SNABBT GOTT & BILLIGT

REKLAM FÖR MINA BÖCKER

.
Hej,

Ni har fortfarande en månad kvar på er att föreställa signerade ”Snabbt, gott & billigt”- böcker. Denna boken är en uppföljare till Middagstipset, med ännu godare, ännu snabbare & mer prisvärda recept. Recept som ska passa hela familjen, studenten, pensionären, paret eller dej som är singel.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA ETT SIGNERAT EX AV MIN NYA BOK.
.

Denna smarriga kasslergratäng under har blivit en favorit hos oss.
Hoppas ni också kommer gilla den.


Och vem gillar inte en denna goda fisken som fått så och gotta till sig i ugnen.

.
En krämig korvgryta som lätt blir barnens favorit.
Dubbla receptet och frys in eller gör matlådor inför jobbveckan, tips!
.
Snabba, saftiga bullar som du bakar snabbt utan jästid.
Så goda!
.

Och gillade ni middagstipset så kommer här en fortsättning på den.
80 nya recept att prova. Snabba goda och enkla middagar.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA ETT SIGNERAT EX AV DEN NYA BOKEN.

För att inte tala om billiga rätter !

0
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KLADDKAKA MED CHEESECAKE TOPPING

Denna goding bakade jag igår, och den är nu även nerpackad i vår fikakorg på väg till Öland.
Denna måste ni prova snarast! Och vill ni veta vart ni nu göra bästa fyndet till hemmet och köket så är det  HÄR 
Tipselitips.


.

Det här behöver du:
200 gram smör
200 gram vita chokladknappar
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl

Toppingen:
100 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
1/2 dl karamelliserad mjölk ( kolakräm)

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
.
Under tiden gör du toppingen: 
Vispa ihop rumsvarmt smör med philadelphiaost & kolakräm tills du fått en slät smet.
Fördela ut detta över den svala kladdkakan och toppa med bär.

Klar att servera.

6
9 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Här kommer veckomatsedeln,
hoppas ni gillar.
.

Måndag : Pannkakor ( vegetariskt ) 
Tisdag : Laxtacos med mango & koriander
Onsdag : Tikka masala med ris 
Torsdag : Kryddig lax med nudelwok
Fredag : Grekisk Kycklinggratäng


Det här behöver du till 4 personer :
800 gram kycklinginnerfile
salt & peppar + torkad timjan
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
2 nypor strösocker

Toppa med knaperstekt bacon & smulad fetaost

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnssäker form salta & peppra och krydda över timjan, vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över filerna. Ställ in i mitten av ugnen, i 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över knaperstekt bacon, smulad fetaost och färska örter.

Servera med ris, potatis eller en god sallad.

* * * * * * * * * * * *

IMG_7269-001

Knäckig äppelpaj:

6 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

 

0
Kommentera

SOMMARKONTORET & NY JOBBARKOMPIS

 
Woooow Vilken värmebölja vi fick här,
men jag tänker inte klaga. Jag har tagit tillvara på dagen på bästa vis. Nämligen hängt vid poolen 😉 Sedan har jag tagit några kortare brejk för telefonmöten , mailat och fixat lite i trädgården. Stranden var helt igenvuxen av gräs / vass igen. Så den röjde jag, men det var inte så att det kändes speciellt jobbigt. Får man ett par timmar extra i solen så passar man ju på.
.

Fast nu har jag landat här uppe på min lilla balkong,
här flyttade jag ut min dator nu och ska jobba ikapp. Här ska jag sitta och avnjuta morgonkaffet så ofta jag hinner, ställa klockan en kvart tidigare bara för det. Letar efter en smidig och snygg kaffemaskin som man faktiskt kan ha här i anslutning, hur lyxigt att slippa gå ner och starta kaffet 😉
.

När jag fått i ordning och flyttat upp alla möbler på riktigt sen, så ska jag inreda med mer växter på balkongen.
Och mysig belysning, men det får vi ta när allt det andra är klart.
.
Förresten säj hej till min nya jobbarkompis! Tog ett tag att flytta över och få allt installerat,
men nu är den klar och redo för att jobba vidare här med mig.
Vilken skillnad på kamera, denna är grym.
( Nope inget samarbete )

Önskar er en riktigt fin kväll i värmen.

0
2 kommentarer

INSTAGRAM

Gokväll, 

Hoppas ni haft en fantastisk dag! Jag har varit ute och försökt få ordning i trädgården. Och nu när det är lite svalare så hade jag tänkt att jag skulle börja städa av här inne. Ni har väl inte missat att följa mig på Instagram. Ni hittar mig här: @jennysmatblogg
I kväll laddade jag upp en video på mitt renoveringskaos, men börjar äntligen mitt nya sovrum att ta form. Så jag har börjat googla efter massa inspiration att inreda det nya rummet. Hoppas ni kommer tycka att det blir roligt att följa med på det.

Nu sitter visst Charlie vid ytterdörren och väntar på mig. Så det får bli en kvällsrunda med henne innan jag tar tag i städningen.

På återseende och finaste kvällen önskar jag dig.

0
4 kommentarer

SYLTGROTTOR

Ingredienser till syltgrottor har man väl nästan alltid hemma ?
Bästa småkakan dessutom, hemligheten är att baka med riktigt smör.

Fotograf : Ulrika Pousette. Recept från boken Jennys Jul.

Detta behöver du:
20 st muffinsformar
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 vaniljsocker
200 gram smör

Garnering:  1 dl fast sylt ( Jordgubb, hallon, drottning- eller lingonsylt )

Gör så här:

Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg ,
antingen för hand eller i matberedare.
Ställ ugnen på 200 grader.Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med sylt.
Grädda hallongrottorna i mitten på ugnen i ca 10 minuter.

0
4 kommentarer

FIKASTUND I FÄRJESTADEN


Hej hej,
Vilken härlig dag jag haft idag, Jag har varit ute med en kompis & och fiskat sen lunch. Är helt slut nu, visste inte att man kunde få träningsvärk av att fiska. Men efter sju timmar så är man både trött & matt, men vet ni jag fick två gäddor på turen ( mina första ) !! Och det var massor med fisk / bett under färden. Så nu blir det till att köpa eget fiskespö, det kan jag lova. Helt pepp på det. Men här kommer lite bilder från igår, när jag hämtade Nomi från Möllstorps camping. ( Superfin camping på Öland om du frågar mig, och det säger jag inte bara för att det är min väns camping. )


Vi hade inte käkat frukost än, så vi åkte ner till Färjestadens hamn och fikade på
Fredriks bröd & bakverk.
.

Köpte både smörgåsar och god fika.

Kan varmt rekommendera om ni är i krokarna.

Finaste Nomi, hon ville ha en mamma- & dotterdag innan hon åkte till pappa. Så så fick  det bli.
Vi brunchade, gick på stan, tittade på film och fortsatt med pusslandet. Vi har ett 500 bitars pussel, och nu är det inte många bitar kvar.

Senare på kvällen skjutsade jag henne och Melvin till sin pappa.
Man vänjer sig aldrig vid den här tysta veckan, men jag kommer fylla den med jobb. Det har jag så det räcker och blir över nu, så
denna veckan kommer gå fort.

0
Kommentera

HUR HITTADE DU HIT ?

_59A7789 (1)

Hej och välkomna till min sida ♥
Jag blir lite nyfiken på hur alla hittat hit, men jag kan börja med att presentera mig själv. Gör det då och då under årens gång.
.

Jag heter Jenny & jag är 39 år, jag driver den här matbloggen sedan snart 12 år tillbaka. Och bloggen är idag Skandinaviens största matblogg. Kollade just upp hur många inlägg som finns här på sajten, och det är närmare 6 000 stycken nu. Herreguuud!!
Och förutom mat och bakning så skriver jag massor om våra resor, familjeliv, inredning & annat smått & gott.  Jag lagar all sorters mat- och utan att förespråka olika (tråkiga) dieter. Mitt måtto är att ” äta allt i lagom mängd”. Jag bor i den vackra sommarstaden Kalmar, men kommer från början från solens och vindarnas ö öland. Jag har 4 fina barn: Jacob 21 år, Thelma 19 år , Melvin 15 år och Nomi som snart blir 12 år. Bor i en härlig villa straxt utanför stan som vi trivs så bra i, massa bilder finns på bloggen och fler kommer det bli. Jag får ofta frågan om min utbildning och jag är inte kock, detta är bara mitt stora intresse. Ett intresse som även har kommit att bli mitt arbete. Idag driver jag denna sajten med cirka 255 000 unika besökare, jag har skrivit 4 böcker och precis startat upp min 5:e. Så himla kul!
* * * * * * * *

Skulle vara spännande att veta hur ni har hittat hit?
Både gällande gamla & nya läsare.
Skriv en rad i kommentarsfältet.

0
42 kommentarer

FEMTE BOKEN ÄR NU FÖDD

Woop woop.
I torsdags var det klart.
Att bok nummer fem har fötts. Känns så jäkla stort att jag har fått göra en sådan här resa.
För tolv år sedan var jag bara en matglad hemmafru, som inte visste riktigt vad jag ville bli när jag var stor. Skulle jag plugga, skulle jag söka jobb på Ica eller skulle jag starta något eget? Det blev det sistnämnda, och att jag nu har jag världens roligaste jobb! Jag är tacksamt & stolt över detta alla dagar i veckan, att jag kan driva sajten, och ha så många gulliga och fina följare. Att jag får uppleva så mycket och designa egna produkter och även få ge ut kokböcker. Vem trodde det för 12 år sedan ? Inte jag iallafall… men det har självklart varit hårt jobb, sömnlösa nätter och många berg och dalar på vägen. Och än än inte resan klart, jag tar ingenting för givet & är ödmjuk till allt som händer. Men jag vill glädja mig här och nu- och när min redaktör ringde och ville maila ut avtal på bok nummer fem så fick jag ändå klappa mig själv på axeln och ta in att allt hårt slit har gett utdelning.

Bok nummer fem- nu måste jag banne mig få kalla mig författare va.
Bok nummer fyra släpps nästa månad, samtidigt som vi börjar fota för nästa.
<3

Hoppas ni kommer gilla den.

0
22 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Höll ju på att missa veckomatsedlen.
Här kommer den.

Måndag : Vegetarisk pastasallad
Tisdag : Kokospanerad torskfile 
Onsdag : Kycklingenchiladas med sallad
Torsdag : Pasta & köttfärsgratäng 
Fredag : Pizza

Kan både grillas på pizzasten & tillagas i ugnen. 
Pizzadegen: 
50 gram jäst
5 dl standardmjölk
200 gram smör
1 nypa strösocker
1 1/2 tsk salt
13 dl vetemjöl special + ett par till utbakning

Pizzasås:
1 burk med tomatkross med smak av vitlök
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Gör så här :
Koka upp alla ingredineser och mixa krosset
med en stavmixer om det behövs. Låt det småputtra i fem minuter på svag värme innan du brer på den.

Gör så här:
Smält smöret & häll ner mjölken i kastrullen och värm upp till 37 gradigt. Smula jästen i en bunke och rör ut den lite i taget med den ljumna mjölkblandningen, till allt löst sig. Blanda ner resten av den ljumna mjölken i jästen med socker & saltet och nästan allt mjöl. Arbeta tills degen är smidig och släpper från kanterna. Låt sedan degen jäsa under en handduk i 45 minuter.  Under tiden kan du förbereda fyllningen : Riv ost, strimla skinka och förbered resten av ingredienserna.


Sen bakade vi ut degen, i lagom stora degar och bakade ut.
Bred ut pizzasås strö över osten och toppa med allt möjligt gott
innan du lägger den på den redan varma pizzastenen som ligger på grillgallret.

 

Godaste pizzasalladen : 
1 litet huvud med vitkål
1 kastrull med kokhett vatten
3 korkar med ättika ( te.x perstorp)
1 dl rapsolja
1 1/2 tsk med salt
grovmalen svartpeppar
1 kruka finhackad dill

Gör så här:
Hyvla kålen med en osthyvel eller i en matberedare. Lägg i ett durkslag och häll över det kokande vattnet över den strimlade kålen. Skölj sedan med iskallt vatten tills kålen svalnat. Låt rinna av medan du blandar ihop ättika, rapsolja salt & svartpeppar.
Häll ner och vänd om både vitkål & ättikssåsen blanda väl. Klipp ner dillen och smaka ev av med mera ättika eller kryddor.

Klarar sig fint i 5- 6 dagar i kylskåp.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Och så något gott till kaffet: Blåbärspaj

IMG_5839 (1)

Det här behöver du: 
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)

Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

0
Kommentera