SOFT BUN MED PULLED PORK

Gomorron, 
Här kommer tipselitips på trevligt tilltugg.
Dessa soft buns eller Bao bun som det också heter, beställer jag ofta när jag går ut och äter. Men visste inte att de fanns att köpa. Men när Victoria på Matplatsen skrev att hon hade köpt så åkte jag ner till vår asiatiska butik i stan och köpte på mig ett gäng.
Detta är både gott, och väldigt trevlig som förrätt eller mingel.


Bröden kan man fylla med vad man helst gillar.
Tillsamman med lite goda grönsaker , picklad lök och såser. Bröden köper man frusna och ångas sedan klara.
Ställ ett durkslag klätt i bakplåtspapper över en stor kastrull och lägg ner bröden. Koka upp vattnet och låt dem ångas tills de är genom varma.
Cirka 15-20 minuter tog det. Jag fyllde bröden med pulled pork, krispig sallad och picklad rödlök, pressgurka och tryffelaioli.
Mums.

1
Kommentera

CON CARNE POLLO

Tänk er Chili con carne fast med kyckling. 
Magiskt gott


Fotograf Ulrica Pousette. Recept från senaste boken : Snabbt, gott & billigt.

Chicken con carne för 5-6 personer :
800 gram kycklingfärs
smör
1 vitlök
1/2 finhackad gul lök
1 kycklingbuljong
1 burk med krossade tomater
1 dl vatten
2 burkar med vita bönor
en nypa socker
1 kryddmått salt
Sambal oelek  – hur mkt beror på hur starkt du vill ha det

Tillbehör : sallad , turkisk yougurt och tortillachips

Gör så här: 
Hetta upp en djup stekpanna med smör, hacka löken och fräs lök / vitlöken glansig.
Vänd ner färsen och bryn den klar, vänd ner vatten, krossade tomater, fond, bönor  , salt oc kryddor.
låt puttra på svag värme, och smaka av med sambal oelek, med tesked. För det är ganska starkt, föredrar du inte så starkt räcker det med ett par tsk, jag hade i lite mer.

Gott gott

3
5 kommentarer

Jennys Jul

REKLAM FÖR MINA BÖCKER

 

Hej där,

Så roligt att ni uppskattade julboken så mycket förra året. Blir så glad enda in i själen av att läsa alla era rara kommentarer.
Den säljs i år också, både på nätet och i butiker. Vill ni ha ett signerat EX så kan ni beställa det här längst ner i inlägget.

Även Middagstipset & Snabbt, gott & billigt kan ni beställa om ni vill ha ett eget signerat ex eller om ni vill ge bort i julklapp. 


Boken innehåller mycket saffransbak, julkakor, juliga efterrätter och långpannakakor. Bl.a innehåller boken världens godaste ostkaka. Längtar tills det är dags att baka den igen.  Den innehåller såklart också klassisk julmat såsom Janssons Frestelse & köttbullar, men även kroppkakor och inkokt lax, det finns recept på hemmagjorda sillinläggningar, goda gratänger ja allt som kan tänkas höra julen till.



Min pepparkakslatte blev väldigt poppis.
Så den hamnade direkt i boken. Det är många recept i boken, som inte finns på bloggen.
Så det är en blandning av mina favoriter och lite nyskapande härliga julrecept.
Hoppas ni kommer gilla den.

Godaste räkomeletten hamnade i boken.
Denna ber ALLA om recept på, för den är så smarrig.
.
Citronkola, olika sorters knäck, tryffel, fudge och annat julgodis.
Boken är fullproppad med massa gott och roligt till julgodisbordet.

.NI FINNER ERBJUDANDET HÄR 

Beställer i idag så har ni boken lagom till första advent.
,

 

0
10 kommentarer

SEMMELKLADDKAKA

Semmelkladdkaka – en favorit!

Fotograf Ulrica Pousette, recept kommer från senaste boken ”Snabbt, gott & billigt”.

Det här behöver du:
smör+ ströbröd till formen
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Topping: 
2 dl lättvispad grädde
florsocker
75 gram mandelflagor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen.
Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen (20-22 cm) och ställ in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter.  Låt svalna i kylskåp ett par – tre timmar innan servering.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker &  på med den kalla mandeln

8
1 kommentar

STRONGER

REKLAMSAMARBETE MED STRONGER

Godkväll,

Hoppas ni fått en finfin start på denna måndag. Tycker det är så härligt med hösten och den krispiga kalla luften.
För ett tag sedan var vi ute och fotade för Stronger, de har fått in massa nya snygga färger och modeller.
Och med min kod JENNY20 får ni 20% rabatt på hela ert köp.
.


Här hittar ni jackan och byxorna ovan.


Dessa snygga gröna gillar jag jättemycket.

Dessa snygga enfärgade gröna setet hittar du här:

Snyggelisnygga träningsjackan hittar ni här

För att komma till butiken så
KLICKAR DU HÄR 
Glöm inte ange koden: JENNY20

Happy Shopping. 

0
Kommentera

PRESSGURKA

Gott till köttbullar eller en god gryta.
Det här behöver du:
1 gurka
1 msk ättika 24 %
2 msk socker
1 kryddmått salt
finhackad persilja

Gör så här:
Skiva gurkan tunt över en tallrik.
Häll över ättika, socker och salt. Lägg press över gurkan. Jag la en annan tallrik med en mjölpåse över.
Ungefär en timme ska det stå. Men vänd om gurkan då och då.
Innan servering klipp över persilja.

Klart att servera.

 

4
Kommentera

PICKLAD RÖDLÖK

Gott att ha till tacos,till kött till salladen.
Ja till det mesta faktiskt.

Det här behöver du: 
3 rödlökar
1/2 dl ättika 24%
2 dl strösocker
3 dl vatten

Gör så här: 
Blanda allt i en kastrull.
Koka upp och se till att sockret löser sig. Släng i löken och låt sjuda ett par minuter. Häll upp i ren glasburk
Låt svalna.

3
2 kommentarer

FRITERAD BANAN

Att göra friterad banan hemma är inte alls svårt.
Och man behöver ingen fritös för det. Här kommer det busenkla receptet.

Serveras med glass och massa sirap. 

Det här behöver du till 4 portioner friterad banan:
4 mogna bananer
1 1/2 liter rapsolja till fritering

2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl kallt vatten

Friterad banan gör du så här:
Häll i oljan i fritös eller tjockbottnad hög gryta, jag har en i gjutjärn. Det ska bli en cirka 5-7 cm högt med olja. Hetta upp på medelstark värme, blanda ihop de torra ingredienserna först och sist rör du ner vattnet, rör till en slät  frityrsmet. Bra att ha den i en djup tallrik när du ska doppa ner frukten. För att se om oljan är tillräckligt varm så doppa ner en droppe av frityrsmeten och när det börjar spraka och friteras är olja tillräckligt varm. Doppa bananerna i frityrsmeten och ner i oljan, fritera dem till gyllene bruna. Lägg upp på hushållspapper, och låt överflödig olja rinna av.

Servera genast med glass och sirap

1
Kommentera

HEMMAGJORDA TORTILLACHIPS

Vi kan inte vara de enda som får över massa tortillabröd efter tacomyset ?
Då ska jag tipsa er om vad ni kan göra för gott av dessa där! Jorå, ni kan fritera dem,blir sjukt goda.
Förslagsvis kan man äta dem med hemma gjord guacamole  eller till denna goda ostsåsen


Det här behöver du:
mjuka tortillabröd
1 1/2 liter rapsolja
flingsalt

Gör så här:
Värm upp oljan till 150 grader. Se också till att alltid ha ett lock nära till hands om du friterar i kastrull om det mot förmodan skulle börja brinna i oljan. Medan oljan värms så slice:ar du upp tortillabröden som en pizza.
Lägg försiktigt ner dem i fritösen och låt dem lägga där tills de får en vacker färg. Ta upp dem och lägg dem på ett hushållspapper och salta genast med flingsalt. Låt dem rinna av innan du serverar dem.

0
2 kommentarer

GRYTFRITERADE CHIPS MED DILLSMAK

Hej hej
I går provade vi att fritera allt möjligt här hemma. Vi skulle även ha provat roliga tips vi fick från er, ( som att fritera snickers, glass & oreokakor) men vi vart så mätta så det blev ingen efterrätt. Men dessa chipsen fick högsta betyg. Kryddsätt efter egen smak och tycke.


Detta behöver du
4 stora potatisar
1 1/2 liter rapsolja

Kryddsättning
dillkrydda
lökpulver
salt

Gör så här: 
Värm upp oljan till 150 grader. Se också till att alltid ha ett lock nära till hands om du friterar i kastrull om det mot förmodan skulle börja brinna i oljan. Medan oljan värms så skivar du potatisen tunt, och lägg i kallt vatten och skölj runt några gånger eller byt vatten ett par tre gånger, så att vi får bort potatisstärkelsen.
Lägg försiktigt ner potatisen med hjälp av en hålslev. Fritera din potatis i 10-15 minuter och vänd runt den då och då tills den fått fin gyllene färg och blivit krispig. Tag upp på hushållspapper och krydda upp dem medan de är varma.

Klart att servera i en vacker skål.

1
1 kommentar