BORGHOLM TUR & RETUR


Hej där, 
Hoppas ni gillar även mina korta semesteruppdateringar nu under sommaren. Det kommer nämligen försökas klämmas in flera sådana mellan jobb & bokfotograferingar. I dag blev en liten tur till Borgholm, jag hade bokat in en trevlig lunch med Ingela.
Vi möttes upp nere vid hamnen och beställde in räklåda och ostbricka. Mumsigt.
Räkor är typ det enda jag är sugen på just nu.

.

Sedan promenerade vi en sväng genom stan för att kika på folket. Det var mycket turister nu längst storgatan.
Så det är viktigt att tänka på avståndet! Vi valde att gå hem till Ingela och dricka kaffe på hennes baksida, fick se hennes nya lya för första gången. Superfin! Ja sen satt vi hos henne och fikade och snackade massa strunt ett par timmar innan jag tackade för mig och styrde kosan hem till Kalmar.
.

Sommaröland är så vackert <3
I morgon har jag ännu en lunch på stan med en väninna. Sedan bär det av på ett par dagars semester. Inte särskilt långt bort, men ändå. Det ska bli supermysigt. Så häng med mig på Instagram @jennysmatblogg  där uppdaterar jag flitigt.

Kram på er.

0
7 kommentarer

KLADDKAKA MED VIT CHOKLAD

Det är ett verkligen perfekt bakväder nu om dagarna. Om man ska se det positivt 😉
Så i går slängde jag ihop en härlig kladdis, med vit choklad.  Mums.

Kladdisen på väg in i ugnen


Självklart går det bra med vanlig vit choklad. Hacka den i lagom bitar bara.
Det här behöver du:
200 gram smör
200 gram vita chokladknappar
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl

Serveras med : 
lättvispad grädde + färska bär
.

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.

.


Vill ni ha den mer ”rinnig” så servera den när den är varm / ljummen. Jag föredrar den mer krämig. 

1
2 kommentarer

RÄKSALLAD

Hej hej,
Töserna stannade kvar hela natten på balkongen där de bäddat ut för att sova. De hade gjort en mysig koja av täcken, madrasser, kuddar och filtar. Jag var väldigt tveksam till om de skulle våga sova där ute med tanke på alla insekter. Men de lyckades snarkat till halvnio, så det var inte illa. Nu är de ute och badar i poolen, mellan regnskurarna. En typisk svensk sommar eller vad. Annars har jag bokat in ett Gotlandsbesök första veckan i Augusti. Detta blir mitt första besök på Gotland, så tipsa gärna om vad jag inte får missa. Restauranger, cafeer, badplatser och trevliga promenadstråk.
.
.
Min lunch idag blev en räksallad med EXTRA mycket räkor. Mums.
Avskyr när man beställer in detta ute och får en halv näve med räkor. Haha…

Så här ska en riktigt räksallad se ut 😉

0
6 kommentarer

VECKOMATSEDEL

God kväll,

Jag har märkt att ni uppskattar dessa veckomatsedlar även på sommaren. Så vi fortsätter med dem trots semestertiderna.
Jag försöker att få in lite vegetariskt, fisk, köttfärs, kyckling och soppa i mina sedlar. Vill man söka efter fler tips så har jag alla kategorier uppe till höger. Vi kom hem från Öland strax efter lunchtid, och vi lånade med oss Tuva hem. Tjejerna har byggt en koja nu på balkongen och ska sova där i natt. Får väl se hur länge de blir kvar ute 😉

Måndag Vegetariska morotsbiffar
Tisdag Laxsida med färskost
Onsdag Mustig gulaschsoppa 
Torsdag Balkankyckling med ruccola
Fredag Krämig tacopasta 

Det är svårt att ange detta recept i exakta mått. 
Jag kokade upp skruvpasta i saltat vatten, hällde bort vattnet när pastan blivit al dente. Vände ner färdigkryddad & färdigstekt tacofärs, en klick chilisås och ett par msk crème fraîche. Låt allt bli genomvärmt och servera med en god sallad.

 * * * * * * * * * * * *

Sega Marssnittar

Det här behöver du till cirka 40 st Marskakor:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars

Gör dina Marskakor så här:

Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars.  Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar. Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas

0
2 kommentarer

CAMPINGLIVET

 
Tjingeling,
Har inte så mycket att skriva, så det får bil en massa bilder istället.
Om ni undrar vad vi har för oss, så är vi på Öland och bara myser. Vi checkade in i vår stuga igår vid 18-tiden.
Sedan hängde vi bara med mina systrar och deras familjer. Men de åkte hemåt här innan lunch, och vi väntar nya gäster om en stund.
.

Jag, Nomi & Elsa tog oss en tur ner till stranden. Och trots att väderprognosen sagt regn hela helgen så har vi faktiskt haft tur.
Några regnstänk kom i morse, men hela dagen nu har varit uppehåll och till och med lite sol emellanåt.
*peppar peppar* Hoppas det fortsätter så.

.
Vi hade nästan hela stranden för oss själva.
Känns nästan som att vara utomlands. Vita stränder.

Lunchen blev Ceasarsallad för mig
och chicken nuggets för de minsta.
.

Ja, det var vår dag so far.
Och nu ska jag springa upp till receptionen och möta mina nya gäster.
Hoppas ni får en härlig lördag

0
3 kommentarer

GOD KALL RÖRA TILL GRILLAT

Godmorgon , 
Här kommer ett tidsinställt inlägg då jag redan är på väg till Växjö.
Har möten där idag, sedan blir det raka vägen tillbaka till Kalmar och packa ihop oss för en campingweekend. Mysigt.

Och till er som planerar att grilla ikväll så har jag ett riktigt smarrigt tips. 
Jag hade en påse med Rawslaw i kylen som jag ville göra något extra gott av.


Så jag blandade helt enkelt påsens innehåll med 1 dl majonäs
och 2 1/2 dl crème fraîche. Smakade av med 1 tsk dijonsenap och salt och peppar.
Doftade även av med lite chiliflakes.

Om det blev gott? Jo man tackar. Det blev svingott! 
Lite nya sommarnaglar nu när man börjat få färg. 

Jag serverade denna röra till grillad kyckling.
Men den är säkert minst lika god till Ribbs och en god köttbit.
Påminner om coleslaw fast den blev både kristligare och krämigare.
Mums.

0
3 kommentarer

HÖGREVSBURGARE

Bland det godaste som finns att grilla (och äta) är väl burgare.
Dessa gjorda på högrev är extra saftiga, men för att få dem så där drömmigt goda så är hemligheten just att ha barbequesås i den, och även pensla på dem under grillningen. Och toppa med massa jalapenos såklart, älskar stark mat.

.

Till 4 stycken stora burgare
800 gram högrevsfärs
2-3 msk med barbequesås eller Hp-sause
salt & peppar

Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare. För att få dem riktigt snygga använder jag en hamburgerpress.  Lägg dem på grillen när den är riktigt varm, Pensla även med lite Barbequesås under grillningen.

Klara att servera ( helst rosa i mitten )

1
2 kommentarer

SMÄLTER BORT


Gokväll,
Jag smälter nästan bort i denna värmen… Och jag har dessutom suttit inne och jobbat hela dagen. Varmt! Plus att jag bakade hela förmiddagen, det värme upp huset lite ytterligare.  Pjuu, imorgon tänkte jag packa med mig barnen tidigt och åka över till Öland och bada. Nu känns det som om jag är ikapp lite på jobbfronten igen. Och något som går åt mycket nu är glassar.
.

Fyllde upp halva frysen med de godaste glassarna.
Mina favvisar just nu är Tiptop och Sandwich.
.

Men nu ska jag förbereda picknickmaten till beachen,
och sedan ska jag redigera bilder och förprogramera lite inlägg till er imorgon.
Så att ni har något att läsa då jag befinner mig på ön.

Trevlig kväll hörrni. 

0
2 kommentarer

ÄNNU EN HÄRLIG DAG PÅ SOMMARLOVET

 


Hej där, 

I dag kom Susanne och hennes småttingar hit på lunch.
Det är alltid trevligare att vara fler när man ska äta. Tycker ni inte det? Den veckan när jag är själv bjuder jag gärna hem kompisar / familjen på mat. Det är faktiskt inget roligt eller ens lika gott att laga mat till sig själv bara.

.

Nomi har fortfarande Lova här och även en klasskompis till henne kom förbi.  Och maten jag lagade var kanske inte den mest avancerade,
fast korv med bröd är alltid gott. Borde köpt större bröd bara till de här stora korvarna.
Provade en ny med chili och ost smak.
Väldigt goda.

Efter lunchen så fortsatte kompisarna att bada. Och de stora barnen agerade badvakt & barnvakt småttingarna.
Ett par mysiga timmar med vackert väder. Det kom en liten regnskur precis när de skulle åka hem. Men de drog förbi snabbt, nu är det vackert väder igen. 

Nu blir det att jobba några timmar,
sen blir det laga middag och börja packa för vår campingweekend.

Hoppas ni får en fortsatt härlig torsdag

0
Kommentera

GÅRDAGENS UTFLYKT TILL ÖLAND


Hejsan,
För er som inte följde med oss på Instagram under gårdagen så kommer här ett litet inlägg. Vi lämnade Kalmar tidigt på förmiddagen med Picknick-korgen under armen.  Hämtade upp kusinen på vägen och styrde kosan mot Sinus / Köpingsvik. Vi lyckades att undvika regnmolnen, och hade HELA stranden för oss själva. Hur lyxigt.
.

Bästisar & Kusiner, 
.

Jag var som vanligt hungrig som en varg,
så jag hann knappt landa på filten innan jag styrde upp med maten. Mitt humör kan gå ner lite om jag inte får mat i magen. Finns det fler med mig? Hahah… Det kan vara en av mina dåliga sidor, 😉 känner man mig väl så kastar man till mig en chokladbit eller så när blodsockret börjar gå ner.  Jag hade med mig en räksallad med ägg, och barnen ville ha äggsmörgåsar.

.

Barnen drog och badade direkt efter maten.


Vi hade jättetur med vädret,
trots att det skulle bli regn enligt prognosen så möttes vi av detta.

Långgrunda och fina stränder,
Köpingsvik har de bästa baden & stränderna tycker jag.


Det fläktade en del,
men det är rätt trevligt när solen gassar. 
Jag som egentligen inte gillar läsk blev sugen på en Coca cola,
Så Melvin och jag tog en dryckespaus medan töserna byggde sandslott.

Efter en härlig dag på stranden så bestämde vi oss för att äta fikan uppe vid Borgholms slottsruin.
Största anledningen var att vi inte ville få massa sand i efterrätten.

Precis när vi fikat färdigt så kom regnet.
Bra tajmat ändå. 
Vi hoppade in i bilen och åkte tillbaka in till Kalmar.
Även Lova som skulle stanna några dagar hos oss. 
Vi kände för en glasspaus. Denna glassen beställde jag.
Tre kulor glass, Nomi var smartare och beställde ”bara” två. Det är mycket glass.
Och Melvin var faktiskt den enda som orkade äta upp allt. Glasskoma deluxe.
.Ja sen åkte vi hem, och där badades det i poolen och från bryggan.
En riktigt bra sommardag med andra ord. Och i helgen bär det av till Öland igen, en campinghelg med mina systrar och deras familjer.
Hoppas ni vill hänga med 🙂

0
14 kommentarer