Det här behöver du: 2 mogna avokado 1 finhackad tomat 1/2 finhackad rödlök 1/2 dl creme fraiche 1-2 vitlöksklyftor 1-2 msk pressad citronsaft salt & peppar
Gör så här: Mosa avokadon med en gaffel tills den är slät. Rör ner den hackade tomaten, och löken + crème fraîche . Smaka av med vitlök, citronsaft salt och peppar. Klar att serveras.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ I gårkväll klickade jag hem dessa fina solcellslampor, hur fina? Du hittar dem här.
Hej där, Hoppas ni fått en fin start på veckan. I dag drar jag och Marika till Vimmerby för att bo en natt på hotell och spa:a. VI ska fira Marika som fyllde 44 år i söndags. Blir mysigt, följ på Instagram för mer uppdatering. Heter Jennysmatblogg även där. Och sedan är det inte länge kvar till Påsk, och vi har just börjat få koll på bjudningar och bortbjudningar som sker då.
Vad är ett måste för er på påskbuffén ? Jag är löjligt förtjust i Jansons och hemkallade köttbullar. Vilken är er favorit ?
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och på tal om Påsk, just nu är det 50 % RABATT på allt fint påskpynt hos HEMTEX. Kolla in erbjudandet HÄR
Dessa kostar bara 29 kronor just nu. Jag klickade hem 6 stycken.
Hej där raringar, Hoppas ni har en fin tisdag. Här kommer en riktig godistårta med massa färgglada bitar – byt ut till vilket godis du gillar bäst.
Vill man kan man dela kitkatchokladen i enstaka bitar- men jag tycker att den är lättast att få både snygg & hålla ihop om det är större delar.
Till tårtbotten på 20-22 cm behöver du : smör & ströbröd till formen 150 gram smör 2 ägg 2 1/2 dl vetemjöl 3 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1/2 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1 nypa flingsalt 1 1/2 dl hett vatten
Cirka 11 KitKat gick åt till denna tårtan.
Garnering : Färgglada godisbitar
Gör så här: Ugnen 175 grader. Börja med att smöra & bröa formen. Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp. Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Låt svalna innan du skär upp i 2 delar.
Fyllningen mellan tårtorna gjorde jag med citronfyllning : 4 dl vispgrädde 1 1/2- 2 dl lemoncurd
Vispa grädden fluffig och vänd ner och blanda runt lemoncurden. Bred på lagrerna när tårtbotten och lite runt omkring tårtan, så fort den svalnat helt. Och ställ in i kylskåp under natten. Dekorera tårtan precis innan servering – detta är ju det allra roligaste 🙂 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och på tal om Påsk, just nu är det 50 % RABATT på allt fint påskpynt hos HEMTEX. Kolla in erbjudandet HÄR
Dessa kostar bara 29 kronor just nu. Jag klickade hem 6 stycken.
Denna gratängen passar er LCHF:are, men vill man göra den mer ”matig” så är det gott att vända i pasta i och öka mängden med krämig sås.
Till 2- 3 personer 3 färska ”buketter” med broccoli 1 gul lök 2 pkt bacon 5 dl creme fraiche 1 msk tomatpure Sambal oelek salt och peppar
Ca 2 dl riven ost till gratinering
Gör så här : Ställ ugnen på 225 – 25o grader. Koka upp vattnet och lägg ner broccoli buketterna i saltat vatten Finhacka/ riv löken och klipp baconet. Fräs sedan baconet klart i en stekpanna och lägg ner löken som ska fräsas glansig. Vänd ner tomat pure, och creme fraiche i baconröran och låt det sjuda upp och små puttra någon minut. Medan du smaka av med salt, peppar och lite sambal oelek.
När broccolin är lagom mjuk / lite tuggmotstånd så tar du upp den och lägger i en ugnssäker form, det ska täcka hela botten. Häll sedan över baconröran och riv sedan rikligt med ost över.Gratinera tills gratängen fått en fin färg ca 15 minuter. Smaklig måltid
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och här kommer veckans första vårtips, på de sötaste vårjackorna. Kolla in dem HÄR
Denna soppan är en favorit. Och lätt att göra till många. Men nu räknar jag om receptet så att det räcker till 6 – 8 personer.
Det här behöver du för 6 portioner:
600 gram köttfärs smör 2 msk med sötstark senap 2 msk tomatpure 3 st scharlottenlök 1 purjolök 2 stora morötter 1/2 vitkåls huvud 2 vitlöksklyftor 1 burk med passerade tomater / eller krossade tomater 2 1/2 -3 liter vatten 2 köttbuljongstärningar 1 1/2 msk med kinesisk soja salt & peppar smaka av med sambal olek
Gör så här: Strimla kålen och finhacka lök & vitlök. Skala morötterna och strimla. Stek färsen klart med tomatpuré och senap. Och vänd över i en gryta. I samma stekpanna fräser du den strimlade kålen & löken glansig tillsammans med morot och vitlök. Vänd över i grytan och tillsätt tomatkross och vatten, smula ner buljong och låt det skjuda upp och koka i 10- 15 minuter tills vitkålen har fått lagom fin konsistens. Smaka ev av med mera soja, senap, salt & peppar. Jag smakade av med sambal oelek för lite hetta. Toppa med creme fraiche och persilja. Servera gärna med gott bröd till.
Hej där raringar, Jag sitter och väntar på att göra en intervju med Aftonbladet. Vi ska prata om de fantastiska resorna vi gjorde till Bornholm. Jag hojtar till när ni kan läsa om reportaget. Idag startade vi dagen med en brunch, gjord på knäckebrödspizzor.
Gör så här: Ställ ugnen på 250 grader. Bryt knäckebrödet i lagom bitar, placera ut på ett bakplåtspapper. Bred ut tomatsåsen på bröden, riv över rikligt med ost, och klipp över skinkan. Grädde till osten bubblar. Krydda över oregano- och servera.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Dagens tips är att det är 20 % RABATT på massa snygga kläder på Bubbleroom, kolla in dem här
En god och krämig torskgryta som jag såg kocken på morgonnyheterna laga förra veckan. Riktigt god, jag gjorde några små ändringar efter det jag hade hemma.
Det här behöver du till 4 portioner: 1 purjolök 3 dl vispgrädde 2 dl creme fraiche 3 msk hummerfond 600 gram torsk file 1 citron
Gör så här: Skala och koka potatisen Hacka ner purjolöken i slantar, smörstek tills den är mjuk. Vänd ner grädde, creme fraiche och fond. Låt sjuda upp i 5 min ute. Skär ner torsken i bitar och vänd ner i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Riv ner citroncest och pressa ner saften av en halv citron. Rör om och ställ bort från plattan. Toppa med dill, rom och rödlök. Klart att servera.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Senaste fyndet hem är denna pläden för bara 180 kronor. Skynda att fynda här
Det här behöver du: 3 ägg 2 msk vispgrädde salt & peppar 2 bitar klippt rökt skinka skivadtomat 1 dl riven ost
Gör så här: Knäck äggen i en skål, vänd ner grädden. Salta & peppar och vispa ihop med en gaffel. Värm upp en panna med smör och vänd ner äggblandningen. Skiva ner tomat, skinka och låt den fräsa en stund. Sist när omeletten börjat stanna river du över massa god ost. När omeletten är genomstekt vänder du upp den på en tallrik med lite goda grönsaker. Smaklig måltid.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och sedan kommer grymmaste tipset från Jotex. 30% på hela ordern vid köp över 500 SEK. Använd kod 423985 KLICKA HÄR
Denna lilla Teddysoffan skulle bli så fin här hemma i Aarons lekrum.
Det här behöver du: 1 stor putsad fläskfile smör 1 gul lök 10-15 små champinjoner 2 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl creme fraiche 1/2 dl vatten 3 msk kalvfond 1 msk dijonsenap salt & peppar 1 dl riven smakrik ost ( tex, präst eller västerbotten)
Toppa med färska örter & knaper stekt bacon
Serveras med ris, potatis eller pasta
Gör så här: Klipp baconet smått och fräs knaperstekt. Lägg dem på hushållspapper & låt rinna av. Putsa filen och skär i medaljonger. Finhacka löken och klyfta champinjonerna. Hetta upp en panna med smör och fräs lök & svamp gyllene. Stek sedan fläskfilen klar, krydda med lite salt & peppar. Vispa ihop grädde, crème fraîche, vatten, fond, senap i en kastrull och låt sjuda upp. Häll sedan detta över fläskfilen och låt sjuda några minuter. Riv över osten och vänd om tills den smält, strössla över bacon och så är det klart att servera.
Jonathan som är grym på sallader ( och disken 😉 ) fixade en sallad med blandad grönsallad, tomater, soltorkade tomater, gurka och fetaost. Gott att ringla över lite av olivoljan från fetaosten över salladen. Vackra färger också.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och massa snygga nyheter till garderoben finner du genom att KLICKA HÄR