Vill du lyxa till det lite extra imorgon när det är lördag.
prova då dessa ljuvliga ”fattigare riddare”.
Till 5 nutellarullar behöver du: 5 rostbröd
5 klickar nutella
färska bär
1 ägg
2 msk mjölk
smör till stekning
Garnering:
socker + kanel
Gör så här: Skär bort kanterna på rostbröden.
Kavla ut dem med en brödkavel tills de blir helt platta. Vispa ihop ägget med mjölken och lägg i en lite tallrik. Förbered äben en tallrik med socker och lite kanel som du rör ihop. Bred över nutella och lite färska bär över de platta toasten. Rulla ihop till små rullar. Doppa runt dem i äggblandningen och stek dem runt om i stekpannan med rikligt med smör. Ta upp och doppa dem i sockerblandningen.
Finns det något godare än hotellfrukost? Först sova ut i en härlig hotellsäng och sedan traska ner till dukat bord. Jag bor på hotell ”At Six” denna gången i Stockholm. Mycket för att jag gillar deras frukostar. Tyvärr är det inte buffé nu för tiden, vilket är förståligt under dessa tider. Men det dukas fram en härlig ala carte frukost som heter duga ändå. Jag beställde in avokadosmörgåsen idag. Roligt god och bra start inför en lång dag på lagret.
Jag ska kika förbi er senare med bilder från gårdagens middag som var på Matbaren. Ikväll väntar Miss Voon efter era rekommendationer. Ska bli spännande!
Då var första dagen på lagret avklarad. Många böcker har det blivit, och många böcker har jag kvar till resten av veckan. ☺️ Hoppas verkligen att ni ska gilla denna boken. Jag tycker iallafall att den blev superfin ❤️ Får man säga så om sin egna bok? Jo det tycker jag för vi är ju så många som har arbetat med denna, så tacksam för hela mitt duktiga bokgäng. De är de som gjort detta möjligt.
Men nu väntar middag på stan, sedan upp tidigt för att fortsätta signera.
Godkväll, Jag ser att ni är många som letar efter glassrecept nu på sajten. Och då vill jag tipsa om denna som är en av våra favoriter här hemma.
Busenkel, chokladig och bara helt drömgod.
Det här behöver du:
5 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk
150 gram kladdkaka
Gör så här:
Vispa grädden luftig, tills den börjar bilda toppar. Tillsätt den sötade kondenserade mjölken och vänd ihop.
Hacka den den frusna kladdkakan, och vänd ner i smeten. Häll allt i en form, täck med platfolie och ställ sedan in i frys i minst 5 timmar.
Klart!
* * * * * * * *
Och sen en liten stilla påminnelse att det är sista dagarna nu som du kan beställa min nya bok signerad. För på Tisdag åker jag upp till huvudstaden och börjar signera alla böcker ni har förbokat.
Gör så här:
Börja med rödvinssåsen, den tar längst tid. Ställ ugnen på 180 grader. Skala potatis och koka upp med salt.
Stek oxfilen i stekpannan med smör, salt & peppar. Fräs den runt om tills den får vacker färg. Och lägg den i ugnen med en köttermometer i den tjockaste delen. Klipp baconet och knaperstek det, och smörstek kantarellerna. När köttet är klart ( runt 60 grader, eller längre om du vill ha den mindre rosa ) tar du ut den och rullar in i folie, och låt det vila i 15 minuter. När potatisen är mjuk, häll av vattnet & använd en potatiskross och stöt potatisen med grädd/mjölkblandningen och smör. Stöt tills det inte finns några potatisbitar kvar, tillsätt ev. mer vätska om du önskar lösare puré, smaka av med salt & vitpeppar. Ta fram en snygg ugnsform och fyll med potatispuren, skär upp köttet och lägg över.
Yummi yummi yummi.
Toppa med smörstekta kantareller, knaperstekt bacon och klippt gräslök. Vänd över lite av skyn, och häll upp resten i en skål och servera till bords.
* * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Passionsfrukttårta
Du behöver:
15 digestivkex
75 gram smält smör
Fyllningen: 5 st gelantinblad
2 st ekologiska ägg
400 gram färskost (te.x philadelphiaost )
2 dl creme fracihe
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron ( skal samt saft )
Gör så här:
Börja med botten. Mixa digestiven så det blir smulor. Rör ihop med smält smör och tryck ut i en rund form med avtagbara kanter. Ställ sedan in i kylen. Sedan gör du fyllningen. Lägg 5 gelantinblad i kallt vatten i cirka 5 minuter. Dela äggen i två olika skålar. En för vitan och en för gulan. Blanda gulorna med färskost, crème fraîche, socker, vaniljsocker och citronskal, rör tills då har en slät fin smet. Vispa sedan äggvitorna till ett hårt skum, och vänd ner i smeten. Pressa ur citonsaften i en kastrull, och värm upp den. Ta bort kastrullen från värmen och krama ur vattnet från gelantinbladen och rör ner i saften. Rör tills de blandats väl. Låt det svalna något innan du försiktigt häller ner det i smeten, under omrörning så att allt blandar sig väl. Häll blandningen över botten och låt den stå kallt i ett par timmar.
Sedan kan du börja med glasyren.
Blötlägg gelantinbladet i en skål med kallt vatten, i cirka 5 minuter.
Värm upp vatten och socker i en liten kastrull. Krama ur gelantinbladet och låt det smälta ihop med sockerlösningen.
Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om. Låt det svalna innan du försiktigt häller det på kakan.
Låt sedan kakan stå kallt i minst två timmar igen ( gärna längre) innan du serverar den.
Hej där, Redan fredag då da. Vi har ätit frukost och håller på att packa ihop oss för att ge oss iväg på en lite roadtrip. Vi ska möta upp mina syskon med familjer, samt Soffi. Det kommer bli en helg i härlig natur och med massa god mat. Jag ska försöka lägga upp ett inlägg så fort vi kommer fram. Men följ mej gärna på Instagram för ännu fler uppdateringar @jennysmatblogg
I kväll ska vi till Ekenäs och grilla med lite vänner, och resten av helgen är vi bortresta.
Så det blir inte mycket matlagning för oss dessa dagar. Men till er som planerar en helg i matlagningens-tecken kommer här en grymt god potatissallad. Dessutom lätt att göra till många, och verkligen supergod!
.
Till cirka 10-12 personer: 2 kg färskpotatis
1/2 purjolök
1 finhackad rödlök
3/4 dl dijonsenap
2 dl majonäs
2 1/2 dl creme fraiche ( med örtsmak)
1 dl matolja
1 dl vatten
1/2 dl finklippt persilja
1 tsk salt
svartpeppar
Gör så här: Koka potatisen och låt kallna.
Hacka purjolök & rödlök. Rör ihop senap, majonäs, olja, vatten, persilja & salt & peppar.
Och rör samman med den kalla potatis.
Förvara i kylen. Hållbarhet cirka 3 dagar.
Tjingeling,
Hoppas ni har en fin Onsdag. Här i Kalmar har solen kikat fram även idag. Gårdagens middag bjöd på grillat och dagens middag blir….. Tadaaaa: Pizza! Är det något som alla i vår familj gillar så är det just detta. Och det går ju servera på massa roliga & varierande vis.
Såsom pizzabullar, inbakade pizzor, grönsakspizzor, och så vanliga hederliga Hawaii-pizzor.
Jag vet att jag skrev att jag skulle försöka kika förbi under helgen och hålla er uppdaterade med vår utflykt. Men tiden räckte inte till, och jag ville faktiskt passa på att umgås med släkt & vänner. För jag har ingen direkt semester i sommar, eller jag har faktiskt inte haft någon ”riktig” semester alls på en så där 12 år. Fast ni som hängt med via Instagram @jennysmatblogg
vet ju att vårt resa gick till Falköping och Wrågårdens älghotell.
.
Vi var sammanlagt 12 personer,
mina syskon :Mona & Daries + deras familjer. Samt en gemensam kompis ( Soffi & hennes som Valle )
.
Vi bodde i denna Bisonoxe-stugan. Och woooooow,
här snackar vi fantasifulla stugor. Vi blev så positivt överraskade, stugorna var mycket finare än på bilderna. Det kändes lite som sagan om ringen, att vi bodde i Hobbits:arnas små hus.
.
Fantastisk inredning och 10 sovplatser i tunnlar och vrår.
Barnen var lyriska.
Barnen valde snabbt sina sovplatser och bäddade iordning dem.
Trots den värmeböljan som var så var det faktiskt svalt i stugorna, och på vintern finns dessutom värme och golvvärme i stugorna.
Vi var redan sugna på att boka julbord här.
Ett enkelt kök är allt som behövs, till frukost hade vi beställt frukostkorgar till rummen.
Klockan nio tyckte vi var lagom att duka upp med nybakade frallor, yougurt och äppelmust.
.
Här kommer även en liten bild på
ovanvåning med en våningsäng, bord och balkong.
Badrummet / toaletten var en egen liten stuga i mitten.
Utanför stugorna vandrar älgar & dovhjortar fritt i parken. På kvällarna kunde vi mata dem med äppel och gröna kvistar.
Kan det bli mer ”mitt i naturen”-känsla än detta.
Nya kompisarna.
Här åt vi både frukost och grillade. Ljuvligt!
Och sen hade vi ju sådan tur med vädret också
.
Godaste pizzorna med kött av bisonoxe.
Dessa var grymt goda. Prova om ni har vägarna förbi.
Senare på kvällen blev det ostprovning med massa goda ostar från Falbygdens ostar.
Vi provade ostar så att vi nästan rullade fram.
Frukostkorgarna kom till dörren och sen dukade vi upp på altanen.
Sällan som maten smakar så bra som utomhus.
.
Efter frukosten gick vi bort och spelade golf-fotboll.
Så himla roligt och smart nu när man vill sysselsätta sig utomhus.
Några av oss på resan.
Efter fotbollsgolf, fem kamp och gudagoda våfflor så blev det bison-safari.
Maaaaj Gaaaad så spännande. Jag trodde bisonoxarna attackerade oss, men i själva verkat satt det mat / pellets runt omkring vår vagn.
Magkittlande minst sagt.
Funderar ni på att besöka detta stället så hittar ni all info HÄR
Lika spännande på sommaren som på vintern!
På lördagen blev det grillad bison-file ( kan vara det godaste jag ätit) och det serverades saftiga bisonburgare, ekologiska grönsaker ( odlade på gården ) tillsammans med himmelska såser & röror. Ja, det var en fantastisk helg, med så mycket god mat att jag fortfarande inte kan knäppa byxorna. Men sååå värt. Vilka smakupplevelser.
.
Ja ni ser ju. Maten fick fem stjärnor av fem.
Önskar att jag hade orkat ännu mer.
.
Efterrätt? Jorå, det bjöds på vit chokladmousse och jordgubbar.
Hur lyxigt?
Vad händer annars idag?
Det är snart pappavecka och jag ska packa för att åka till Stockholm imorgon.
Då ska jag signera närmare 7500 böcker som snart kommer att finnas i brevlådan hos er som beställt.
Vem sköter grillen hemma hos er? Hos oss är det ju jag då…. Ensamstående som man är.
Och faktiskt att sköta grillen är ju det enklaste. Medan den andra som står i köket åker på att göra sallad, olika röror / såser, duka bordet och ja fixa alla de goda tillbehören. Nu åker jag ju på att göra allt då 😉
.
Även igår blev det grillat. Vi fick hit Sarah + hennes 3 barn från Jönköping. Och vi har inte träffats sen vi reste på en jobbresa till Sydafrika för 2 år sedan, så vi hade ganska mycket att skvallra ikapp. Medan barnen badade i både poolen och spabadet. De stannade tills eftermiddagen här innan de var tvungna att åka hemåt igen. God mat & trevligt sällskap är det bästa.
Nu ska jag sätta mig och jobba i kapp lite,
Önskar er en trevlig kväll.