Tjingeling,
Nu är det mycket blåbär i de småländska skogarna. Så varför inte gå ut och fylla upp en lite skål eller två.
Jag brukar passa på och plocka så mycket jag hinner nu, och frysa in till vintern.
Finns det något godare en att baka en knäckig blåbärspaj en kall och snöig dag i December?
Det här behöver du:
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)
Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
Severa med glass eller vaniljsås.