Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader, hetta upp en stekpanna och bryn kotletterna så att de får vacker färg. Krydda med lite salt, peppar & grillkrydda. Lägg kotletterna i en ugnssäker form och värm upp alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt sjuda upp några minuter och häll sedan över den goda såsen över kotletterna. Ställ in i ugnen i cirka 20- 30 minuter, eller tills kotletterna är klara.
Servera med kokt potatis och lingon, så gott.
Smaklig måltid
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och just nu måste jag tipsa om grymmaste erbjudandet hos HEMTEX För bara 199 :- får ni de gosigaste sängkläderna i flanell. Bästa bästa. Klicka här
Det här behöver du: 700 gram nötfärs smör 3 msk oxfond 1 msk bbq-sås 1 klyfta pressad vitlök 1 ägg 2 tsk torkad oregano 150- 200 gram smulad fetaost Salt & nymalen peppar
Gör så här: Häll upp samtliga ingredienser till till biffarna och rör så att det blandar sig. Forma stora biffar av smeten, och stek i en stekpanna med rikligt med smör. Under tiden ställ ugnen på 125 grader. Biffarna steker du bara så de får färg, sedan lägger du dem i en ugnssäker form och in i ugnen. Där får de gotta sig tills de är färdiga. Klart att servera med kokt potatis, och en god brunsås
Gör så här: Rör ihop såsen och ställ kallt. Koka potatisen i saltat vatten. När potatisen är färdig häller du bort vattnet och krossar med en potatiskross, vänd ner en klick smör och lite grädde så du får en lagom konsistens. Smaka av med dill & salt+ peppar.
Gör så här med rödspättan: Häll upp mjöl på en tallrik, ströbröd på en tallrik och vispa upp två ägg och lägg i den tredje djupa tallriken. Salta och peppra fileerna innan du doppa dem i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Smörstek den tills den får en fin gyllene yta och är genomstekt.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och just nu måste jag tipsa om grymmaste erbjudandet hos HEMTEX För bara 199 :- får ni de gosigaste sängkläderna i flanell. Bästa bästa. Klicka här
Billig & god mat uppskattas väl så här efter julen.
Det här behöver du: smör1 finhackad gul lök 2 stora morötter 4-5 potatisar1/2 ring falukorv 4 msk tomatpure 11 dl vatten 2 tärningar med köttbuljong 1/2 gul paprika 3-4 msk chilisås ( smaka av hur mycket) 2 dl grädde 1/2 tsk timjan 1/2 tsk oregano paprikapulver salt & peppar
Gör så här:Hetta upp en djup kastrull med smör, fräs löken mjuk. Skala och slanta upp morötterna, potatis & korv och fräs dem. Vänd ner tomatpure under omrörning och häll i vatten, låt sjuda upp tillsammans med köttbuljongerna. Tillsätt med vatten om mycket kokar bort, och koka grönsaker mjuka. Smak av med chilisås, grädde timjan, paprikapulver & salt & peppar.
Det här behöver du: 1 block med torsk eller annan vit fisk smör 3 dl vispgrädde 1 msk med curry 1 tsk med finhackad persilja Pyttelite cayennepeppar 10- 12 st gula / röda cocktailtomater Maizena
Serveras med kokt ris + kokta grönsaker
Gör så här
Skär den halvtinade fisken i 2*2 cm bitar. Fräs den i en kastrull / stekpanna smör i några minuter. Vänd ner grädde, curry, persilja och låt sjuda upp. Dela tomaterna på mitten och vänd ner, låt sjuda tills de mjuknar upp. Smaka av såsen med lite cayenne- liksom bara en vändning med kryddburken eller två. Red av såsen med maizena och servera sedan genast med kokt ris som du vänder ner grönsaker i. Jag brukar ha hälften ris o hälften grönsaker.
I Söndags lagade jag och Erika en god sallad med inspiration från asien. Mums. Vi utgick från ett recept från Aftonbladet men anpassade det lite efter våra smaker och vad kylskåpet hade att erbjuda.
Det här behöver du: 500 gram kycklinglårfile 3 1/2 msk flytande honung 1 msk riven ingefära 1/2 röd chili 2 vitlöksklyftor salt och peppar
Dressingen: 1/2 röd chili 2 schalottenlök 1 vitlöksklyfta ett par nävar körsbärstomater 3 lime 3 msk vatten 2 1/2 msk fisksås
Toppa med jordnötter
Gör så här: Rör ihop honung, finhackad chili, ingefära och pressad vitlök. Vänd inpå med kycklingen och salta & peppra. Stek kycklingen ( eller gör den färdig i ugnen på 200 grader ) Låt svalna.
Skär kål och morötter tunt i strimlor, lika så salladen och pak choi. Grovhacka chilin, finhacka charlottenlök och vitlök. Lägg i en mortel och slanta upp tomaterna där i och krossa med mortel. Lägg i en skål och pressa ner limesaften där i och resten av ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över salladen och vänd om.
Koka glas nudlarna färdiga och skölj i kallt vatten. Och blanda ner i salladen. Toppa med grovhackade jordnötter – Klart att serveras.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och just nu måste jag tipsa om grymmaste erbjudandet hos HEMTEX För bara 199 :- får ni de gosigaste sängkläderna i flanell. Bästa bästa. Klicka här
Januari är årets ”fattigaste” månad, det har kanske blivit lite dyrare än vad man räknat med. Kanske lite för mycket julmat, presenter eller så har man överstigit budgeten på nyårsraketer eller förköpt sig på mellandagsrean.
Då kanske jag kan komma som en liten räddare i nöden, med tips på billig mat för att hålla nere matkonto resten av månaden. Grytor, soppor eller storkok över huvudtaget är det bästa för att hålla nere matkostnaden. Kolla igenom kyl & frys och ta till vara på alla ingredienser som finns. Vi kastar alldeles för mycket bra mat, både dåligt för miljön och plånboken.
Ett måste på ALLA julbord är denna skagencheesecake. Ett av mina allra mest populära recept, krämig, smakrik och dessutom busenkel att göra.
Det här behöver du till denna räkcheesecake : 250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd) 100 gram smält smör
Fyllning till räktårta : 5 gelatinblad 400 gram phialdelphiaost 3 dl creme fraiche 34 % 1 rödlök finhackad 1 burk med röd kaviar / stenbitsrom 500 gram räkor med skal 2- 3 msk finhackad färsk dill 1 – 2 msk nypressad citronsaft salt & peppar
Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.
Gör din räkcheesecake så här : Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering dekorera den med räkor, röd rom, gravad lax, ägg eller vad ni tycker om.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och hörni, missa inte att det är upp till 50 % REA på LINDEX just nu. Klicka här