt inget roligt eller ens lika gott att laga mat till sig själv bara.
.
Nomi har fortfarande Lova här och även en klasskompis till henne kom förbi. Och maten jag lagade var kanske inte den mest avancerade,
fast korv med bröd är alltid gott. Borde köpt större bröd bara till de här stora korvarna.
Provade en ny med chili och ost smak.
Väldigt goda.
Efter lunchen så fortsatte kompisarna att bada. Och de stora barnen agerade badvakt & barnvakt småttingarna.
Ett par mysiga timmar med vackert väder. Det kom en liten regnskur precis när de skulle åka hem. Men de drog förbi snabbt, nu är det vackert väder igen.
Nu blir det att jobba några timmar,
sen blir det laga middag och börja packa för vår campingweekend.
Hejsan,
För er som inte följde med oss på Instagram under gårdagen så kommer här ett litet inlägg. Vi lämnade Kalmar tidigt på förmiddagen med Picknick-korgen under armen. Hämtade upp kusinen på vägen och styrde kosan mot Sinus / Köpingsvik. Vi lyckades att undvika regnmolnen, och hade HELA stranden för oss själva. Hur lyxigt.
.
Bästisar & Kusiner,
.
Jag var som vanligt hungrig som en varg,
så jag hann knappt landa på filten innan jag styrde upp med maten. Mitt humör kan gå ner lite om jag inte får mat i magen. Finns det fler med mig? Hahah… Det kan vara en av mina dåliga sidor, 😉 känner man mig väl så kastar man till mig en chokladbit eller så när blodsockret börjar gå ner. Jag hade med mig en räksallad med ägg, och barnen ville ha äggsmörgåsar.
.
Barnen drog och badade direkt efter maten.
Vi hade jättetur med vädret,
trots att det skulle bli regn enligt prognosen så möttes vi av detta.
Långgrunda och fina stränder,
Köpingsvik har de bästa baden & stränderna tycker jag.
Det fläktade en del,
men det är rätt trevligt när solen gassar.
Jag som egentligen inte gillar läsk blev sugen på en Coca cola,
Så Melvin och jag tog en dryckespaus medan töserna byggde sandslott.
Efter en härlig dag på stranden så bestämde vi oss för att äta fikan uppe vid Borgholms slottsruin.
Största anledningen var att vi inte ville få massa sand i efterrätten.
Precis när vi fikat färdigt så kom regnet.
Bra tajmat ändå.
Vi hoppade in i bilen och åkte tillbaka in till Kalmar.
Även Lova som skulle stanna några dagar hos oss.
Vi kände för en glasspaus. Denna glassen beställde jag.
Tre kulor glass, Nomi var smartare och beställde ”bara” två. Det är mycket glass.
Och Melvin var faktiskt den enda som orkade äta upp allt. Glasskoma deluxe.
.Ja sen åkte vi hem, och där badades det i poolen och från bryggan.
En riktigt bra sommardag med andra ord. Och i helgen bär det av till Öland igen, en campinghelg med mina systrar och deras familjer.
Hoppas ni vill hänga med 🙂
Ni har fortfarande en månad kvar på er att föreställa signerade ”Snabbt, gott & billigt”- böcker. Denna boken är en uppföljare till Middagstipset, med ännu godare, ännu snabbare & mer prisvärda recept. Recept som ska passa hela familjen, studenten, pensionären, paret eller dej som är singel.
Denna smarriga kasslergratäng under har blivit en favorit hos oss.
Hoppas ni också kommer gilla den.
Och vem gillar inte en denna goda fisken som fått så och gotta till sig i ugnen.
.
En krämig korvgryta som lätt blir barnens favorit.
Dubbla receptet och frys in eller gör matlådor inför jobbveckan, tips!
. Snabba, saftiga bullar som du bakar snabbt utan jästid. Så goda!
.
Och gillade ni middagstipset så kommer här en fortsättning på den.
80 nya recept att prova. Snabba goda och enkla middagar.
Denna goding bakade jag igår, och den är nu även nerpackad i vår fikakorg på väg till Öland.
Denna måste ni prova snarast! Och vill ni veta vart ni nu göra bästa fyndet till hemmet och köket så är det HÄR
Tipselitips.
.
Det här behöver du: 200 gram smör
200 gram vita chokladknappar
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
. Under tiden gör du toppingen:
Vispa ihop rumsvarmt smör med philadelphiaost & kolakräm tills du fått en slät smet.
Fördela ut detta över den svala kladdkakan och toppa med bär.
Det här behöver du till 4 personer : 800 gram kycklinginnerfile
salt & peppar + torkad timjan
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
2 nypor strösocker
Toppa med knaperstekt bacon & smulad fetaost
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnssäker form salta & peppra och krydda över timjan, vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över filerna. Ställ in i mitten av ugnen, i 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över knaperstekt bacon, smulad fetaost och färska örter.
Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
Woooow Vilken värmebölja vi fick här,
men jag tänker inte klaga. Jag har tagit tillvara på dagen på bästa vis. Nämligen hängt vid poolen 😉 Sedan har jag tagit några kortare brejk för telefonmöten , mailat och fixat lite i trädgården. Stranden var helt igenvuxen av gräs / vass igen. Så den röjde jag, men det var inte så att det kändes speciellt jobbigt. Får man ett par timmar extra i solen så passar man ju på.
.
Fast nu har jag landat här uppe på min lilla balkong,
här flyttade jag ut min dator nu och ska jobba ikapp. Här ska jag sitta och avnjuta morgonkaffet så ofta jag hinner, ställa klockan en kvart tidigare bara för det. Letar efter en smidig och snygg kaffemaskin som man faktiskt kan ha här i anslutning, hur lyxigt att slippa gå ner och starta kaffet 😉
.
När jag fått i ordning och flyttat upp alla möbler på riktigt sen, så ska jag inreda med mer växter på balkongen.
Och mysig belysning, men det får vi ta när allt det andra är klart.
.
Förresten säj hej till min nya jobbarkompis! Tog ett tag att flytta över och få allt installerat,
men nu är den klar och redo för att jobba vidare här med mig.
Vilken skillnad på kamera, denna är grym.
( Nope inget samarbete )