INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KNÄCKEPIZZA

Hej där raringar,
Jag sitter och väntar på att göra en intervju med Aftonbladet. Vi ska prata om de fantastiska resorna vi gjorde till Bornholm. Jag hojtar till när ni kan läsa om reportaget.
Idag startade vi dagen med en brunch, gjord på knäckebrödspizzor.

Du behöver :
Runda knäckebröd
Tomatpure / ketchup 50/50 %
riven ost
rökt skinka
Oregano

Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader.
Bryt knäckebrödet i lagom bitar, placera ut på ett bakplåtspapper.
Bred ut tomatsåsen på bröden, riv över rikligt med ost, och klipp över skinkan.
Grädde till osten bubblar.
Krydda över oregano- och servera.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Dagens tips är att det är 20 % RABATT på massa snygga kläder på Bubbleroom,
kolla in dem här

7
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

GRÄDDIG TORSKGRYTA TOPPAD MED STENBITSROM

En god och krämig torskgryta som jag såg kocken på morgonnyheterna laga förra veckan.
Riktigt god, jag gjorde några små ändringar efter det jag hade hemma.

Det här behöver du till 4 portioner:
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3 msk hummerfond
600 gram torsk file
1 citron

Toppas med:
Dill
1 hackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom

Serveras med kokt potatis

Gör så här:
Skala och koka potatisen
Hacka ner purjolöken i slantar, smörstek tills den är mjuk. Vänd ner grädde, creme fraiche och fond. Låt sjuda upp i 5 min ute. Skär ner torsken i bitar och vänd ner i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
Riv ner citroncest och pressa ner saften av en halv citron. Rör om och ställ bort från plattan.
Toppa med dill, rom och rödlök. Klart att servera.


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Senaste fyndet hem är denna pläden för bara 180 kronor.
Skynda att fynda här

15
8 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONLÄNK

OMELETTFRULLE


Det här behöver du: 
3 ägg
2 msk vispgrädde
salt  & peppar
2 bitar klippt rökt skinka
skivadtomat
1 dl riven ost

Gör så här:
Knäck äggen i en skål, vänd ner grädden. Salta & peppar och vispa ihop med en gaffel. Värm upp en panna med smör och vänd ner äggblandningen. Skiva ner tomat, skinka och låt den fräsa en stund. Sist när omeletten börjat stanna river du över massa god ost. När omeletten är genomstekt vänder du upp den på en tallrik med lite goda grönsaker.
Smaklig måltid. 

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Och sedan kommer grymmaste tipset från Jotex.
30% på hela ordern vid köp över 500 SEK. Använd kod 423985
KLICKA HÄR

Denna lilla Teddysoffan skulle bli så fin här hemma i Aarons lekrum.


Denna skulle jag vilja ha i vardagsrummet.


9
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONLÄNK

SMAKRIK FLÄSKFILEGRYTA


.

IMG_0022

Det här behöver du:
1 stor putsad fläskfile
smör
1 gul lök
10-15 små champinjoner
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
salt & peppar
1 dl riven smakrik ost
( tex, präst eller västerbotten)

Toppa med färska örter & knaper stekt bacon

Serveras med ris, potatis eller pasta

Gör så här:
Klipp baconet smått och fräs knaperstekt. Lägg dem på hushållspapper & låt rinna av. Putsa filen och skär i medaljonger.
Finhacka löken och klyfta champinjonerna. Hetta upp en panna med smör och fräs lök & svamp gyllene. Stek sedan fläskfilen klar, krydda med lite salt & peppar. Vispa ihop grädde, crème fraîche, vatten, fond, senap i en kastrull och låt sjuda upp.
Häll sedan detta över fläskfilen och låt sjuda några minuter. Riv över osten och vänd om tills den smält,
strössla över bacon och så är det klart att servera.

IMG_0085

Jonathan som är grym på sallader ( och disken 😉 ) fixade en sallad med blandad grönsallad, tomater, soltorkade tomater, gurka och fetaost. Gott att ringla över lite av olivoljan från fetaosten över salladen.
Vackra färger också.

IMG_0038

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och massa snygga nyheter till garderoben finner du genom att KLICKA HÄR

4
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

FRANSK FLÄSKFILEGRYTA

IMG_1942

Klipp över lite färska örter & strö över några korn med rosepeppar så blir det tjusigt värre.

Det här behöver du till denna middag för 4 :
 2 styck putsade fläskfile
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1- 2 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar

Serveras med ris eller potatis eller varför inte en god pasta

Gör så här:
Skär filen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna.
Vispa ihop philadelphia, grädde, soya, dijonsenap & den krossade pepparn & värm upp en kastrull. Häll detta över filebitarna och låt sjuda upp tillsammans, låt puttra på svag värme i några minuter.
Sedan är det klart att serveras.


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och massa snygga nyheter till garderoben finner du genom att KLICKA HÄR

11
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

LAX I UGN TOPPAD MED VÄSTERBOTTENOST

Kikar förbi med middagstips. Denna är supersmarrig.

Det här behöver du till 4 personer :
4 bitar lax
1 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk koncentrerad skaldjursfond
2 msk röd valfri pesto ( vi valde en stark chilipesto )
Smaka av med salt och peppar

 Till gratinering : 1 – 2 dl riven västerost

Gör så här :

Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader. Lägg de upptinade laxbitarna i en ugnssäkerform Värm upp en kastrull med grädde, fond , creme fraiche och pesto ( välj en mild om ni inte gillar stark mat) smaka av med salt och peppar. Låt sjuda upp i ett par minuter  och lägg över laxen . Lägg över den rivna osten och  gratinera i 25- 30 minuter, eller tills laxen är färdig.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

Och sedan mina 3 stycken VILLHÖVER.
Denna
Denna
å Denna

8
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONLÄNK

LAX I UGN MED SPARRIS

Det här behöver du:
1 knippe med färsk grön sparris
4 portionsbitar lax
salt och peppar
2 1/2 dl grädde
200 gram philadelphiaost
1/2  dl creme fraiche
1 msk konc. hummerfond
salt, peppar
cayenne
2 dl riven ost

Toppa med skalade räkor.

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg ner den tinade laxfileerna i en smörjd ugnsform. Koka sparrisen halvklar, eller förväll den och lägg över laxen.
Värm upp creme fraiche, philadelphiaost, fond och grädde i en kastrull, rör om då och då. Smaka av såsen med lite salt, peppar och cayennepeppar.
När den sjudit på svag värme i ett par minuter så häller du den över såsen över lax/sparris.
Riv över ett par deciliter ost och ställ in i mitten på ugnen. Gratineras i ca 40 minuter , eller tills laxen är klar. Serveras genast.



❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och missa inte att det idag är 25%

RABATT på massa snygga kläder Klicka här

4
Kommentera
REKLAM FÖR MIN BOK

BOKREA PÅ BOKUS – 89 kronor

Behöver jag säga mer? Hur billigt kan det bli.


Just nu kan ni köpa Mera Middagstips för bara 89 kronor på Bokus.
Coolt tänk jag. Ni hittar den här

7
1 kommentar

CITRONLAX MED PRESSAD POTATIS

En härligt färgglad tallrik med massa gott,

Det här behöver du till 4 personer:
4 bitar lax
1 citron
citronpeppar + salt

Serveras med pressad potatis

Mangokompott:
1 mogen mango
2 avokado
1 rödlök
1/2 tsk pressad citronsaft

Romsås:
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1 tsk pressad citronsaft
1 burk med stenbitsrom ( nästan hela hade jag i såsen)
salt

Gör så här:
Koka potatisen i saltat vatten, under tiden gör du sallad, och mangokompotten. Pressa över lite citronsaft över mangokopotten.
Dela citronen och använd den ena halvav till att gnida in laxen , stek sedan laxen klar i smör. Salta och peppra med citronpeppar.
Såsen rör du ihop, och vänder sist ner romen försiktigt.

Pressa potatisen direkt på tallriken, och servera genast med lax, sås, sallad & mangokompott.

Smaklig spis 

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

SEMMELKLADDKAKA

Det närmar sig semmeldagen. Då mååååste ni prova denna.

Det här behöver du:
smör+ ströbröd till formen
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Topping: 
2 dl lättvispad grädde
florsocker
75 gram mandelflagor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen.
Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen (20-22 cm) och ställ in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter.  Låt svalna i kylskåp ett par – tre timmar innan servering.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker &  på med den kalla mandeln

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och missa inte att det idag är 25% RABATT på massa snygga kläder. KLICKA HÄR

5
Kommentera