Midsommarhelgen


Hej där, 
Jag var hemma igår vid lunch tid och skulle kika in för att säga hej. Men då har mitt internet kraschat, vet inte vem som fick mest panik.
Melvin eller jag. Hahaha…. jag hade nämligen planerat att jobba och en lång kväll framför Outlander. Och han hade bestämt att spela med sina kompisar. Men men… idag funkar det igen. Det var väl för väl.

Hoppas ni haft en jättefin midsommarhelg.
Min var trevlig, jag var med vänner. Vi åt gott, grillade och satt ute länge innan myggen åt upp oss. Det var min första midsommar på 20 år utan barn, kändes konstigt. I går  kom de hem igen och jag skjutsade Nomi till Öland, hon skulle campa på Möllstorp med vänner. Det är en jättetrevlig camping på öland, ligger precis vid brofästet. Så har ni vägarna förbi med husvagnen ska ni absolut stanna till här.
.
Nu ska Melvin och jag äta frukost sedan är det dags att jobba.
Kram på er,

0
Kommentera

GLAD MIDSOMMAR


Hej där, 
Med denna urgulliga bild från 2014 önskar jag er alla en riktigt fin midsommar.
Hoppas ni får fint väder, umgås med lite vänner och äta massor med jordgubbar.

På återseende .

0
2 kommentarer

MIN NYA BOK ” SNABBT GOTT & BILLIGT ”

REKLAM FÖR MINA BÖCKER

Tjingeling, 
1 månad kvar tills jag styr kosan mot huvudstaden för att signera alla böcker.
Skrivkramp deluxe, men det är sån fin känsla att få lämna en hälsning i dessa böcker som ni beställt.
Ska bli spännande att se hur många ni har förbeställt denna gången.
Hinner jag bli färdig på 3 dagar på lagret, eller blir det hela veckan ?
Hoppas jag blir kvar hela veckan så klart, men sedan kommer min handled behöva semester.


.
KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA ETT SIGNERAT EX AV DEN NYA BOKEN.

Och gillade ni middagstipset så kommer här en fortsättning på den.
80 nya recept att prova. Snabba goda och enkla middagar.
För att inte tala om billiga!

Hoppas ni kommer gilla den.
På framsidan skymtar ni världens godaste & krämigaste tacogratäng.

0
4 kommentarer

10-MINUTERS TÅRTA TILL MIDSOMMAR

Ni är så många som frågat efter receptet på den goda marängtårtan, som jag kallar 10-minuterstårtan. Det går bra att söka på sajten, högst upp till höger på skärmen finns både sökruta, samt kan du kategoriscrolla. Detta är den godaste tårtan jag ätit, och jag hoppas ni gör den någon gång i sommar.  Varför inte redan till midsommar! Så himla smaskig. Receptet hittade jag på ica.se, och denna är faktiskt riktigt billig att baka om man jämför. Kostar cirka 55-60 kronor per tårta, det är prisvärt om man är många.

Ni hittar mig med mera mat- & baktips på instagram: @jennysmatblogg
Och facebook HÄR

 IMG_0349

Det här behöver du till en tårta för 8- 10 personer  : 
2 färdiga marängbottnar
1/4 dels dl vispgrädde
150 gram mjölk choklad
4 dl vispad vispgrädde
250 gram hallon ( frysta el färska)
( florsocker efter egen smak & tycke )

Dekorera med jordgubbar & blåbär + 50 gram hackad choklad.

IMG_0300

IMG_0305

Gör så här:
Koka upp 1/4 dels grädde och bryt ner chokladen ner i kastrullen, ta bort från värmen och rör tills du från en blank smet.
Ta fram den första marängformen och lägg på ett fat, fördela ut chokladen över marängen och ställ svalt. Vispa under tiden grädden fluffig, vänd sedan ner de frysta hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg. Smaka ev av med florsocker. Ta ut den svala maräng- & chokladbotten och fördela ut hälften av hallongrädden. Lägg på en marängbotten till och fördela ut resten av hallongrädden.
Dekorera med jordgubbar, blåbär & hackad choklad.

Serveras genast!

3
8 kommentarer

EN BRASA SÅ HÄR MIDSOMMARVECKAN


Hej där,
Hoppas ni fått en fin start på den här dagen. Här väcktes vi än en gång av våra snickare i ottan. Men men, hoppas på att bli klara innan helgen.  Men i går var det bara så kallt och rått det var i luften.  Kände mig bara så genomfrusen, så jag tände en brasa. Att man ska behöva elda i juni? Midsommarveckan å allt.
Men hoppas det var sista gången innan hösten.
.

Och buketter har jag gott om i hela huset sedan Thelmas student.
Denna rosa ljuvliga bukett fick hon från farmor och Tomas.

0
1 kommentar

DAGENS LUNCH

Hej hej, 
Det har regnat för fullt i dag också, men tycker det ser ut som om det ska lätta upp nu här framåt kvällen. Huset har varit fullt av snickare & hantverkare sedan klockan åtta… Minns ni att jag skrev för ett par dagar sedan att jag trodde de hade stött på problem med övervåningen? Jo, men de hade de kan man säga, den ena killen råkade nämligen skruva hål på min vattenburna golvvärme. Oj oj … Hörde en rad med svordomar innan de tassade ner för att berätta läget. Så idag fick vi ( eller de  )riva upp golvet, laga röret och lägga nytt golv. Så kan det också gå, men jag tror att rummet upp kommer vara klart innan midsommar. Och nu fick jag ju dessutom ett helt nytt golv,
så det löste sig ju i allafall.
.

Gjorde bara en enkel snabblunch idag, eftersom barnen valde nudlar så fick jag kasta ihop något enkelt till mig. Och det blev söndagens rester :
Grillad kyckling och en sallad.
Riktigt sommarlovslunch.

.
En härlig bukett med rosa pioner står framför mig,
det är fortfarande fina efter Thelmas student.

.

Nu ska jag ta en paus och pussla med Nomi, fick låna ett 500 bitars pussel av Martina.
Får se om vi kan avsluta det idag.

Kram på er.

0
Kommentera

Mauritius

Hej där,
Det är riktigt tråkigt och regnigt väder över Kalmar, så därför har jag grottat ner mej i alla våra härliga semesterbilder på datorn. Och det var nästan exakt ett år sedan som jag var på Mauritius nu. Det känns som en evighet sedan och samtidigt känns det nästan som igår.  Hittade massa fina bilder som jag inte tror ni sett.
.

Vi åkte ut med egen båt där vi fick snorkla och även dyka ifrån. Jag valde att dyka, och det var bland det häftigaste jag gjort!
Ser du mig på bild?  Det är jag med den stora solhatten.
Diva-hatten.

En knapp vecka var jag där och få se mycket av landet.
Helt fantastiskt! Fast Maldiverna är fortfarande på första plats.

Besökte en egen liten ö utanför fastlandet med bara ett par solstolar, och med egen restaurang.
Åt så mycket skaldjur denna veckan. Mums.

 
Utsikten från ett av hotellen vi bodde på.


Besökte självklart city,
och besökte marknaden och chinatown.
.

Och vilka solnedgångar Mauritius bjöd på sen!
Magiska, 
Om jag längtar efter att få resa?
Jaaaaa…. Jag älskar ju att vara på väg till något, att ha något att se fram emot.  Men fram tills dess så får jag nöja mig att sitta och bläddra bland gamla bilder.  Och vilka fantastiska resor jag fått uppleva i mitt snart 40 åriga liv, alla dessa minnen kommer jag ta med mig när jag sitter där på ålderdomshemmet <3

0
4 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Då vart de söndag igen,
Jag har hängt med Martina vid poolen hela dagen, röd som en kräfta nu trots jag smorde mig väl.
Men men… så kan det va. Och här kommer en ny matsedel för veckan. Kommande veckan är det ju midsommar, så fredagens tips blir något till midsommarbuffen.
Hoppas ni gillar.

Måndag Pasta med pesto & sparris
Tisdag Lax med citronsås & räkor
Onsdag Panerade fläskkotletter med potatis
Torsdag Kycklinggratäng med ris
Fredag Räkcheesecake

Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

Fyllning till räktårta : 
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.

* * * * * * * *
Något gott till midsommar: Jordgubbstårta

Detta är en klassiker på våra midsommarfikor: 

2 stycken marängbottnar ( finns att köpa färdiga i butik)
1 liter jordgubbar
citronmeliss
4 dl vispgrädde

Lemoncurd

Gör så här :

Börja med att skära hälften ( 1/2 liter)  av jordgubbarna smått. Vispa grädden vänd ner hälften av de hackade jordgubbarna där.  När det är dags att göra tårtan, lägg en marängbotten på ett fat och varva lemoncurd med grädde.  Strö över resten av de hackade jordgubbarna.

På med maränglocket och toppa det med resten av grädden,
massa färska jordgubbar och citronmeliss

Detta är så enkelt och farligt gott!

0
2 kommentarer

FÖR HON HAR TAGIT STUDENTEN!


Hej hej, 

Vi hade en sådan fin studentdag igår.
Utspringet var så maffigt ( och ja, självklart började jag grina så tårarna sprutade )  Det blir så känslosamt att tiden går så fort, att min lilla bebbe nu blivit vuxen. Fina omtänksamma bästa Thelma. Och tänk att jag har två vuxna nu.
Vad hände?
.

Vi hade partytält ner på bryggan för att få plats med alla.
Självklart tänkte vi på att duka upp borden med säkert avstånd. Och serverade maten familjevis, och med handsprit mellan varje gäst.


Presentöppning <3 

Thelma med Klara.

I dag stod städning av trädgård på schemat,
jag & de stora barnen plus Klara ( Jacobs sambo ifall någon undrade )

.

Så nu är studenten firad och förbi.
Vi har en nöjd och glad tjej idag,
som kommer arbeta hela sommaren.

 

0
2 kommentarer

Mot Thelmas student

Hej finisar,

Kikar bara förbi lite snabbt… sitter i bilen å väntar på att det Ska bli Thelmas tur att springa ut! ❤️Tänk att hon ska ta studenten idag, steget ut i vuxenlivet. Kommer grina så sminket ryker.
 
Jag kikar förbi er senare. Eller snarare imorgon.

0
Kommentera