H&M OCH HÖSTMYSIGA KLÄDER

 

Hej där,
Jag gick igenom kamerakortet denna morgonen. Och jag insåg att jag har så mycket bilder och recept som jag måste komma ifatt med här.
Så hoppas ni inte tröttnar om jag kommer uppdatera massor här under de kommande dagarna.
I alla fall…. Jag tillhör ju dem som inte älskar att springa runt i klädbutiker. Tycker rent av att det är tråkigt att handla kläder till mig själv ( förutom när jag sitter hemma och nätshoppar ) 
Men när jag springer på något som jag gillar, så handlar jag istället alla färger de har.
Så blev det med dessa stickade tröjorna. Älskar stickat, det kan man både klä upp och klä ner. Snyggt till leggings, snyggt till jeans – ja snyggt till det mesta om du frågar mig. Modellen är stor & rymlig, och går ner över rumpan, så man slipper frysa.

Fyndade dem på H&M med matchande mössor.

Tipselitips om ni också behövde lite höstmysiga kläder.

0
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Gomorron,
Här kommer veckomatsedeln,
.


Måndag Krämig köttfärsröra
Tisdag : Smörstekt torsk med dillsås 
Onsdag Fläskytterfile i pepparsås
Torsdag Gryta med söt-sursås
Fredag Herrgårdskyckling

Recept till 4 personer på herrgårdskyckling:
4 kycklingfileer
smör
salt& peppar
100 gram rökt skinka
2 msk finhackad persilja
4 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 1/2 dl riven herrgårdsost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfilerna runt om i en stekpanna så att de får fin färg. Salta & peppar under stektiden. Lägg dem i en form och strössla över den strimlade skinkan. Blanda ihop creme fraiche, persilja, dijonsenap, och riven ost. Fördela ut röran över kycklingen och skinkan. Och ställ in imitten på ugnen, i cirka 20 minuter- eller tills kycklingne är klar.
Servera med klyftpotatis eller ris.
.

Något gott till kaffet: Ryttarkakor

Det här behöver du: 
175 gram smör
6 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 krm vaniljsocker

Knäckig topping: 
75 gram smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl sirap
200 gram kokosflingor

Gör det här:
Ställ ugnen 225 gram.
Smält smöret i en kastrull rör ner ägg, socker och rör ihop övriga ingredienser och blanda ner.
Rör om tills du har en smidig smet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ( cirka 30 *45 cm)  och fördela ut chokladsmeten.
Grädda i mitten i cirka 10 minuter, under tiden gör du toppingen.
Blanda smör, socker och grädde & sirap och koka upp, rör om då och då. Låt sjuda ett par minuter, och vänd ner kokosen. Låt sjuda ytterligare 1 minut, och ta ut kakan och fördela ut knäcktäcket, grädda ytterligare 8-10 minuter.

Ta ut och låt svalna något innan du skär lagom stora bitar.

0
Kommentera

KASSLER STROGANOFF


Fotograf Ulrica Pousette, Recept från min senaste bok ”Snabbt, gott & billigt ”

Det här behöver du för 4 personer:
800 gram kassler
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpure
2 msk chilisås ( alt. ketchup om ni vill ha den mild)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
salt & peppar

Gör så här: 
Hetta upp en stekpanna med smör, fräs den hackade löken glansig.
Skär ner kasslern, och fräs den genomvarm. Pressa ner vitlöksklyftan och vänd ner tomatpure och chilisås.
Rör om och vänd ner grädde & crème fraîche. Låt allt sjuda upp och smaka av med sambal oelek, salt & peppar.

Servera genast!

3
Kommentera

BOKADE JULBORD

REKLAM FÖR JULBORDSMÄKLARNA

 

Håll i hatten nu bloggisar,

Nu är det faktiskt mindre än 1 månad kvar tills det är dags för julbord!
Och skojar ni vad jag tänker äta på olika julbord detta året.  Julluncher / jultallrik och julmiddag…. Längtar!

❤️


Jag åker ju upp till Stockholm sista veckan i November för att signera alla böcker. Så varför inte passa på att äta lite härliga julbord där uppe?
Sagt och gjort, så nu har vi bokat två olika julbord i Stockholm genom Julbordsmäklarna.
Jag tycker det är så himla smidigt att få en överblick över alla julborden när man bokar via Julbordsmäklarna. Och det kostar inget extra, samma pris som om ni bokar direkt med restaurangen. Jag tycker det är ett extra plus också för jag som inte kan Stockholm så bra vill ju gärna se bilder på hur restaurangen ser ut och vilken meny de har. Alla julbord är ju så olika.
.

Bilderna är från förra årets julbordsätande.

Vi började med att boka  Pluras julbord på Stortorgskällaren. Det ska blir riktigt spännande.
Sedan blir det ett annat ett annat traditionellt julbord på Stadshuskällaren. 
Tyckte även att det passande utmärkt att boka Hotel Hasselbacken för en sådan här julbordsweekend då man kan bo i deras anrika miljö ute på Djurgården och om man vill så kan man äta deras klassiska traditionella julbord både till lunch och middag. Deras julbord är även bokningsbart på julafton.

Ja ja, men ni förstår att jag räknar ner tills dess va. Men inte nog med det, fortsättning följer…. 😉


Sedan blir det en tur till Göteborg i December för att besöka Hällsnäs gård
Ser så himla fint & mysigt ut på bilderna. Och dagen efter på Lördagen har vi bokat in oss i Malmö där vi bokat rom på Story Hotell och julmiddag blir på Kasai in the sky 
Vi var där förra helgen och åt deras avsmakningsmeny som var galet god. Så nu ville vi även prova på julbordet.
Det ska vara något utöver det vanliga.

Och avslutningsvis så bokade jag ett julbord i Växjö med alla barnen på DETTA stället
Vilket jag bokade för att alla mina Växjövänner har rekommenderat det. Så här har vi höga förväntningar nu.

Och jag har nya datum som jag ska boka in för julluncher ,
men det kommer längre fram 😉

0
15 kommentarer

OST- & SKINKPAJ

Kikar förbi med ett litet middagstips. 

Fotograf Ulrica Pousette, recept kommer från min senaste bok : Middagstipset.

Det här behöver du:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
3 msk kallt vatten
100 g rökt skinka
3 dl riven ost med smak
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk paprikapulver

Gör så här:
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

Skär skinkan i strimlor. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.

Sänk värmen till 200°C. Lägg skinka och ost i pajformen. Häll över äggstanningen.Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat.

Serveras med en god sallad

13
Kommentera

SISTA TIMMEN

Godermorgon,
.
Jag åkte över en sväng till Öland i Söndags.  Och det var så där härligt krispigt & höstligt i luften, åkte upp till slottsruinen och fotade och insåg att ljuset var helt magiskt denna kvällen. Så jag beslöt mig för att köra kustvägen upp mot Sandvik. Sista timmen innan solnedgång, kan vara då ljuset är som vackrast.


Gulliga kossorna som betade var jag ju också tvungen att föreviga. 
Äleklinta, ett av mina favoritställen på ön. Har ni inte varit här tidigare så kom hit när ni är på Öland nästa gång.
Packa ner en fikakorgen och sikta kosan hitåt. Eller en liten engångsgrill och grilla korv på.
Kör sedan kustvägen, som är galet vacker. 


Det var inte bara en vacker kväll,
det var också väldigt blåsig kväll på Öland. 
Här fångade jag de sista solstrålarna innan solen gick ner.
Öland är så vackert, och här är alla årstider magiska.

Med det ville jag bara önska er en fin fortsatt fin torsdag.

Och pssst…. glöm inte att det är fredag imorgon! Jaaaay.

0
Kommentera

EN WEEKEND I MALMÖ

 REKLAM FÖR ELITE HOTELS
.



Hej på er! 

Måste ju bara säga att woooow vilken härlig weekend vi haft, nu har jag suttit och gått igenom alla bilder. Kan inte ta med alla då skulle detta inlägget bli milalångt. Men många av er har ju redan följt med oss på Instastoryn så där har ni fått se all god mat vi ätit.
Och vi hade inte bara tur med vädret utan med val av restauranger och utflykter också. Men vi börjar med det som är viktigast på ett hotell…. nämligen frukosten.

Elite Savoy- Malmös mest klassiska hotell.
Utöver detta stoltserar hotellet med en ny frukostbuffé i egen regi – och den var magisk.


oj oj oj… Så jäkla gott! Då är inte ens våfflorna med sylt och grädde med på bild här.
De var inte att leka med.
.

.
Känner du att du skulle vilja överraska någon med en härlig hotellweekend.
Så har du nu möjlighet att ta del av Elites erbjudande med weekendpaket & middag.
KLICKA HÄR

.

Malmö by night! Så vackert.

Vi besökte Quan efter era rekommendationer – som faktiskt blev en av mina topp 3 bästa restaurangupplevelser.
Maten var helt fantastisk och servicen var grym…. har ni vägarna förbi så MISSA INTE!

Varning för läskande bilder…..



Avslutade det hela med lite desserter också.
Kunde knappt röra mig efter all god mat!

På Lördagen så hittade vi en musikbutik med massor av LP-skivor. Där jag köpte ett 20- tal skivor, tänkte visa i ett eget inlägg sen. Mest begagnade men även en och annan ny. Dock hade jag ju inget att spela dem på, för som ni vet har jag ju letat den perfekta spelaren länge, men inte hittat någon. Fast jag blev rekommenderad i butiken att åka ut till Jakriborg där de hade en affär de sålde massa fina begagnade LP-spelare. Så nu har jag en alldeles egen.


Men jag hade aldrig hört talas om Jakriborg innan.
Supermysigt ställe som vi var tvungna att läsa på om. det känns som en egen liten ”ministad” och den ligger strax utanför Lund.
Hit vill jag åka sedan på deras omtalade julmarknader, dock är det inställt i år- pga de rådande omständigheterna.
Men supermysigt att strosa runt här en timme eller två i gränderna.

Men förutom att loppa skivor, äta mat och promenera runt så har vi ju fikat massor.
Denna bullen kostade hutlösa 47 kronor, sjukt pris- och hade jag vetat det innan så hade jag inte köpt den.
Tur att den var väldigt god med extra mycket fyllning i. 😉
.

 

1
2 kommentarer

DUMLEMUFFINS

Tjingeling,
i dag har jag mest suttit i telefonmöten, och när jag inte gjort det så har jag haft elektriker, trädfällare och sömmerskan hemma.
En sådan dag där jag inte hunnit öppna datorn, efter middagen så körde jag till IKEA och köpte lite nya kuddar, och täcken.  Jag har ju från och med igår flyttat upp i nya sovrummet- så snart kommer bilder. Behöver bara få upp gardiner och fälla lite träd innan dess 😉

Här kommer ett smarrigt recept till er.

Jag brukar baka dubbelsats och frysa in. Perfekt att ta fram en påse när man får oväntat besök.

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycken dumlekolor
15 stycken noblesschoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Trycks ner en varsin dumle i mufffinsen, och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. Ta ut och lägg en noblesschoklad på varje.

Serveras med fördel lite ljumna. Eller för den delen de är försvinnande goda även från frysen

2
2 kommentarer

TOSCAKAKA MED PÄRON

Jag gjorde en sådan himla god och saftig toscakaka i somras, att jag var tvungen att prova den igen, men med päron i.
Och ja, denna blev till och med snäppet godare.
Mums.

 

Det här behöver du:
100 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Glasyr
100 gram smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram skållad mandel

1 skivat urkärnat päron

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med matfett, och bröa.
Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen och fördela ut päronskivorna.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.

Glasyren: 

Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Häll glasyren över kakan och bred ut den. Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.

2
4 kommentarer

NELLY RAPP

 REKLAM FÖR SFSTUDIOS & NELLY RAPP

Hej där,

Då var det söndag igen, fasligt så fort dagarna går nu för tiden.
Nu börjar halloween & de läskiga monsterfesterna att närma sig minsann. Och vad passar då bättre än med en spännande biopremiär i samma tema.  Har ni hört talas om ”NELLY RAPP”, den tuffa blivande lilla monsteragenten? För att fira här att det kommer en riktigt härlig spökfilm så passade vi på att duka upp med värsta läskiga spökfikan. Och vi bjöd på monstertårtor inspirerade av de som Roberta gör i filmen.


JFilmen handlar alltså om Nelly och hennes hund London som ska tillbringa höstlovet hos sim morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna livet som hon trott- han är nämligen en mosteragent. Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och frankensteinare – och dras in ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov. Filmen är från 7 år i vuxet sällskap.
Biopremiär 23 Oktober 

Hur spännande låter inte detta ?
En film som kommer lagom till höstlovet, vi kommer definitivt gå och kolla på denna med barnen.
Film är alltid bäst på bio, med varma smörpopcorn ( om du frågar mig ) varma snacks om du frågar Nomi.
Till vår spökfika hade vi bakat fladdermöss, spindlar och andra läskiga insekter.


Receptet är naturligtvis busenkelt. Precis så som jag vill ha det.

 Det här behöver du : 
150 gram smör
2 dl strösocker
10-12 msk med oboy
6 dl havregryn
1 dl mjölk
chokladströssel

Till ögon hade jag pingvinstång
till spindelben hade jag lakritssnören
och oreokakor till vingar.

Gör så här: 

Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet , jag använder elvisp.
Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar. Rulla dem i strössel och dekorera dem bäst du vill i otäcka former. Ögonen hade jag pingvinstång som jag skivade tunt.

Vill ni se trailern på filmen så hittar ni den här.

.

1
4 kommentarer