Kikar förbi med litet middagstips. En favorit hemma hos oss
Du behöver till 5 personer 1 falukorvsring 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk tomatpure 2 msk chilisås 1 dl vispgrädde 4 dl creme fraiche 1/2 tsk torkad timjan salt & peppar smör att steka i
Gör så här: Tärna falukorven och skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken mjuk. Tillsätt korvtärningarna och fräs tills de blir genom varma. Pressa ner vitlök, och rör ner tomatpuren & chilisåsen. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda ihop i några minuter. Smaka av med salt & peppar. Serveras med ris eller pasta om man föredrar det.
Du behöver till 4 personer: 8 skinkschnitzlar 8 skivor ost 8 bitar rökt skinka smör
2 vispade ägg 3 dl ströbröd salt & peppar
serveras med ugnbakade rotfrukter och lite krispiga grönsaker
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader, skala och klyfta upp rotfrukterna, strö över rapsolja och pudra över ströbröd & flingsalt. Ströbrödet gör klyftisarna extra krispiga & goda. Ställ in i ugnen, i cirka 30 – 40 minuter- tills de är klara. Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel. Lägg två skivor ost och en skinkbit på hälften av dem och lägg den andra skinkschnitzeln över. Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör, vänd bägge sidor i det uppvispade ägget, och sedan i ströbrödet och lägg ner i stekpannan. Stek varje sida på medellåg värme för att det inte ska brännas.
När schnitzlarna är genomstekta servera genast med klyftpotatis, sallas, en bit citron och en god bearneiesås.
.
* * * * * * * * * * *
.
Kladdkaka med lingon & kolakräm
Det här behöver du: 4 ägg 4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4- 5 msk kakao 2 dl vetemjöl 170 gram smält smör 1/2 burk med karamelliserad mjölk 1 1/2 dl lingon ( jag hade frysta)
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten. Strö över lingon och fyll på med resten av smeten. Ställ in i ugnen i cirka 25-35 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet över natten.
Hej, Hoppas lördagen varit bra so far. I går bestämde vi oss än en gång för att stötta stans lokala, hoppas ni gör samma med era favoritställen. Vi styrde kosan ner till kallskänken denna gången för att köpa deras pizzakit.
Trevligt när man även får en liten beskrivning över hur man ska tillaga dem för att nå bästa resultat.
Om de blev goda? Ehhh…Ja! Supergoda! Så fem av fem stjärnor. Roligt att göra tillsammans, enkelt och magiskt gott.
Nu väntar en kväll framför tv:n, började se om avsnitten av ”Bonusfamiljen”. Sjukt rolig serie, så har ni inget att kika på just nu rekommenderar jag den å det varmaste.
Det här behöver du till 4 personer 600 gram strimlad svensk kyckling 1 1/2 påse faijtaskrydda paprika i olika färger 2 små rödlök 200 gram philadelphiaost 1 dl creme fraiche 2 dl riven cheddarost jalapenos nachochips
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Hacka paprikan smått , och klyfta löken. Stek kycklingen klart med kryddor och vänd ner grönsakerna och fräs en minut. Vänd över allt i en ugnsfast form Rör ihop ost, philadelphia & crème fraîche och bred över som ett täcke. Strö över jalapenos och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15 minuter eller tills gratängen får vacker färg. Ta ut och garnera med nachochips.
Serveras sedan med en sallad eller direkt i mjuka / hårda tortillabröd.
Detta är något som både går snabbt och är väldigt gott.
Det här behöver du : choritzo mozzarella finhackad jalapenos
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Skär ett snitt på längden i korven och fyll den med små bitar av mozzarella och jalapenos. Lägg dem i en ugnssäker form och gratinera dem i 10 minuter i ugnen eller tills de får färg.
Fyllningen: 75 gram mandelmassa + lite vispgrädde ( ovispad)
vispad vispgrädde florsocker
Gör så här Rör ihop mandelmassa & vispgrädden till en ”lagom” smidig fyllning. Dela bullen, och gröp ur lite ur bullen och fyll sedan med mandelmassan. Vispa grädden och spritsa sedan runt fyllningen. Lägg på locket & pudra med rikligt med florsocker över semlorna.
Det här behöver du till 4 personer 1 grillad kyckling 2 paket bacon 3 dl creme fraiche 1 dl vispgrädde 1 1/2 dl riven västerbottenost 2 msk sweetchilisås 1 tsk sambal oelek salt & peppar
Serveras med kokt ris eller blomkålsris
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader, ta bort kycklingköttet och lägg i en ugnsfastform. Strimla och knaperstek baconet och lägg över kycklingen. Rör ihop crème fraîche, grädde, ost, sveetchili och sambal oelek. Fördela ut röran och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15 minuter eller tills gratängen är gratinerad.
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret & låt det svalna lite. Häll i filmjölken. Vispa ägg & socker vitt & pösigt. Blanda de torra ingredienserna, och vänd sedan ner det med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret + filmjölken. Skeda upp i 10 formar. jag ställer mina formar i ett muffinsjärn, för att de inte ska flyta ut. Fyll upp varje form 3/4 delar. Grädda i cirka 15-17 minuter, prova med sticka. Låt muffinsen svalna helt. Under tiden kan du röra ihop fyllningen. Ovispad grädde med mandelmassa, rör ihop till önskad konsistens. Vispa grädden luftig. När muffinsen svalnat helt så skär du av som ett lock på toppen, fyll med mandelmassan. Och spritsa sedan ut grädden. På med locket och pudra över med massa florsocker.
Hej där, Solen tittar fram över Kalmar i dag, vårkänslor eller va då? Och jag har suttit på bryggan med en kopp kaffe och tankat D-vitamin. Man blir så mycket piggare när solen skiner. Thelma kommer hit snart, ska laga mat tillsammans och bara skrutta runt i myskläder. En bättre lördag, med andra ord. Å i morgon är det ju en stor dag, ska tassa upp och sjunga för ett födelsedagsbarn, kan inte fatta att hon fyller 12 år. Så kväll ska vi slå in de sista presenterna och preppa födelsedagsbrickan med godsaker och kort.
Nu har ju Melvin haft hemstudier i 2 veckor, precis som alla högstadieelever. Varit lite extra mysigt att kunna käka lunch med bara honom och ta en kaffepaus när han haft rast. Men på måndag ska de tillbaka till skolan, så då blir det nya tag igen.
Igår åt vi kycklingsallad till lunch
Kycklingen strimlade jag och la i en marinad en timme innan. Till Marinaden hade jag : 1 tsk soja
På söndag så har vi kalas för vår 12 åring. Och det blir ju inte som vanligt, utan det får bli utomhus. Vi ska ses med de närmaste, vid en trevlig grillplats, och grilla korv och leka lekar. Men på kvällen önskade Nomi denna till efterrätt. Supergod och så enkel att göra.
Det här behöver du till en tårta för 8- 10 personer : 2 färdiga marängbottnar 1/4 dels dl vispgrädde 150 gram mjölk choklad 4 dl vispad vispgrädde 250 gram hallon ( frysta el färska) ( florsocker efter egen smak & tycke )
Dekorera med jordgubbar & blåbär + 50 gram hackad choklad.
Gör så här: Koka upp 1/4 dels grädde och bryt ner chokladen ner i kastrullen, ta bort från värmen och rör tills du från en blank smet. Ta fram den första marängformen och lägg på ett fat, fördela ut chokladen över marängen och ställ svalt. Vispa under tiden grädden fluffig, vänd sedan ner de frysta hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg. Smaka ev av med florsocker. Ta ut den svala maräng- & chokladbotten och fördela ut hälften av hallongrädden. Lägg på en marängbotten till och fördela ut resten av hallongrädden. Dekorera med jordgubbar, blåbär & hackad choklad.Serveras genast!
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så dagens tips! Dessa kylväskor är såååå snygga. Villhöver typ en i varje färg. Men jag hejdade mig och köpte med mig den turkosa hem. Vilken tycker ni är snyggast? Du hittar dem HÄR