EN WEEKEND I MALMÖ

 REKLAM FÖR ELITE HOTELS
.



Hej på er! 

Måste ju bara säga att woooow vilken härlig weekend vi haft, nu har jag suttit och gått igenom alla bilder. Kan inte ta med alla då skulle detta inlägget bli milalångt. Men många av er har ju redan följt med oss på Instastoryn så där har ni fått se all god mat vi ätit.
Och vi hade inte bara tur med vädret utan med val av restauranger och utflykter också. Men vi börjar med det som är viktigast på ett hotell…. nämligen frukosten.

Elite Savoy- Malmös mest klassiska hotell.
Utöver detta stoltserar hotellet med en ny frukostbuffé i egen regi – och den var magisk.


oj oj oj… Så jäkla gott! Då är inte ens våfflorna med sylt och grädde med på bild här.
De var inte att leka med.
.

.
Känner du att du skulle vilja överraska någon med en härlig hotellweekend.
Så har du nu möjlighet att ta del av Elites erbjudande med weekendpaket & middag.
KLICKA HÄR

.

Malmö by night! Så vackert.

Vi besökte Quan efter era rekommendationer – som faktiskt blev en av mina topp 3 bästa restaurangupplevelser.
Maten var helt fantastisk och servicen var grym…. har ni vägarna förbi så MISSA INTE!

Varning för läskande bilder…..



Avslutade det hela med lite desserter också.
Kunde knappt röra mig efter all god mat!

På Lördagen så hittade vi en musikbutik med massor av LP-skivor. Där jag köpte ett 20- tal skivor, tänkte visa i ett eget inlägg sen. Mest begagnade men även en och annan ny. Dock hade jag ju inget att spela dem på, för som ni vet har jag ju letat den perfekta spelaren länge, men inte hittat någon. Fast jag blev rekommenderad i butiken att åka ut till Jakriborg där de hade en affär de sålde massa fina begagnade LP-spelare. Så nu har jag en alldeles egen.


Men jag hade aldrig hört talas om Jakriborg innan.
Supermysigt ställe som vi var tvungna att läsa på om. det känns som en egen liten ”ministad” och den ligger strax utanför Lund.
Hit vill jag åka sedan på deras omtalade julmarknader, dock är det inställt i år- pga de rådande omständigheterna.
Men supermysigt att strosa runt här en timme eller två i gränderna.

Men förutom att loppa skivor, äta mat och promenera runt så har vi ju fikat massor.
Denna bullen kostade hutlösa 47 kronor, sjukt pris- och hade jag vetat det innan så hade jag inte köpt den.
Tur att den var väldigt god med extra mycket fyllning i. 😉
.

 

1
2 kommentarer

DUMLEMUFFINS

Tjingeling,
i dag har jag mest suttit i telefonmöten, och när jag inte gjort det så har jag haft elektriker, trädfällare och sömmerskan hemma.
En sådan dag där jag inte hunnit öppna datorn, efter middagen så körde jag till IKEA och köpte lite nya kuddar, och täcken.  Jag har ju från och med igår flyttat upp i nya sovrummet- så snart kommer bilder. Behöver bara få upp gardiner och fälla lite träd innan dess 😉

Här kommer ett smarrigt recept till er.

Jag brukar baka dubbelsats och frysa in. Perfekt att ta fram en påse när man får oväntat besök.

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycken dumlekolor
15 stycken noblesschoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Trycks ner en varsin dumle i mufffinsen, och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. Ta ut och lägg en noblesschoklad på varje.

Serveras med fördel lite ljumna. Eller för den delen de är försvinnande goda även från frysen

2
2 kommentarer

TOSCAKAKA MED PÄRON

Jag gjorde en sådan himla god och saftig toscakaka i somras, att jag var tvungen att prova den igen, men med päron i.
Och ja, denna blev till och med snäppet godare.
Mums.

 

Det här behöver du:
100 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Glasyr
100 gram smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram skållad mandel

1 skivat urkärnat päron

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med matfett, och bröa.
Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen och fördela ut päronskivorna.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.

Glasyren: 

Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Häll glasyren över kakan och bred ut den. Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.

2
4 kommentarer

NELLY RAPP

 REKLAM FÖR SFSTUDIOS & NELLY RAPP

Hej där,

Då var det söndag igen, fasligt så fort dagarna går nu för tiden.
Nu börjar halloween & de läskiga monsterfesterna att närma sig minsann. Och vad passar då bättre än med en spännande biopremiär i samma tema.  Har ni hört talas om ”NELLY RAPP”, den tuffa blivande lilla monsteragenten? För att fira här att det kommer en riktigt härlig spökfilm så passade vi på att duka upp med värsta läskiga spökfikan. Och vi bjöd på monstertårtor inspirerade av de som Roberta gör i filmen.


JFilmen handlar alltså om Nelly och hennes hund London som ska tillbringa höstlovet hos sim morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna livet som hon trott- han är nämligen en mosteragent. Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och frankensteinare – och dras in ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov. Filmen är från 7 år i vuxet sällskap.
Biopremiär 23 Oktober 

Hur spännande låter inte detta ?
En film som kommer lagom till höstlovet, vi kommer definitivt gå och kolla på denna med barnen.
Film är alltid bäst på bio, med varma smörpopcorn ( om du frågar mig ) varma snacks om du frågar Nomi.
Till vår spökfika hade vi bakat fladdermöss, spindlar och andra läskiga insekter.


Receptet är naturligtvis busenkelt. Precis så som jag vill ha det.

 Det här behöver du : 
150 gram smör
2 dl strösocker
10-12 msk med oboy
6 dl havregryn
1 dl mjölk
chokladströssel

Till ögon hade jag pingvinstång
till spindelben hade jag lakritssnören
och oreokakor till vingar.

Gör så här: 

Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet , jag använder elvisp.
Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar. Rulla dem i strössel och dekorera dem bäst du vill i otäcka former. Ögonen hade jag pingvinstång som jag skivade tunt.

Vill ni se trailern på filmen så hittar ni den här.

.

1
4 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Hej söndag,
Här kommer en massa tips till kommande vecka.
Hoppas ni hittar lite ni gillar,
.

Måndag : Grön ärtsoppa
Tisdag : Fiskgratäng med dill och majs
Onsdag : Parmesanpanerad kycklingfile
Torsdag: Köttfärsgratäng med duschessmos 
Fredag Fläskfilegömma

IMG_6007

Det här behöver du till en gratäng för 4 personer:
1 stor putsad fläskfile
smör
salt & peppar
1/2 bit purjolök
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk chilisås
1/2 msk kalv eller köttfond
salt & peppar
10 körsbärstomater
mozzarella

Gör så här: 

Ställ ugnen på 225 grader.  Putsa och skär filen i medaljonger och bryn bitarna klara i en stekpanna med smör, salt & peppar.
Hacka purjolöken och lägg i botten, ( vill ni ha mjukare smak så bryner ni även löken innan) lägg file bitarna över. Blanda ihop creme fraiche, vispgrädde, chilisås, fond salt & peppar.Fördela ut såsen över fläskfilen, klyfta tomaterna och skiva över några bollar mozzarella. Jag hade små bitar, annars räcker det med två stora bollar. Några varv med pepparkvarnen över gratängen och ställ in i ugnen. Grädda i mitten av ugnen i 15- 20 minuter eller tills osten har smält och bubblat.
Klart att servera med ris eller pressad potatis

* * * * * * * * * * * *

.Mjölkchokladsbiskvier

img_3853

Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllningen: 
300 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 dl florsocker
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering:
200 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör ihop 300 gram rumsvarmt smör+ 1 äggula, avsvalnad smält mjölkchoklad & florsocker. Rör ihop till en jämn och klumpfri smet. Fördela ut fyllningen på bottnarna. Ställ dem gärna svalt 10-15 minuter innan du chokladdoppar dem ( spara ett par rutor för dekoration av biskvierna )

Voila! Busenkelt & jättegott.

0
Kommentera

SNICKERSGLASS

Vill ni bjuda på något gott i helgen ?
Prova denna snickersglassen
Fotograf Ulrica Pousett

Den karamelliserade mjölken är alltså färdigkokt sötad kondenserad mjölk.

Det här hade jag i min glass:
5 dl vispgrädde
1 burk med kondenserad sötad mjölk
300 gram med jordnötssmör
2 nävar salta jordnötter
1 burk med karamelliserad mjölk + ett par msk ovispad grädde
chokladströssel
.

Gör så här:
Vispa grädden så att den bildar toppar, vänd ner jordnötssmöret och vispa till jämn smet, vänd ner den sötade kondenserade mjölken och vänd om tills du har en klumpfri smet. Blanda upp den karamelliserade mjölken med lite ovispad grädde, för att få den lite lösare i konsistens. Ta fram en form och varva smet med jordnötter och karamelliserad mjölk ( kolasås), smeten  och toppa sedan ytan med jordnötter, strössel och ringla över kolasås. Plasta och ställ in i frysen i minst 4-5 timmar innan servering.

Ta fram en stund innan fikat.

 

0
5 kommentarer

ON OUR WAY TO MALMÖ

Bilden här ovan är dock från vår resa i Kapstaden.

Men vi är ”bara” på väg till Malmö. Det är inte så bara det heller. Jag gillar verkligen Malmö.
Det blir en liten miniweekend med jobb och spännande middagar inbokade. Funderade på att kanske ta en tur över till Köpenhamn i helgen,
eller hur är det nu….. Får vi ens åka över dit? Jag har lite dålig koll på.

Men vill ni följa med under resans gång så vet ni att jag finns på Instagram oxå
@jennysmatblogg

0
7 kommentarer

PIZZARULLE

Det är perfekt som mellis eller enklare lunch.
Jag köpte färdig pizzadeg, och detta tog knappt tjugominuter att få klart.

Fotograf: Ulrica Pousette
.

Lägg ner lite krut på en god tomatsås istället.

Tomatsås:
1 burk med tomatkross med smak av vitlök
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Gör så här

Koka upp alla ingredineser och mixa krosset
med en stavmixer om det behövs. Låt det småputtra i fem minuter på svag värme innan du brer på den.

Riv över cirka 200 gram mild ost över pizzan, klipp över cirka 100 gram rökt skinka.
Rulla ihop till ett börd, pensla med vatten och strö över sesamfrön. Grädda i 10- 15 minuter på 225 grader, eller tills brödet fått en vacker färg.

Skiva upp och servera genast.

0
2 kommentarer

MOULES MARINIÈRES

I går lagade vi musslor, vilket var första gången jag provat på att göra hemma.  Och hallåååå… hur enkelt & hur gott! Nu vill jag göra detta åtminstone varje helg 😉 Vi provade ett recept som vi hittade på Allt om mats- hemsida. Men gjorde om det lite efter eget tycke.

Godaste förrätten ever.

Du behöver till 4 personer
2 kilo blåmusslor
2 st scharlottenlök
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
3 dl torrt vitt vin
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
persilja

Gör så här:
Skrubba musslorna noga i kallt vatten. Dra loss eventuellt ”skägg”. Släng bort de musslor som är trasiga och dem som är öppna och inte stängs när de knackas i köksbänken. ala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en gryta ca 3 min. Häll i vinet och låt koka upp. Lägg musslorna i grytan och koka under lock ca 3-5 min. Ta upp musslorna med hål­slev. Släng bort de musslor som inte öppnats. Häll grädden i grytan och låt koka upp. Krydda med salt och peppar. . Lägg tillbaka musslorna i grytan. Fördela musslorna i djupa tallrikar och häll över gräddskyn & strö över klippt persilja.. Servera genast med nybakade vitlöksbröd.

Mums!

2
7 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

LAX I CITRONSÅS


Fotograf Ulrica Pousette, recept kommer från min senaste bok ”Snabbt, gott & billigt”

Det här behöver du : 
4 portionsbitar lax
handskalade räkor
färska örter

Citronsås: 
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
4 msk creme fraiche
1/2 msk hummerfond
finrivet skal från 1 citron + 2 msk pressad citronsaft

Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader, lägg laxen i en smord form.
Smält smöret i en kastrull, pudra ner mjölet och fräs en kort stund.  Vispa ner grädde, crème fraiche och fond och låt sjuda några minuter.
Ta bort från värmen, riv ner och pressa ner citronsaften. Häll detta över fisken och ugnsbaka i 15-20 minuter.
Toppa gratängerna med räkorna och lite färska örter.
Klar att serveras, kanske med kokt potatis eller ris.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Och självklart ett litet klädtips inför helgen. För huuuuur snygga är inte jackorna på Bubbleroom.
Kolla in dem här

8
14 kommentarer