Ni som följt mig nu i dagarna 2, har ju säkert sett på Instagram att jag varit i Värnamo och övningskört. Värnamo tänker ni ? Jajamän, för det var det närmaste stället att ta ett C1 kort. Vilket krävs för denna dunderstora husbilen som snart ska ut på vägarna.
På plats i Värnamo fick jag ju prova körskolans husbil, och jag var väldigt nervös när jag för första gången skulle rulla ut den på vägarna. Men med en duktig körskollärare gick det prima. Och nu har jag avverkar många timmar bakom ratten på den, både i stan, i bostadskvarter och på motorvägen. Nu väntar bara uppkörningen… Wish med luck <3
I dag skiner solen från klarblå himmel. Vårkänslor deluxe eller vad. Och vad är då mer passande än att jag har massa härliga vårnyheter att visa er.
Bland annat denna väskan som jag bara blivit sååå kär i. Älsk´på den! Hur snygg beige färg?
Matchar finfint till min nya kappa. Jag som inte ens brukar använda handväskor, gillar denna så mycket. Lagom storlek för att få plats med det viktigaste. Och supersnygga detaljer.
Och hur söta tillbehör till mobilen ? Man blir ju glad av att bara titta på dem, så kul att få matcha alla tillbehör. Just nu har Ideal Of Sweden helt galen REA på sin hemsida. Hela 70 % och med min rabattkod ”JENNYSMATBLOGG” får ni ytterligare 15 %
Ni som följt mig på Instagram vet ju att jag vårstädat hela helgen , och jag är långt ifrån färdig. Men det var så satisfying att rengöra pooldäcket med högtryckstvätten, men ser verkligen resultat efter varje drag. Tänkte rengöra balkongen uppe och hela altandäcket till helgen.
Det här behöver du till 5-6 personer 900 gram kycklingfile smör salt & peppar 300 gram philadelphiaost 1 burk med salsa sås garlic
Topping : riven ost och nachochips
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningar på förpackning. Strimla kyckling och stek den klar i smör med salta & peppra den. Blanda ihop philiadelphian med salsan i en kastrull och låt sjuda upp. Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och fördela ut såsen. strö över en dl ost och nachochips. Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter och servera sedan med ris och god sallad.
* * * * * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Mintiga kladdkakemuffins.
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Till sist blanda ner dropparna med pepparmint. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. Jag hade inga fina muffinsformar hemma men jag klädde in den vita formarna i bakpapper, med ett litet färgglatt snöre runt. Lite roligare iallafall.
Ja här sitter jag nu och jobbar på Gårdby Kafe. Mitt favoritfik. Skönt att kunna ta med sig kontoret ( datorn ) och dra iväg och jobba, jag får så mycket mer gjort då. Plus att jag har fönsterputsare hemma idag – sådant lyx att slippa det. Och de är mycket duktigare än mig på att få dem rena & fina.
Här finns det massor att välja bland. Goda smörgåsar och smarriga fikor, sittplatser finns det gott om både inne & ute.
Ja inte ett dugg synd om mig se ni – massa gott på min bricka. En kycklingmacka för att stilla hungern och sedan hallonkaka med grädde & en smörig kardemumma bulle till att avsluta med. Mumma
Älskar den lantliga inredningen. Har ni vägarna förbi Öland så är detta perfekta stoppet. Tipselitips.
Har ni börjat planera semestern ännu ? Känner att vi inte har vågat planera någonting inför sommarlovet tidigare, med tanke på situationen. Utomlands tror jag definitivt inte att vi kommer än på länge, men däremot kommer vi tuffa runt i Sverige med husbilen. Ställa upp vid någon sjö, fiska och grilla marshmallows. Det är det jag drömmer om just nu.
Husbilslivet är underbart, och väldigt Coronasäkert med tanke på att man hela tiden har sitt hus med sig. Jag förstår att både husbilar / husvagnar har sålt slut det senaste året. Jag vet att ni är många som vill ha tips på ställplatser, campingar och små guldkorn, därför blir det extra roligt att ni ska få följa med oss på denna resan,
Nu ska jag hoppa ur pyjamasen och kamma till mig. Har möte inbokat i stan om tjugo minuter. På återseende raringar.
Har ni det bra där ute? Alltså jag går omkring med lyckorus i hela kroppen. Älskar ju våren. För känns det inte som om våren gjorde entre på riktigt igår. Underbart. Och något annat som också är underbart är ju denna buketten, för doftande hyacinter skojar man inte bort.
I dag kan jag dock inte vara ute och njuta av det fina vädret för jag har massor med fotojobb att beta av. Det känns pepp ändå, det är riktigt roliga samarbete och jag vet att ni kommer gilla dem. Hörs senare.
Hörrni, nu har ni bara en endaste vecka kvar på er att göra detta klipp. Om ni vill köpa ”Snabbt, gott och billigt” för bara 139 :- Så här billigt tror jag inte att det kommer bli igen.
Köpa en till sonen / dottern eller varför inte till svärfar ? Eller kanske ge bort som sommarpresent? Ni beställer boken HÄR
Pannkaksmuffins med sylt. Korvgrytor, kasslerrätter, soppor och gratänger. I denna boken hittar ni massa god mat som inte kostar skjortan.
Gör så här : Värm upp ugnen till 225 grader och lägg i de färdigskalade , klyftade och kryddade potatisen där med rikligt med olja. ( cirka 40- 50 minuter behöver potatisen) Dela fileerna till lagom stora delar, jag gjorde mina cirka 3-4 cm långa. Vispa upp ägg och häll i en djup tallrik, och blanda ströbröd, sesam och salt i en annan djup tallrik. Hetta upp oljan, och doppa sedan kycklingen först i ägget, sedan i ströbrödsblandningen. Lägg i kycklingbitarna i tre omgångar ( så att du lägger ner varje omgång samtidigt ) annars är det svårt att veta när de är färdiga. Friteringen ska bli gyllene brun och lagom kripspig, och köttet ska inte vara rosa. Under tiden gör du såsen , plocka bort basilika bladen och lägg i en skål tillsammans med krydda, salt, olivolja och creme fraiche. Mixa allt slätt och ställ kallt fram till servering.
Serveras de nyfriterade chicken nugget : en genast.
* * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet : Nutella & Jordnötsgrottor
Det här behöver du till 12- 14 stycken 4 1/2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 200 gram smör
Fyllning : Nutella & jordnötssmör
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Tärna smöret och häll ner resten av ingredienserna, arbeta ihop för hand eller med matberedare. Forma till 12-14 bollar och lägg i muffinsformar / i muffinsjärn. Och grädda dem i cirka 11-13 minuter, eller tills de fått vacker färg. Tryck ut en grop i mitten av dem med hjälp av ett mindre glas eller kryddburk. Pressa ut groparna försiktigt så att mördegen inte går sönder. Låt det svalna något innan du fyller upp dem. 1 msk jordnötssmör i varje och toppa med 1 msk nutella i varje grotta. Servera genast! Så GOTT