TOMATSOPPA MED FETAOST & BACON

En av de mest omtyckta sopporna på bloggen har varit denna tomatsoppan med fetaost & knaperstekt bacon.
Har ni inte provat än så är det dags.
Fotograf : Ulrica Pousette

Det här behöver du till 4- 5 portioner:
3 st burkar med fyllig tomatkross ( jag valde smaksatt med örter )
1 finhackad scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
olivolja
5-6 dl vatten
1 dl grädde
1 msk köttfond
1 msk strösocker
Salt & peppar och lite cayenne

Garnering : Finklippt stekt bacon , fetaost och vitlöksbröd

Gör så här :
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den finhackade löken + vitlöken  glansig, och häll i kryddorna och låt fräsa, rör sedan i lite av vattnet och låt sjuda lite upp en stund. Vänd ner de krossade tomaterna, fonden och sedan häll i sockret. Låt sedan soppan sjuda en halvtimma ( minst ) sedan mixar du soppan slät. Smaka av med salt och peppar, eller mera kryddor och om så önskas – runda av tomatsoppan med en skvätt grädde.

Serveras sedan med knaperstekt baconströssel och fetaost.

0
2 kommentarer

BULLAR SOM INTE BEHÖVER JÄSA

”Hastbullar” som du snabbt bakar utan jäst.
Allra godast precis nybakade med ett glas mjölk.
Mums!


Fotograf Ulrica Pousette. Recept kommer från min senaste bok ”Snabbt, gott & billigt”

Det här behöver du till 15-20 bullar:
75 gram smält smör
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
2 1/2 dl mjölk
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl

Gör fyllningen:
50 gram mjukt smör
3 tsk kanel
1 tsk vaniljsocjer
1/2 dl strösocker

Garnering
1 ägg
pärlsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop alla ingredienser till degen. Kavla sedan ut den tunt till en rektangel. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Mycket fyllning = saftiga bullar. Bred ut fyllningen och rulla ihop. Skär sedan upp bullarna cirka 2 cm breda.
Och lägg dem i bullformar på en bakplåt.Pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Och så puts in i ugnen en cirka 14-16 minuter eller tills de får vacker färg.

 

0
Kommentera

SPAVISTELSE


God morgon Måndag,
Välkommen ny vecka, för mig är det bästa veckan- då mina småpluttar kommer hem igen. Man vänjer sig inte riktigt med att huset är tomt varannan vecka. Men denna helgen var Melvin hemma extra, han ville hänga med Thelma som har varit och passat djuren. Vi var ju iväg neråt Malmö för att spa:a och bo över på hotell. Och vilken tur med vädret vi hade, det var som vilken sommardag som helst.

.

Hotellet och rummen är byggda i New England-stil.
Känns nästan som att vara i Key west, i USA. Hur fint ?

Närmare utomlands än så här kommer jag ju inte för tillfället 😉 Och detta är inte helt fel det heller.
Gillar verkligen att få se mig om så här mycket i Sverige.

Vi åt en fräsch Poké Bowl till lunch.
Jag valde en med lax. Mums.


Checkade in på de fina rummet och så packade vi snabbt upp det viktigaste innan vi svirade om till spa-rocken. 
Efter att ha badat och spa:at tills vi var som russin gick vi och gjorde oss klara för middagen.
Så mycket goda smaker och smårätter.




Så ljuvligt när man fortfarande kan sitta ute och äta middag.


Magisk solnedgång.
Eftersom vi tog den tidiga middagen så valde vi att åter besöka spa:t igen efter middagen.
Nästan ännu vackrare på kvällen, men det är svårt att fånga på bild.

Lite senare i kväll , eller kanske det blir imorgon så kommer jag tävla ut en spavistelser till er på Instagram.
Så håll utkik där: @jennysmatblogg

0
2 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Tjingeling,
Här kommer veckomatsedeln för er som önskar tips på vad ni ska äta nästa vecka.

.

Måndag Vegetarisk tacos
Tisdag Hemmagjorda fiskpinnar
Onsdag Pannbiffar med potatismos
Torsdag Krämig carbonara med bacon & kyckling
Fredag: Fläskfilegratäng med gorgonzola 

Det här behöver du till 4-5 portioner:

6 portioner potatismos
2 äggulor
2 putsade fläskfilé
salt och peppar

Gorgonzolasås :
2 msk Smör
100 gram god gorgonzolaost
1 liten finhackad sharlottenlök
4 dl creme fraiche
1/2- 1 dl grädde
1 msk konc. köttfond
salt och peppar

Toppa med klippt fin persilja

Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader. Rör ihop potatismoset med äggulorna Spritsa moset runt omkring på en ugnsfastform och gratinera i ugnen tills den fått vacker färg. Under tiden skär du cm-tjocka bitar av fläskfilen och bryner klart i smör. På stekspadet gör du sedan såsen, fräs löken mjuk i smöret – men den ska inte få färg. Häll över vätska och låt sjuda. Sila bort löken och rör ner creme fraiche, och fond och smula ner osten och låt puttra i fem minuter smaka av med salt och peppar. Lägg upp köttet i mitten på fatet med spritsat gyllene mos, ringla över såsen och dekorera med persilja.

* * * * * * *

Något gott till kaffet : Kolapaj med lingon 

Det här behöver du till botten:
125 gram smör
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 ägg
2 msk vatten

Kolafyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap

Garnering: 
1 1/2 dl lingon

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Mät upp ingredienser till botten och nyp ihop till en deg. Tryck ut i en rund form, cirka 25-27 cm.
Nagga med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den fått lite färg.
Under tiden mäter du upp ingredienserna till kolafyllningen, och låter den sjuda upp till 118-120 grader,
det tar cirka 20 minuter. Ta ut formen och häll i kolafyllningen , toppa med lingon och låt svalna innan servering.

Gott att ha lite lättvispad grädde till.

 

0
3 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

TILL HELGENS FRUKOSTBUFFE

.

Godmorgon fina ni.

Till sommaren hör ju somriga bruncher och att få duka upp lite extra vackert.
Kanske tillochmed övertala sambon att grädda pannkakor,
eller baka härliga scones?

Jag har fått massor av frågor kring underläggen som jag säkert haft i minst 10 år nu och fortfarande älskar.  Du hittat dem HÄR

IMG_1304 (1)
Det är lyxig med en liten hotellfrukost,
fast man bara är hemma ♥IMG_1306
Juicekannan som jag fyndade på Mio, och mjölkflaskan jag köpte på IKEA.
Det ser mycket trevligare när man häller upp i kannor, eller hur ?

IMG_1313 (1)
Den snygga juicekannan / saftkannan hittar du HÄR.
Nygräddade våfflor som är farligt gott med nutella, hallon och grädde på. 

Blå tallrikarna är ett loppisfynd – har fått den frågan många gånger. Och så lite krispiga grönsaker också till smörgåsarna.

IMG_1426

De blåa bordsunderläggen har jag fått massor av frågor på.
Nu har jag hittat att jag klickade hem dem från Cervera , handlar alltid på nätet då det sällan finns många i butik. Du hittar dem HÄR

IMG_1348

Vitaminboost med god juice och mycket frukt och bär.
Gott & nyttigt.

 IMG_1471

Hej hopp!!

3
1 kommentar

SMÖRDEGSBAKELSER MED BANAN & NUTELLA

Tips på busenkel efterrätt till kvällen.
Fotograf : Ulrica Pousette, recept kommer från min senaste bok : Snabbt, gott & billigt

Till 4 portioner behöver du: 
4 smördegsplattor
1 banan
1/2 dl nutella

Garnering: florsocker

Gör så här:
Kavla ut smördegen något. Skär banan på längden i fyra delar. Bred över rumsvarm nutella. Vik smördegen på längden, och tryck ihop kanterna med gaffel. Pensla med vatten och skjuts in i ugnen i 10 minuter på 225 grader, tills de blir perfekt gyllene. Pudra över rikligt med florsocker och servera genast.
Gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
Mmmm…

1
Kommentera

TACO-SNACKS

Hej där, 
Nu sitter vi i bilen på väg ner till Malmö, ska besöka ett av mina absoluta favorit spa:n. Häng med på min Instastory så får ni vara med oss hela helgen.  @jennysmatblogg

 Men det är ju även fredag idag – och där är det ju många som äter tacos- inte sant. Det är väl inte bara jag som får massa tortillabröd över efter tacosen? Men visste ni att ni kunde göra detta goda mellis:et av dem.
Går ju variera massor efter vad man har hemma, och barnen älskar dem.

Fotograf Ulrica Pousette recept kommer från min senaste bok : Snabbt, gott & billigt.
.

Det här behöver du:
2 mjuka tortillabröd
2 dl riven ost
100 gram philadelphiaost
1 förpackning bacon alt. rökt skinka
.
Gör så här: 
Strimla och stek baconet knaperstekt. Rör ihop osten, baconet och philadelphiaosten.
Lägg tortillabröd nummer ett i en torr stekpanna. Fördela ut ett tunt lager av fyllningen.
Lägg på locket och ställ gärna en jämn tyngd på brödet.
Stek på medelvarm värme. Vänd på bröden med hjälp av en tallrik, håll tallriken mot bröden och vänd upp & ner och lägg lägg tillbaka så att du steker bägge sidor.
När de fått vacker färg och fyllningen smält är det klart. Klipp lagom stora bitar med en stor sax.

Klart att servera.

 

0
1 kommentar

STRONGER

REKLAMSAMARBETE MED STRONGER

Tjingeling raringar,

Hoppas ni vaknat på bästa sidan.
Här i Kalmar strålar solen, och det är fortfarande sommar i luften. Ljuvligt. I går åkte jag över till Öland för att fota snyggelisnygga träningskläder.
Jag älskar ju Strongers designade leggings, så jag hörde bara helt sonika av mig till dem och frågade om vi inte kunde ha ett samarbete. Och med det så fick jag en grym rabattkod till er.

 
Med koden JENNY20 får ni 20 % på allt ( ej rea-produkter)
KLICKA HÄR 
.

Dessa legging heter Vietnam,
du hittar dem här


Dessa heter Pop och finns även i rosa.
Supersöta tycker jag. Du hittar dem här

.

Gillar färglada leggings, och dessa coola hittar du
här

Jackan hittar du här och de snygga camoleggingsen hittar du här

Det blir så mycket roligare att träna när man har snygga träningskläder. Nu är jag ingen som gillar att svettas på gym, tyvärr. Fast lite sugen nu på att ändå ge det där träningskortet en chans till. Sen är jag ju ute och går väldigt mycket med tanke på att jag har en hund som kräver mycket motion.


Enkelt svart, gillar verkligen modellen på strongers leggings.
De är höga i midjan och sitter skönt. Jag har stl S i mina kläder om det är någon som undrar över storleken.

Snygga detaljer på jackan.

Happy Shopping och glöm inte bort koden
JENNY20 

0
6 kommentarer

KNÄCKIG OCH SAFTIG TOSCAKAKA

Detta är faktiskt första gången som jag bakat toscakaka, men absolut inte sista gången. Jag har ätit många, men tyckt att det var lite torra och tråkiga. Men inte detta receptet, som jag fått skickat till mig av min fina bloggläsaren Ulrica. L. Wooow säger jag bara! Detta måste ni testa.
Den blir saftig, knäckig och helt galet gooood. 
Det här behöver du:

100 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Glasyr
100 gram smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram skållad mandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med matfett, och bröa.
Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.

Glasyren: 

Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Häll glasyren över kakan och bred ut den. Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.

1
6 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

HALLONCHEESECAKE- GROTTOR

När man ändå är igång och bakar så kan man ju prova lite olika sorter. Så det blev en omgång med hallon också.
Dessa blev ju inte lika fina som blåbärscheesecakesgrottorna. Men de var enklare att få ur muffinsformen då jag här använde mig av muffinsformar också.

Det här behöver du till 18- 20 st : 
250 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
100 gram philadelphiaost
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl hallon att toppa med

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg små muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt.
Blanda alla ingredienser till degen. Degen är mjuk men det går att hantera.
Dela i lika bitar och rulla till bollar, stora som valnötter. Lägg en degboll i varje form och tryck en grop i mitten.
Blanda färskosten krämigt och tillsätt övriga ingredienser till fyllningen.
Fyll gropen i varje kaka med färskostfyllning, ca 1 msk. Toppa med hallon.
Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 7-8 minuter.
Låt kallna på galler under en kökshandduk. Använder du en muffinsplåt måste du låta kakorna kallna helt innan du vänder plåten upp och ner och tar ut kakorna.
Sikta ev över florsocker innan servering. Förvaras svalt i låda med lock.

* * * * * * * 

Och så måste jag bara slå ett salg för SUPER-REAN på ellos
De har 25 % RABATT nu på ytterkläder & boots.  Kolla in dessa snyggingar  , ååååå vad jag villhöver dem. 

1
1 kommentar