Godmorgon,
Först ut vill jag bara tipsa om världens snyggelisnyggaste byxor till bästa pris.
Jag har de svarta uppe till vänster. Resten står på min villhöverlista 😉
Ni hittar dem här dessutom med bra rabatt. Puss
Och i helgen passade vi på att lyxa till det ordentligt till middagen, så vi grillade pizza. Majj Gaaaad så gott det blev. Alla fick göra sin egna och sedan grillade vi dem på nya pizza stenen.
Här har ni receptet nedan. Till två stora pizzor ( tunna )
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special
Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker
Fyllningsförslag :
ost, mozzarella, skinka, lök, feffaroni, oliver, stekt kyckling, bacon, kebab, oxfile, fläskfile, kronärtskocka, paprika o.sv.
Toppa med en god bea, eller kebabsås.
rör ihop alla ingredienser ovan och låt stå kallt ett par timmar innan servering.
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar, lägg lite olja på botten så blir den lättare att baka ut och krispigare när den gräddas. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter , smaka av för ev med socker / kryddor. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och de valfria fyllningarna. Pizzan blir bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen. Annars finns risk att den blir sladdrig och vattning. Lägg pizzastenen eller plåten på grillen, tills pizzan fått fin färg