En av de mest omtyckta sopporna på bloggen har varit denna tomatsoppan med fetaost & knaperstekt bacon.
Har ni inte provat än så är det dags.
Fotograf : Ulrica Pousette
Det här behöver du till 4- 5 portioner:
3 st burkar med fyllig tomatkross ( jag valde smaksatt med örter )
1 finhackad scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
olivolja
5-6 dl vatten
1 dl grädde
1 msk köttfond
1 msk strösocker
Salt & peppar och lite cayenne
Garnering : Finklippt stekt bacon , fetaost och vitlöksbröd
Gör så här :
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den finhackade löken + vitlöken glansig, och häll i kryddorna och låt fräsa, rör sedan i lite av vattnet och låt sjuda lite upp en stund. Vänd ner de krossade tomaterna, fonden och sedan häll i sockret. Låt sedan soppan sjuda en halvtimma ( minst ) sedan mixar du soppan slät. Smaka av med salt och peppar, eller mera kryddor och om så önskas – runda av tomatsoppan med en skvätt grädde.
Serveras sedan med knaperstekt baconströssel och fetaost.