Go´kväll, Hoppas ni haft en härlig tisdag, min försvann snabbare än blixten. Jobbat framför datorn, bakom kameran och uträttat ärenden på stan. Hann även springa på en jättesöt jumpsuit, ska se om jag hinner fota den och visa imorgon. Sen vart det raka vägen hem och utfodra mat till barn och kompisar, och läsa läxor. Mammaveckan är i rullning ❤️ Och en stor eloge till alla er andra ensamstående föräldrar därute, ge er en klapp på axeln ibland…. vi är fasiken grymma.
Så nu är jag värd att krypa ner i detta bad. Får se hur många minuter det dröjer innan Nomi kommer och hoppar bomben.
Japp stora poolen är ”öppnad” och klar, 26 grader säger termometern. Så det kommer bli premiärdopp nu i veckan. Vårbaden är det bästa.
Tjingeling, Hoppas ni fick en fin start på veckan. Lite snittblommor gör väl vilken måndag som helst lite lite roligare. Passade på att köpa lite rosor när jag ändå handlade, ibland kan man ha tur med blommorna ifrån mataffären – ibland vissnar de efter en dag. Nomi och jag har precis lagat köttbullar med potatis & brunsås. Men receptet på dem finns redan på bloggen, i bland blir det ju lite favorit i repris. Sedan skjutsade jag henne till träningen och nu blir det att försöka ta sig in i min överfyllda tvättstuga innan det är dags att hämta igen. Suck, pust och stånk så tråkigt att vika tvätt….
Måndag it is, och helgen gick i en rasande fart. Men som man säger, tiden går snabbt när man har roligt. Fast i dag börjar bästa veckan, nämligen min barnvecka, så snart är ordningen återställd. ❤️ Tänkte vi kör en liten lista för vad som komma skall. Bilderna är tagan av Ulrika Pousette, inför kommande bok.
Veckans planering ? Förutom att fotografera kontent, samarbeten och nya recept & middagar så bjuder veckan på flera teams möten. Vi brukar planera in teams när vi har nya samarbetespartners. Det är alltid trevligt att få ett ansikte på dem som man arbetar med, och de får träffa både mig och mina säljare på ett smidigt och coronasäkert sätt. Sedan har jag telefonintervjuer med Aftonbladet & andra magasin inför boksläppet.
Veckans bästa? Det är såklart att barnen kommer hem. Men förutom det så är det att mina syskon och jag ska åka iväg själva på Lördag. De har bokat detta i smyg för min skull, för att de vill fira min 40 årsdag. Tänk vad härligt att man kan fira sin 40- års dag så här länge.
Veckans sämsta? Ja vad skulle det vara? Hmmm…. Det får nog vara tvättstugan, den är i totalkaos nu. Tvättstugan som gud glömde. Jag behöver vika kläder hela veckan för att komma i kapp där.
Veckans lunch ? Denna veckan har jag rätt många jobbluncher inbokade, så har inte planerat så långt. Men dagens lunch blir en omelett med ost & skinka.
Veckans måsten? Privat så är det att jaga hantverkare så att de kommer som utlovat. Vad är det med hantverkare som inte kan komma i tid…. hahaha. Å måsten på jobbet är ju alltid många, men viktigaste nu är att kolla upp hur många böcker som är sålda så jag kan planera hur många dagar jag behöver vara i Stockholm. Åker upp och signerar ”Jennys Sommar” då.
Veckans tips! Från mig till dig : Stanna upp och glädjs åt det du faktiskt har. Familj, vänner, boende eller något som du haft lyxen att kunna unna dig. Ofta tror jag att det är lätt att glömma det man har och alltid längta framåt.
Veckans skämt? Vädret! Vart tog solen och alla vårkänslor vägen?
Veckans ha-begär? Alla senaste GB-nyheter. Älskar glass och vill prova dem alla.
Veckans musik ? Just nu är jag helt inne på min LP-spelare & alla skivor. Så jag går här hemma och lyssnar på alla möjliga gamla låtar. Så jäkla nice.
Veckans höjdpunkt ? Jag hade en ide som föddes nyligen och just nu håller jag på att förankra den, något som jag tror väldigt mycket på. Och är säker på att ni kommer gilla den lika mycket som jag. Så hoppas att vi lyckas ro detta i land nu.
Veckans citat ! It always seems impossible until it’s done.
Ha en underbar måndag så hörs & störs vi alldeles snart igen.
Chicken con pollo för 5-6 personer : 800 gram kycklingfärs smör 1 vitlök 1/2 finhackad gul lök 1 kycklingbuljong 1 burk med krossade tomater 1 dl vatten 2 burkar med vita bönor en nypa socker 1 kryddmått salt Sambal oelek – hur mkt beror på hur starkt du vill ha det
Tillbehör : sallad , turkisk yougurt och tortillachips
Gör så här: Hetta upp en djup stekpanna med smör, hacka löken och fräs lök / vitlöken glansig. Vänd ner färsen och bryn den klar, vänd ner vatten, krossade tomater, fond, bönor , salt oc kryddor. låt puttra på svag värme, och smaka av med sambal oelek, med tesked. För det är ganska starkt, föredrar du inte så starkt räcker det med ett par tsk, jag hade i lite mer.
Gör så här: Mixa kakorna till smulor och rör ihop med det smälta smöret. Pressa ut blandningen i en rund springform med avtagbara kanter. ( cirka 22-24 cm) Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad ( den ska inte bli för varm ) Vispa ihop mascarpone& färskostmed en elvisp i en bunke. Vispa grädden tills den är ordentligt fast och bildar stadiga toppar. Vänd ner grädden tillsammans med chokladen i mascarponeblaningen, vänd försiktigt med en slickepott tills allt är väl blandat. Krama ur gelantinbladen och värm dem tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull, de ska precis bara smälta. Rör ner detta i smeten, och rör kraftigt så att allt blandar sig väl. Grovhacka ner centern och blanda om fördela sedan ut jämt över kakbotten. Låt stå och svalna i kylskåpet i minst 5 timmar, men gärna över natten.
Hej hej Hoppas ni har en fin fredag. Jag var i väg på husbilspremiären i går, skulle provköra så att allt funkade. Det är mycket att sätta sig in i, många knappar och finesser. Men jag tänker att man lär sig ju mer man övar. Kul är det i allafall.
Men här kommer jag med lite tips. För plock är väl alltid trevligt till helgen, salami, lufttorkat och lite ölkorvar. Finns massa gott att fylla plockbrickan med.
Här blandade vi hejvilt med salt och sött, oliver, ostar, chips och nötter. Salamirosor hade jag sett på Instagram, det var enkla att göra och blev ju superfina, eller hur.
Nu ska jag svida om och åka in till stan för att käka middag. På återseende i morgon. .
Du behöver till en ungsfast form ca 5-6 personer :
8 dl kokt pasta 3 dl riven mozzarella 200 gram färskost 10 st söta körsbärstomater
Köttfärssåsen: 500 gram köttfärs 1 gullök smör 1/2 burk krossad tomat 1/2 dl chilisås ( mer eller mindre ) 1 pressade vitlök salt och peppar 1 tsk sambal oelek
Toppa med körsbärstomater riven Mozzarella
Gör så här:
Koka pastan. Skala och hacka löken, bryn den sedan mjuk i smör.Bryn köttfärsen färdig, och rör ner krossade tomter, och chilisås.Låt såsen puttra i en tio -tjugo minuter. Smaka av med salt och peppar, örtkrydda och sambal oelek. Ställ ugnen på 200-225 grader. Rör ihop den varma pastan med philadelphiaosten och blanda med köttfärsröran , bred ut i formen. Fördela de klyvna körsbärstomaterna och strö sedan rikligt med mozzarella över. Gratinera tills gratängen har blivit ordentligt tillagad fått en vacker färg.
Om ni undrar varför jag varit helt frånvarande idag så bero det på att jag kört tur & retur till Värnamo för min uppkörning. Vilket har tagit typ hela dagen. Men det var det ju värt så klart, för jag klarade det! Hehehe… min stackarns körskolelärare blev nog halvt döv av mitt glädjetjut när jag fick beskedet. Yeeees! Här ska upplevas äventyr. Så nu har jag C1-kort och får köra den här stora pjäsen. Snart ses vi ute på vägarna.
Du behöver till 4 personer 8 tunna kycklingfileer Smör Pommes Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen) 2 knippe grön sparris 1 burk med kräftstjärtar
Gör så här: Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen.
Lägg upp & servera som bilden ovan. God mat behöver inte vara särskilt svår att laga. Mums!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Drömmigt goda Daimbiskvier
Fina bilden från Ulrika Pousette, fotade för boken ”Baka med godis”
Det här behöver du till 15-20 : 200 g mandelmassa 1/2 dl socker 1 äggvita
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg. Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme. Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Hoppas ni har en härlig påskledighet därute. Med tanke på pandemin så blir det inte mycket till påskfirande här hemma. Men vi får hem min syster & hennes familj på en grillning utomhus på måndag, och så klart äggjakt för barnen. Och det ska bli mys.
Dagens lunch blev en härlig räksallad. Nu när solen tittar fram så blir jag extra sugen på fräsch mat.
Första April it is, hoppas ni inte hunnit bli lurade alltför mycket idag. Vi kickade faktisk igår poolen igår. Fyllde upp den, chock-klorade och startade värmen. Så vem vet, om några dagar kan vi kanske ta oss ett dopp. Ikväll kommer barnens kusinvitamin hit, så det lutar åt att vi ska grilla hamburgare och mysa. Det är väl alltid gott. Vad ska ni äta ikväll ?
Till 4 stycken stora burgare 800 gram högrevsfärs 2-3 msk med barbequesås eller Hp-sause salt & peppar
Gör så här : Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare. För att få dem riktigt snygga använder jag en hamburgerpress. Lägg dem på grillen när den är riktigt varm, Pensla även med lite Barbequesås under grillningen.