TRANÅS

 


Nej jag fryser inte 😉 Hade bara en dĂ„lig hĂ„rdag. 

Hej dÀr,

VÀlkommen mÄndag och ny vecka.  KÀnns nÀstan som söndag för mig eftersom vi förlÀngde helgen lite genom att bo pÄ hotell igÄr.
Och ni som hÀngde med pÄ Instastoryn igÄr ( @jennysmatblogg ) kunde se att kosan gick mot TranÄs. Första gÄngen som jag besökt denna lilla stad , men Äker gÀrna hit igen. Eftersom vi kommer fortsÀtta resa runt i Sverige och prova boende sÄ kan det vara roligt att se lite bilder och att ni för höra lite vad vi tycker om de olika boendena.
.


Vi checkade in runt klockan 14 igÄr, ville passa pÄ att spa:a nu nÀr det fanns pÄ hotellet.
Och rummen var helt okej, kanske behöver vissa rummen en liten uppfrÀschning snart. NÀr man bott pÄ massa olika hotell, sÄ Àr man ganska snabb att se vilka smÄ förÀndringar som skulle kunna bli sÄ mycket bÀttre.


Deras spaavdelningen var vÀldans trevligt.
Dock missade vi att man behövde betala extra för den ”finare” delen av spa:t. (Bilden nedanför) Men det fanns en del som ingick i rummet ocksĂ„, och det var uppvĂ€rmd pool och lite olika sorters bastu och mysiga relaxavdelningar.


Middagen gick vi ut och Ă„t pĂ„ stan, först hade vi tĂ€nk Ă€ta en trerĂ€tters, men vi blev lite snĂ„la dĂ„ vi inte var sĂ„ dĂ€r jĂ€ttehungriga. Utan det slutade pĂ„ ett kebabstĂ€lle, med en gyrostallrik. Riktigt gott det med 😉
Och frukosten imorse fotade jag inte, men den serverades i deras vackra middagsmatsal.  Och extra plus för trevlig frukostpersonal. Det hade allt det dÀr som man förvÀntar sig ska finna pÄ en buffé. Olika sorters bröd, juicer, pÄlÀgg, stekt bacon & Àggröra.

Sammanfattningsvis var det ett trevligt dygn i TranÄs. Roligt att fÄ se lite mer av vÄrt vackra Sverige.
Och tack hörni för alla bra hotelltips i inlÀgget tidigare. Nu har jag massa fler stÀllen jag vill besöka.

Hörs lite senare.

0
4 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Hej dÀr,
Sitter i bilen och jobbar nu, har tre timmar kvar och kan lika gÀrna jobba av lite dÄ.
BestÀmde mig nÀmligen för att förlÀnga helgen lite, sÄ har bokat spahotell tills imorgon. Ni kan följa mig pÄ Instagram @jennysmatblogg om ni Àr nyfikna pÄ vart vi hamnar.
.
Och för er som planerar veckans middagar sÄ kommer mina förslag hÀr.
<3

MÄndag : Halloumitacos ( veg ) 
Tisdag : FiskgratÀng med lax
Onsdag : Smördegsinbakad kassler 
Torsdag : Kioskrulle med extra allt
Fredag : SmörgÄstÄrta deluxe. IMG_3055IMG_3064


Bröd:
landgÄng
alternativt rostbröd

Till fyllningen runt tÄrtan
3 dl vispad grÀdde
2 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnÀs

Skinkfyllning :
ca 400 gram röktskinka
1 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
finhackad rödlök efter eget tycke
salt och peppar

Leverpastejsfyllning :
1 1/2 dl leverpastej
1 1/2 dl creme fraiche
1/2- 1 dl boston gurka

Toppa med te.x
rÀkor
ost
skinka
tomater
gurka
sallad
dill

Gör sÄ hÀr :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde 2 lager med skinkfyllning. Smöra landgÄngsbröden. Jag hade fyra bröd dv.s 3 lager med fyllning. Bred pÄ mycket fyllning, sÄ blir tÄrtorna saftiga. För mina mÄtt pÄ smörgÄslÀngden gick detta Ät, men behövs mer fyllning sÄ gÄr det snabbt att blanda till under tiden man fixar.  StÀll sedan in smörgÄstÄrtan i kylskÄp över natten, sÄ den fÄr stÄ och dra till sig

Garnera smörgÄstÄrtan innan servering

* * * * * * * * *
NĂ„got gott till kaffet : Bananpaj

Det hÀr behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
50 gram mjölkchoklad
3 dl vispgrÀdde
Gör sÄ hÀr:
KlÀ sedan insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. SmÀlt smöret. Smula digestivekexen för hand eller i en matberedare. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen pÄ bottnen av formen. StÀll i kylen 1 timme. Finhacka chokladen.

Bred pÄ kolakrÀmen över pajen, och skÀr upp bananen, lÀgg bananmynten över kolakrÀmen, bred över lÀttvispad grÀdde

Och toppa med chokladkross
Smaklig fika !

0
Kommentera

ANNORLUNDA & MYSIGA BOENDE ?


Bilder lÄnade frÄn Stora Hotellet

God morgon,
Eftersom jag inte reser utomlands just nu sÄ vill jag ÀndÄ se och uppleva lite hÀr hemma i Sverige.
Jag har en lÄng lista pÄ hotell / stÀllen jag vill besöka men kan tÀnka mig att ni har massor av bra tips ocksÄ.
Jag letar efter lite annorlunda stÀllen, eller bara mysiga stÀllen det kan vara bÄde lyx och budget. Enklare Bed & Breakfast eller fina gÀstgiverier inför kommande julbord. Det kan vara spÀnnande trÀdhotell i Norrland eller bara hÀrliga spa-hotell. Men gÀrna bra tips i Norrland dessutom, för om jag inte kan resa utomlands i jul sÄ kommer jag styra kosan uppÄt! <3

SÄ bombardera gÀrna mer era bÀsta tips. 

0
23 kommentarer

FREDAGSPLANER


Hej hej,
 I gĂ„r avslutade jag torsdagen med film och massa chips & dipp. Behövde en lugn kvĂ€ll i tv-soffan efter alla sena jobbkvĂ€llar. SĂ„ nice. Dock var zomiefilmen jag sĂ„g allt annat Ă€n lugn, det var en gammal film med Brad Pitt ” World War Z”. SĂ„ det var mycket pangpang, slagsmĂ„l och zombies sĂ„ att sĂ€ga. Men det var vĂ€lbehövligt att stĂ€nga ner datorn och ta en paus. SĂ„ nu Ă€r jag pigg och har laddat batterierna igen!  Solen lyser hĂ€r över Kalmar, och jag hoppas att den ska fortsĂ€tta sĂ„. För ikvĂ€ll fĂ„r vi gĂ€ster frĂ„n Stockholm och jag hade hoppats pĂ„ att vi skulle kunna sitta ute lite. Har planerat att grilla pizza – det blev ju sĂ„ jĂ€kla gott förra helgen. Och nu gĂ€ller att krama ur det allra sista ur sommaren, för hösten Ă€r pĂ„ intĂ„gande.


Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för dagen, sen blir det storhandling och fix inför kvÀllens middag
Hoppas ni fÄr en hÀrlig fredag

0
Kommentera

LUNCHDEJT


Hej svejs,
Hoppas ni har det bra! 
I dag lyxade jag till det med en lunch pÄ stan. Jag hade bokat dejt med Soffi, vi skvallrade ikapp sen sist. Det Àr alltid lika mysigt.
Vi kĂ€kade pĂ„ ”Bryggan” och alltsĂ„ jag Ă€r bara tvungen att tipsa er om deras Ceasarsallad med rĂ€kor. För det Ă€r pĂ„ riktigt den godaste ever. Massa rĂ€kor, god dressing, extra allt av allt – sĂ„ ja, den Ă€r magisk.  Har ni vĂ€garna förbi Kalmar dĂ„ tycker jag ni ska prova denna. ( Obs inget samarbete, jag har betalat min sallad helt sjĂ€lv ) 😉

Och nu blir det sanering av mitt hem och trÀdgÄrd. Det behövs efter denna veckan med bokfotografering.
SÄ det Àr bara att kavla upp Àrmarna nu och görŽt.

SÄ pÄ Äterseende bloggisar.

0
Kommentera

KRÄMIG SOPPA MED KYCKLING & PASTA

 

 I dag regnar det och Àr allmÀnt trÄkigt över Kalmar. SÄ varför inte laga en soppa?
ÄÀÀÀlskar att hösten Ă€r pĂ„ ingĂ„ng och soppor! 

Bilden Ă€r fotad av Ulrika Pousette, och receptet kommer frĂ„n min senaste bok ”Snabbt gott & billigt”

Du behöver till ca 4-6personer :

500 gram kycklingfileé
smör
8 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
500 gram passerade tomat
5- 6 dl valfri pasta
1 vitlöksklyfta
2 scharlottenlök
1 chilifrukt eller ett par msk chilisÄs
2 smÄ morötter
2 1/2  dl vispgrÀdde
100 gram fÀrskost
lite cayennepeppar
purjolök

salt och peppar

Serveras med nÄgot gott bröd

Gör sÄ hÀr :
Strimla kycklingen, bryn den i smör. NÀr den nÀstan Àr klar sÄ frÀser du den hackade scharlotten löken de skivade mörötterna  , och chilin tillsammans med kycklingen tills den Àr helt genomstekt. HÀll i vatten och passerade tomater , och kycklingfond. Vill du göra soppan mer rund och mjuk i smaken sÄ ha i grÀdde. Red av soppan med fÀrskosten. NÀr det börjat sjuda sÄ hÀller du i valfri nÀstan fÀrdigkokt pasta, och lÄter den sjuda tills den Àr helt klar. smakar av med salt, peppar och om ni som jag gillar stark mat kan man smaka av med lite cayennepeppar.  Toppa med att riva över en god ost , och servera med en bit bröd till.

Innan servering sÄ toppar du soppan med finhackad purjolök

0
2 kommentarer

PASTASÅS PÅ 3 INGREDIENSER

Kanske inte den mest fotogeniska middagen.
Men detta Àr en av mina barns favvorÀtter. Och den Àr sÄ enkel sÄ jag bjuder pÄ den.
Extra plus Àr att den bara tar lika lÄng tid att laga som pastan tar att koka.
.

Till 4 portioner:
3 pkt bacon
300 gram philadelphiaost
1 msk chilisÄs

Gör sÄ hÀr:

SkÀr baconet smÄtt, frÀs den i en panna.
Ner med philadelphiaosten och chilisÄsen och lÄt sjuda upp pÄ svag vÀrme.
Vill du ha pastasÄsen lite tunnar vÀnd ner lite av pastavattnet.  Klart att servera. 

0
Kommentera

BOKFOTOGRAFERING – CONTINUES


God förmiddag raringar,
Roligt att ni Àr sÄ mÄnga som följer oss bakom kulisserna nu pÄ Instagram @jennysmatblogg
Det Ă€r mycket mer jobb Ă€n vad man tror med att göra böcker, och Ă€n har vi inte ens börjat fota för recepten. Och gĂ„r allt enligt tidsplanen sĂ„ Ă€r det dags för matfotografering i december och sĂ„ kommer nya boken till vĂ„ren/försommaren. SpĂ€nnande va! Fick lite frĂ„gor om signering av böcker, och det Ă€r precis bestĂ€mt att det kommer bli en sĂ„dan lagom till jul. Eller mer exakt en november-signering av böcker ifall man vill fĂ„ julboken innan advent, eller vill ge bort till nĂ„gon i present. De böcker som gĂ„r att bestĂ€lla just dĂ„ kommer vara : Middagstipset, julboken samt Snabbt, gott & billigt”
Men mer om det nÀr jag har alla datum klara.

Nu Àr det dags att fortsÀtta med denna onsdag. Kikar förbi lite senare ikvÀll med nytt recept.

Kram pÄ er,

0
Kommentera

HÄRLIG KAOS I HUSET


Hej hej,

Det finns inte sÄ mycket tid för mig att kika förbi hÀr just nu. Anna ( stylist )och Ulle Àr ju hÀr och  vi fotar frÄn tidiga mornar tills sena kvÀllar. I dag hoppas vi pÄ att sÀtta omslaget, vi har lite olika idéer att utgÄ ifrÄn. Vi ska Äka in en svÀng till stan och fota och sÄ har vi lite miljöer vi tror kan bli fina till boken.

Mina pÀron frÄn trÀdgÄrden, de Àr jÀttefina och stora i Är.
SÄ dem bjuder jag pÄ mellan tagningarna.

Charlie Àlskar nÀr det Àr mycket folk runt omkring, sÄ hon blir klappad hela tiden.
En gosigare hund fÄr man nog leta efter. Och jodÄ, hon kommer fÄ vara mer Àven lite i denna boken.
Sötnöten.

0
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

GRILLAD PIZZA

Godmorgon,

Först ut vill jag bara tipsa om vÀrldens snyggelisnyggaste byxor till bÀsta pris. 
Jag har de svarta uppe till vĂ€nster. Resten stĂ„r pĂ„ min villhöverlista 😉
Ni hittar dem hÀr dessutom med bra rabatt. Puss


Och i helgen passade vi pĂ„ att lyxa till det ordentligt till middagen, sĂ„ vi grillade pizza. Majj Gaaaad sĂ„ gott det blev.  Alla fick göra sin egna och sedan grillade vi dem pĂ„ nya pizza stenen.

HĂ€r har ni receptet nedan. Till tvĂ„ stora pizzor ( tunna ) 
25 gram jÀst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special

Egen tomatsÄs :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Fyllningsförslag :
ost, mozzarella, skinka, lök, feffaroni, oliver, stekt kyckling, bacon, kebab, oxfile, flÀskfile, kronÀrtskocka, paprika o.sv.

Toppa med en god bea, eller kebabsÄs.
rör ihop alla ingredienser ovan och lÄt stÄ kallt ett par timmar innan servering.

Pizzan pÄ vÀg till grillen

Gör sÄ hÀr:

Smula jĂ€sten i en bunke och vĂ€rm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jĂ€sten med lite av vattnet – rör tills all jĂ€st har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner sĂ„ mycket mjöl som behövs för att degen ska slĂ€ppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gĂ€rna degen med maskin eller visp med krokar. LĂ„t jĂ€sa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut pĂ„ plĂ„tar, lĂ€gg lite olja pĂ„ botten sĂ„ blir den lĂ€ttare att baka ut och krispigare nĂ€r den grĂ€ddas. Under tiden kokar du tomatsĂ„sen. Rör ner samtliga ingredienser, och lĂ„t sjuda i 10 minuter , smaka av för ev med socker / kryddor. Sedan kan du lĂ€gga pĂ„ goda fyllningar men börja med tomatsĂ„sen och sedan osten, och de valfria fyllningarna. Pizzan blir bĂ€st om man har osten direkt efter tomatsĂ„sen. Annars finns risk att den blir sladdrig och vattning.  LĂ€gg pizzastenen eller plĂ„ten pĂ„ grillen, tills pizzan fĂ„tt fin fĂ€rg

1
4 kommentarer