INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

TILL HELGENS FRUKOSTBUFFE

.

Godmorgon fina ni.

Till sommaren hör ju somriga bruncher och att få duka upp lite extra vackert.
Kanske tillochmed övertala sambon att grädda pannkakor,
eller baka härliga scones?

Jag har fått massor av frågor kring underläggen som jag säkert haft i minst 10 år nu och fortfarande älskar.  Du hittat dem HÄR

IMG_1304 (1)
Det är lyxig med en liten hotellfrukost,
fast man bara är hemma ♥IMG_1306
Juicekannan som jag fyndade på Mio, och mjölkflaskan jag köpte på IKEA.
Det ser mycket trevligare när man häller upp i kannor, eller hur ?

IMG_1313 (1)
Den snygga juicekannan / saftkannan hittar du HÄR.
Nygräddade våfflor som är farligt gott med nutella, hallon och grädde på. 

Blå tallrikarna är ett loppisfynd – har fått den frågan många gånger. Och så lite krispiga grönsaker också till smörgåsarna.

IMG_1426

De blåa bordsunderläggen har jag fått massor av frågor på.
Nu har jag hittat att jag klickade hem dem från Cervera , handlar alltid på nätet då det sällan finns många i butik. Du hittar dem HÄR

IMG_1348

Vitaminboost med god juice och mycket frukt och bär.
Gott & nyttigt.

 IMG_1471

Hej hopp!!

3
1 kommentar

SMÖRDEGSBAKELSER MED BANAN & NUTELLA

Tips på busenkel efterrätt till kvällen.
Fotograf : Ulrica Pousette, recept kommer från min senaste bok : Snabbt, gott & billigt

Till 4 portioner behöver du: 
4 smördegsplattor
1 banan
1/2 dl nutella

Garnering: florsocker

Gör så här:
Kavla ut smördegen något. Skär banan på längden i fyra delar. Bred över rumsvarm nutella. Vik smördegen på längden, och tryck ihop kanterna med gaffel. Pensla med vatten och skjuts in i ugnen i 10 minuter på 225 grader, tills de blir perfekt gyllene. Pudra över rikligt med florsocker och servera genast.
Gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
Mmmm…

1
Kommentera

TACO-SNACKS

Hej där, 
Nu sitter vi i bilen på väg ner till Malmö, ska besöka ett av mina absoluta favorit spa:n. Häng med på min Instastory så får ni vara med oss hela helgen.  @jennysmatblogg

 Men det är ju även fredag idag – och där är det ju många som äter tacos- inte sant. Det är väl inte bara jag som får massa tortillabröd över efter tacosen? Men visste ni att ni kunde göra detta goda mellis:et av dem.
Går ju variera massor efter vad man har hemma, och barnen älskar dem.

Fotograf Ulrica Pousette recept kommer från min senaste bok : Snabbt, gott & billigt.
.

Det här behöver du:
2 mjuka tortillabröd
2 dl riven ost
100 gram philadelphiaost
1 förpackning bacon alt. rökt skinka
.
Gör så här: 
Strimla och stek baconet knaperstekt. Rör ihop osten, baconet och philadelphiaosten.
Lägg tortillabröd nummer ett i en torr stekpanna. Fördela ut ett tunt lager av fyllningen.
Lägg på locket och ställ gärna en jämn tyngd på brödet.
Stek på medelvarm värme. Vänd på bröden med hjälp av en tallrik, håll tallriken mot bröden och vänd upp & ner och lägg lägg tillbaka så att du steker bägge sidor.
När de fått vacker färg och fyllningen smält är det klart. Klipp lagom stora bitar med en stor sax.

Klart att servera.

 

0
1 kommentar

STRONGER

REKLAMSAMARBETE MED STRONGER

Tjingeling raringar,

Hoppas ni vaknat på bästa sidan.
Här i Kalmar strålar solen, och det är fortfarande sommar i luften. Ljuvligt. I går åkte jag över till Öland för att fota snyggelisnygga träningskläder.
Jag älskar ju Strongers designade leggings, så jag hörde bara helt sonika av mig till dem och frågade om vi inte kunde ha ett samarbete. Och med det så fick jag en grym rabattkod till er.

 
Med koden JENNY20 får ni 20 % på allt ( ej rea-produkter)
KLICKA HÄR 
.

Dessa legging heter Vietnam,
du hittar dem här


Dessa heter Pop och finns även i rosa.
Supersöta tycker jag. Du hittar dem här

.

Gillar färglada leggings, och dessa coola hittar du
här

Jackan hittar du här och de snygga camoleggingsen hittar du här

Det blir så mycket roligare att träna när man har snygga träningskläder. Nu är jag ingen som gillar att svettas på gym, tyvärr. Fast lite sugen nu på att ändå ge det där träningskortet en chans till. Sen är jag ju ute och går väldigt mycket med tanke på att jag har en hund som kräver mycket motion.


Enkelt svart, gillar verkligen modellen på strongers leggings.
De är höga i midjan och sitter skönt. Jag har stl S i mina kläder om det är någon som undrar över storleken.

Snygga detaljer på jackan.

Happy Shopping och glöm inte bort koden
JENNY20 

0
6 kommentarer

KNÄCKIG OCH SAFTIG TOSCAKAKA

Detta är faktiskt första gången som jag bakat toscakaka, men absolut inte sista gången. Jag har ätit många, men tyckt att det var lite torra och tråkiga. Men inte detta receptet, som jag fått skickat till mig av min fina bloggläsaren Ulrica. L. Wooow säger jag bara! Detta måste ni testa.
Den blir saftig, knäckig och helt galet gooood. 
Det här behöver du:

100 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Glasyr
100 gram smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram skållad mandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med matfett, och bröa.
Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.

Glasyren: 

Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Häll glasyren över kakan och bred ut den. Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.

1
6 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

HALLONCHEESECAKE- GROTTOR

När man ändå är igång och bakar så kan man ju prova lite olika sorter. Så det blev en omgång med hallon också.
Dessa blev ju inte lika fina som blåbärscheesecakesgrottorna. Men de var enklare att få ur muffinsformen då jag här använde mig av muffinsformar också.

Det här behöver du till 18- 20 st : 
250 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
100 gram philadelphiaost
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl hallon att toppa med

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg små muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt.
Blanda alla ingredienser till degen. Degen är mjuk men det går att hantera.
Dela i lika bitar och rulla till bollar, stora som valnötter. Lägg en degboll i varje form och tryck en grop i mitten.
Blanda färskosten krämigt och tillsätt övriga ingredienser till fyllningen.
Fyll gropen i varje kaka med färskostfyllning, ca 1 msk. Toppa med hallon.
Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 7-8 minuter.
Låt kallna på galler under en kökshandduk. Använder du en muffinsplåt måste du låta kakorna kallna helt innan du vänder plåten upp och ner och tar ut kakorna.
Sikta ev över florsocker innan servering. Förvaras svalt i låda med lock.

* * * * * * * 

Och så måste jag bara slå ett salg för SUPER-REAN på ellos
De har 25 % RABATT nu på ytterkläder & boots.  Kolla in dessa snyggingar  , ååååå vad jag villhöver dem. 

1
1 kommentar

CHEESECAKE-GROTTOR

Go kväller,
I dag har jag bakat så mycket smarrigt ska ni veta. Recept & bilder kommer.
Först ut var dessa galet goda cheesecake-grottor.
Recept snodde jag rakt av från bästa Mirka
.

Det här behöver du till 18- 20 st : 
250 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
100 gram philadelphiaost
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl blåbär att toppa med

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg små muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt.
Blanda alla ingredienser till degen. Degen är mjuk men det går att hantera.
Dela i lika bitar och rulla till bollar, stora som valnötter. Lägg en degboll i varje form och tryck en grop i mitten.
Blanda färskosten krämigt och tillsätt övriga ingredienser till fyllningen.
Fyll gropen i varje kaka med färskostfyllning, ca 1 msk. Toppa med blåbär.
Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 7-8 minuter.
Låt kallna på galler under en kökshandduk. Använder du en muffinsplåt måste du låta kakorna kallna helt innan du vänder plåten upp och ner och tar ut kakorna.
Sikta ev över florsocker innan servering. Förvaras svalt i låda med lock.

2
5 kommentarer

SLOTTSVISTELSE & 40-PLUSSARE

Go´ morron go´ morron,
Här kommer massa bilder från helgen som gått.
Åkte ju till Växjö för att vara med och fira min vän Gabriellas födelsedag. Egentligen så skulle jag befunnit mig i Rumäninen denna veckan, och utforskat Transylvanien med alla dess vampyrer. Hahah…. Men nu ville läget annorlunda, och då kunde jag istället tacka ja till detta.
Och som jag skrev tidigare så passade vi på att bo på slottet.
.

Den vackraste årstiden att åka hit är faktiskt om en månad eller två när all bokskog runt omkring är gul / orange. Ja och även vintern är magisk när allt är vitt och sjön har frusit till is.
När jag bodde i Växjö så brukade jag flera gånger i veckan promenera runt sjön här där slottet ligger.
.

Vi bokade in oss på tornrummet,
och vi fick typ tre våningar 🙂 Hur nice? Nope, detta är inget samarbete – men jag vet ju att ni gillar att få lite tips på lite trevliga boende.
.

När vi hade checkat in oss, så gjorde vi oss klara för att bege oss mot 40 års galej:et.
Vi hade en jättetrevlig kväll, med massa god mat, trevligt sällskap och lekar.


Så vi kom hem sent, som sig bör när man firar 40 åringar. Grattis än en gång Gabriella.
.
Och tycker man slottet är vackert i dagsljus så är det banns mig ännu finare på kvällen.
.

Väl hemma på slottet var det bara att sussa kudden och sova som en liten prinsessa,
och så var det ju klart på sin plats att bege sig sig ner och prova frukosten i denna majestätiska frukostmatsal.
.

Ja, det var min helg det.
I dag väntar jobb i vanlig ordning. Ska börja med att jobba av mailen, till Nybro på jobblunch och sedan ska jag fota nya roliga samarbeten. Mer om dem kommer snart på bloggen.
.
Kram på er och hoppas ni får en riktigt fin start på veckan.

0
6 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Godmorgon
Här kommer en tidsinställd veckomatsedel till er som redan nu vill börja planera inför den kommande veckan.
.
Måndag :
Grönsaksburgare med pommes
Tisdag: Dillstuvad potatis med panerad torsk
Onsdag Kasslergömma med ris & currysås 
Torsdag : Nikkalouktasoppa med köttfärs
Fredag  : Fläskfile med ”fusk”- bea 

fläskfile 2

Det här behöver du till 4 personer : 
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar

potatis ( jag valde sorten Marilyn )
samt några morötter
rapsolja
ströbröd
flingsalt

Snabb bearneiesås:
1 kruka färsk dragon
1 1/2 – 2 msk vit vinsvinäger
2 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, skala eller skrubba rotsakerna & klyfta upp dem. Ringla över olja, flingsalt & ströbröd och ställ in i mitten på ugnen. Fläskfilen stekte jag i smör med salt & peppar lagom till att rotsakerna var klara. Såsen är klar på 5 minuter , gör så här: mät upp vitvinsvinäger i en lite kastrull och ansa bladen på dragonen och klipp ner. Låt detta sjuda tillsammans innan du vänder ner creme fraiche. Låt sedan detta sjuda upp igen & smaka av med salt & peppar.

* * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Kladdkaka + Bananoffie pie = sant

Kladdkakebotten: 
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
.
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra & bröa en rund form med avtagbara kanter, och fördela ut smeten. Grädda kakan i mitten på ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig efter ett par timmar i kylskåp.

Toppingen: 
1/2 burk med karamelliserad mjölk
1 skivad banan
2 1/2 dl vispad grädde
50 gram hackad choklad
rostad flagad mandel
.
Gör så här:
Bred ut den karamelliserade mjölken ( kolan ) över kladdkakan.
Skiva över bananen, och fördela ut den lättvispade grädden.
Toppa med rostad flagad mandel och chokladkross.

Smaklig fika,

0
2 kommentarer

MOT VÄXJÖ OCH 40-ÅRS GALEJ


Hej hej,

Just nu sitter vi i bilen på väg till Växjö, ska sova på slott i natt. Jajamän.
Men innan dess ska vi på 40-års galej för min fina vän Gabriella. Himlans trevligt. Vi stannade till i Nybro nu på vägen för en kebablunch.
Så mätta och go´a har vi börjat rulla vidare. Har väl en tre kvart till Växjö, och hänger ni med på Instastory @jennysmatblogg  så får ni se slottet & rummet också. Jag tror det är första gången jag bor på slott… Hade egentligen gärna velat prova middagen, men nu får vi se från emot en mysig frukost imorgon istället.

Nu önskar jag er en trevlig lördag. 

 

0
Kommentera